Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Antigenní testy jsou ale testy protilátkové. A protilátky nejsou v těle hned po propuknutí infekce. Nějakou dobu se v těle tvoří. Některé po 4 dnech, některé po týdnu, jiné až po několika týdnech. Takže je logické, že test nemusí být vždy pozitivní, ačkoliv je člověk nakažen.
Proto je taky potřeba na to myslet a nebrat to tak, že antigen vyšel negativní - tak hurá covid nemám a můžu vesele běhat po světě. Může to být docela falešný pocit bezpečí. Teď je sice negativní, ale za pár hodin už může být pozitivní…
Mnoho lidí si to bohužel neuvědomuje ![]()
Nemá smysl podávat něco, co není prokazatelně účinné. U obou léků neexistuje studie, která by dokazovala jejich účinnost. První má jen pochybnou „studii“ od profesora Berana, která je ale ostudná a nechápu, proč se k tomu pořád někdo vrací. Je trochu s podivem, že se stejným lékem nezaobíral někdo v zahraničí, ne?
U Ivermectinu platí toto: https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/…/ivermectin/. (Je to odkaz ze stránek National Institutes of Health (NIH), což je vládní agentura Spojených států - tedy velmi spolehlivý zdroj). Neexistuje žádný důkaz o jeho efektivitě a není schválen pro léčbu virových onemocnění. Bylo provedeno několik studií, které se zabývali skupinami asi 100 účastníků, z nichž polovina brala placebo - prokazovat účinnost léku na 50 lidech, u kterých není ani stanovena jejich věková skupina je nedostačující - proto NIH píše, co píše.
Výsledkem doporučení k užívání těchto léků v předchozích příspěvcích bude jen to, že nakažený člověk (nebo jeho příbuzný) bude ochoten za tyto léky zaplatit neúměrnou částku bez odpovídajícího dopadu na průběh nemoci. S největší pravděpodobností by placebo zabralo stejně. Bez jakéhokoliv podceňování současné pandemie je naštěstí u koronaviru nejpravděpodobnější průběh nemoci takový, že se z něj člověk dostane. To, že tedy někdo neskončil v nemocnici nebo měl mírný průběh, nedokazuje o účinnosti výše uvedených léků vůbec nic.
A k tomu očkování - ono očkování bylo testováno na desetitísících lidí a jeho účinnost je doložena opravdu kvalitními vědeckými studiemi prokazujícími jeho účinnost. Navíc, z průběhu očkování v Izraeli, ale i u nás, je už hmatatelně patrné, že v poměrně krátkém horizontu od aplikace má pozitivní vliv na obsazenost nemocnic nejrizikovějšími skupinami. Ještě, že se tedy do očkování investovalo. (A pro @M.I.L.F. - tou metodikou samoléčby myslíte co? Ta k dohledání je a zcela jistě se do ní od začátku investovalo nemálo peněz. Ono to ale s tou samoléčbou nebude tak jednoduché, protože rizikové skupiny už potřebují často víc, než jen posílit imunitu - a o ty rizikové skupiny jde. Oba léky by určitě z výše uvedených důvodů neměly být součástí samoléčby. Bohužel diskuse jsou plné komentářů o jejich objevné účinnosti bez toho, že by tato tvrzení byla kvalitně podložena.)
Dobrými možnostmi obrany jsou uvedené vitamíny C a D + Zinek a Selen - na to studie jsou. Je dobré začít je brát už preventivně a to nejen v případě covidu.
Příspěvek upraven 26.02.21 v 19:46
@Whitedog Antigenní testy nejsou testy protilátkové. Zachycují virovou bílkovinu z povrchu viru (PCR zachucují genetickou informaci). Díky tomu, ale i způsobu zpracování vzorku jsou PCR schopné zachytit virus v době, kdy jej ještě není možné antigenním testem zachytit. Se zbytkem příspěvku ale souhlasím beze zbytku.
Pravda. Antigen je bílkovina na povrchu.
Ta mateřská demence je peklo… ![]()
„@malosa“
ivermectin. novinky. cz/domaci/clanek/primarka-letanovska-z-aro-lekari-nekdy-potrebuji-odvahu-40352451#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&dop_req_id=mFsE1QIoi8o-202102281043&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
jedna lékařka. z mnoha. která třeba např. ivermectin zkouší…bohužel jedna z mála, která je ochotna to říci veřejně..
Odmítat lék který neublíží, ale evidentně může pomoci, nenabízet přitom vlastně žádnou jinou a lepší léčbu a alibisticky se přitom odkazovat na málo nedostatek studií…to je absurdní!! Čekala bych to od politiků, neschopných, líných nebo lhostejných lékařů.
Nechat lidi tak okatě trpět, ignorovat možnosti léčby doma za pomoci praktiků, nezkoušet podpořit domácí léčbu běžných pacientů tak, aby se jim klinika nezhoršila natolika by nemuseli být hospitalizovaní…nic neplánovat, jen dělat nesmyslné opatření ve stylu: V továrně máme 689nakažených, tak zavřeme papírnictví… ![]()
TO je ten důvod proč jsme v pr…i
@M.I.L.F. To neni alibisticke. To je normalni postup u vedy zalozene na dukazech.
Vy do toho michate veci, ktere s tim nesouviseji. Lide chodi s priznaky do prace a nemaji zadnou osobni zodpovednost (Skodovka), i kdyz se jedna o vysoce infekcni a pomerne smrtelnou nemoc, a pak se upinaji na neucinnou lecbu a nadavaji na SUKL, protoze se pak zbavuji viny a cekaji, ze je tu neco zazracneho a levneho a nevyuziti tohoto prostredku je cele spiknuti a nekompetence. Tim samozrejme nerikam, ze je to vas pripad. Ale diskuse k tomu leku na ceskych webech jsou proste zalozene na tomhle predpokladu. Jenze zodpovedny lekar proste ty studie potrebuje. Ja si osobne myslim, ze hlavni duvod, proc k tomuto leku treba v USA studie nejsou, je, ze ty vysledky nejsou tak slibne, jak se tvrdi.
Vzpomente si na Balika. Podle nej fungoval remesdivir. A pak se na zaklade obri studie od WHO ukazalo, ze nema pozadovane ucinky.
Hned v uvodu clanku je napsano, ze je pani primarka take poslankyni strany Za Ludi. Je potreba si techto detailu vsimat, protoze jsou podstatne. Slovaci jsou totiz taky docela v pruseru (maji horsi zdravotni system) a je potreba ukazovat, ze se neco dela. Nejsem si jista, jestli jste ten clanek cetla, protoze se v nem opet pise, ze jeho ucinky u vaznych pripadu nejsou jasne. Nejcastejsi spojeni je „se zda“. Novinky delaji v mnoha smerech zvlastni vlastni politiku a pisi nasiraci clanky. Je otazka, co si myslet o pokracovateli Rudeho Prava vedeneho do dnesnich dni byvalym komousem. Ale tyhle detaily jsou pro velkou cast ctenaru naprosto nepodstatne.
A mimochodem Babis se tento lek zajima hlavne z populistickych duvodu. Stejne jako o Sputnik. Pritom selhava na vsech jinych, mnohem potrebnejsich urovnich, ktere souviseji s prevenci.
@vokishka píše:
vždyť tu není pro léčbu ani schválen
A paralen je schválen pro léčbu covidu 🤔
@david85lbc píše:
A paralen je schválen pro léčbu covidu 🤔
paralen neléčí kovid, ale jeho projevy. Je schválený třeba na horečku, bolesti atd.
@vokishka píše:
paralen neléčí kovid, ale jeho projevy. Je schválený třeba na horečku, bolesti atd.
Aha takže nikdo vlastně nemůže říct zda průběh nezhorší..
U jednoho léků je problem že není schválen na Covid a jiného to vesele předepisují.
Co když paralen průběh nemoci naopak ještě zhoršuje.. 🤔
@malosa píše: … Nejsem si jista, jestli jste ten clanek cetla, protoze se v nem opet pise, ze jeho ucinky u vaznych pripadu nejsou jasne. Nejcastejsi spojeni je „se zda“. …
Ale ve všech zdrojích, které jdou dohledat, je uvedeno, že zabírá primárně preventivně a při prvních příznacích.
Já jsem z té neléčby konsternovaná úplně stejně jako @M.I.L.F.
Třeba to ředění krve už je známo velmi dlouho, že i mladí po lehkém průběhu pak mívají embolie nebo mrtvice a že by tyto léky měli brát všichni s covidem.
A ruští trollové, to si někdo vymyslel jako srandu a pak se toho někdo chytnul nebo fakt nevím. Prostě úlet.
@Lucie_Sx Tak sem ty studie prosim hodte. A at je tam prosim aspon 500 ucastniku a hlavne i nekdo v rizikovych skupinach s tezkym prubehem. Mozna blbe hledam a rada se presvedcim o svem omylu. Ja zatim jen narazila na kritiku plosneho zavadeni tohoto leku v Latinske Americe na zaklade preprintu nejake nekvalitni studie z jara lonskeho roku (ano, uz rok se o tom mluvi).
Me zase nenechava klidnou, ze je tolik lidi proti vakcinam, pritom takova Astra stoji 50 Kc a tenhle slavny lek jsem nekde videla za 7 euro - 200 Kc. Vakcina ma overenou ucinnostna stovkach a tisicich ucastniku, lek tak uplne ne, hlavne ne u vaznych priznaku a ty jsou to, co nam zahlcuje system. U zbytku se klidne muze pockat na vysledek rozsahle studie, ktera aspon rekne, jake je spravne davkovani.
A podstatne je i to, co jsem uz drive psala…ted budou vsichni usilovat o sehnani leku na buh vi jak a za kolik penez…
Ono těch věcí je tolik, že se v tom nikdo - laik nemůže pořádně orientovat… Myslím, že alespoň praktik by mohl poradit lépe co si vzít… A souhlas s,,trolly'' dělají opravdu paseku, díky tomu máme problém přesvědčit část rodiny k očkování neboť vakcína by mohla měnit dna a když se to říká tak já nevím čemu mám věřit, odpověď 70 plus…
@M.I.L.F. píše:
Anonymní - 10dní se předpokládá jako dostatečná doba. Důlezite je, aby neměl člověk už příznaky. U našich marodů jsme čekali pro jistotu 14dní.
Jo a ještě poznatek - antigenní testy - to je podobné jako si hodit korunou, fakt
Příbuzná měla jasný covid 2dny - příznaky atd. a test negativní?!!schválně jsme zkoušeli pak testovat denně a až 7den od prvních příznaků antigenní test pozitivní…
takže ty antigenní asi zachytí možná tak nějaké procento bezpříznakových lidí..jinak je to fakt asi na nic
Děkuju Ti moc.
Dodržela jsem poctivě karanténu těch 14 dní. Těch 10 dní by mi u mě přišlo málo. Ještě jsem měla motání hlavy a velkou únavu, takže jsem se ani necítila na to, někde trajdat. A antigenní test, co jsem si koupila v lékárně, test ze slin, mi taky samozřejmě vyšel negativní. Já mám trochu obavy s těch antigenů do škol, tam je prý snad až 50% falešná negativita. ![]()
@malosa píše:
@Lucie_Sx Tak sem ty studie prosim hodte. A at je tam prosim aspon 500 ucastniku a hlavne i nekdo v rizikovych skupinach s tezkym prubehem. Mozna blbe hledam a rada se presvedcim o svem omylu. Ja zatim jen narazila na kritiku plosneho zavadeni tohoto leku v Latinske Americe na zaklade preprintu nejake nekvalitni studie z jara lonskeho roku (ano, uz rok se o tom mluvi).
Vygoogli si tzv. košický protokol. Tam to všechno je a přímo z pera lékařů.