Léčba proti včelímu bodnutí - alergik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
7.8.24 07:11
@Bramborova píše: Více

Teda teď jsi mě potěšila. Toho se právě obávám, že ikdyz mu to člověk bude klást do hlavy každý, že se může stát, že ji zapomene, nebo ji nepoužije správně. Určitě tam dnes zavolám a objednám ho. Jen se tě ještě optam, je to podání látky injekce do tela a pak po normálně odchází domů nebo je sledovány přes noc? A kam se injekce píchá? Přeci jen je mu šest let a musím ho na to psychicky připravit, ikdyz lékaře zvládá rád a dobře. A moc děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
7.8.24 09:44
@Jitushka8 píše: Více

injekce se píchá podkožně, poté by měl být v čekárně 30 minut. A pak odchází. Zpočátku se chodí po týdnu až dvou, postupně po 1-2 měsících. K nám na to chodí mladík co má alergologii daleko, tak mu dali ty injekce aby si to nechal napíchat u praktického lékaře. snáší to dobře, nikdy mu po tom nic nebylo. Postupně se navyšuje dávka toho alergenu v té injekci. Pokud se z nějakého důvodu vynechá (např. nemoc), tak se zpět klesá na nižší dávku. Když se dojde po tom týdnu až dvou k té nejvyšší dávce, tak se aplikuje 1× za měsíc ta udržovací dávka. Dobu léčby určuje alergolog. Ale počítej spíš roky než měsíce. U toho dítěte může být problém že bude brečet u každé injekce. U dospělých se to aplikuje do ramene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
7.8.24 09:53

Píchá se do paže zezadu. Velmi tenkou injekcí, často ani není cítit, že už. Někdy to je cítit. Ale odběr krve, očkování - to je mnohem, mnohem horší, toto tak nebolí, ta injekce je fakt tenká. Člověk tam musí sedět půlhodinu po tom v čekárně, pak se jde domů. Začíná se minidávkou, která nemá jak udělat anafylaktický šok. Někdy ale stačí na to, že to trochu napuchne a zčervená. Ale určitě ne tak, jako to má teď po včelím štípnutí. Ale třeba jak na komáří štípnutí, výjimečně trochu víc. Nestává se to vždy. Většinou nic.
Mojí zvláštní reakcí bylo, že pokud jsem byla co i jen lehce nastydlá ( třeba na konci nemoci, nebo úplně na počátku, když jsem o tom ještě téměř ani nevěděla, tak se mi to ten den výrazně zhoršilo, ta nemoc). Ale porozuměla jsem, že to není běžné. Také jsem byla víc unavená, nemohla jsem se potom dobře soustředit, ani nic náročnějšího podniknout, ten den. To jsem měla vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
7.8.24 21:06

Syn (7) má za sebou zahajovací léčbu a druhou injekci udržovací léčby. Zahajovací je 16 týdnů. Každý týden jedna injekce. Jsou to 4 lahvičky, každá s jinou sílou dávky. Léčba je na 5-6 let. Teď chodí cca co měsíc a půl. Injekce jsou úplně malinké, dává to úplně na pohodu a to je to takový malý bojínek a bolinek :lol:
Loni taky skončil v nemocnici, píchla ho včela do rtu, takže epipen a záchranka. A platilo u nej čím víc žihadel, tím horší reakce. První bylo na pohodu, druhé do ruky a otekl obličej, to už jsme řešili alergo a dostal epipen. Třetí bylo do toho rtu a to už jsme píchali epipen a volali záchranku. Já u toho nebyla, jela jsem z práce a viděla ho až v péči záchranářů. Od úterka do čtvrtka byl v nemocnici, ale jen kvůli vysoké dávce léků co dostal. Jinak byl úplně ok. Po zahajovací zatím žihadlo nedostal, tak nevím jaká by byla reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
7.8.24 21:22
@Krista0671 píše: Více

Takže když ho Pichla včela, tak jste mu dali epipen a volali rychlou? Žádné jiné léky? My dostali ještě tablety a inhalátor. Anafylaktický šok prodělal? A otoky žádné neměl? Malý to má za sebou od tohoto úterý a teda otok se mu spíše zvětšuje než zmenšuje. Noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
8.8.24 18:16
@Jitushka8 píše: Více

Ano, epipen a rychlá. Anaf. šok spis ne, jak říkám nebyla jsem přímo u toho. A taky dostal ten epipen. Začal být malátný, zvracel. Tím, že ho píchla do rtu tak otoky snižovali pomoci léků. Takže nás pouštěli třetí den úplně bez otoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek