Poradna duly
Jana Čurdová
HUrá, hlásím, že se nám podařil první „přihlášený“ bobek do nočníku. Já vím, že jsme ostudy, ale nám se pořád nedařilo, malá seděla dlouho a nic, dalo by se spočítat na prstech jedné ruky, kolikrát to bylo završeno úspěchem. Ale dneska ráno po povinném sezení malá pobíhala doma jenom ve vršku od pyžama a v plínce (hlídal tatínek) a já jsem pak přišla domů a za chviličku malá se snaží sundat plínku a sednout na nočník. Tatínek samozřejmě nic nechápal, tak jsem rychle malou po:,–(ila a za chvíli „bobkové aroma“ a bylo to tam. Hurá, hurá, hurá. Jenom teď doufám, že to nebylo jenom pro uklidnění rodičů, ale že takhle budeme pokračovat. Vždyť už taky trénuje řadu měsíců.
Tož tak, já mám z toho radost, tak jsem vám to musela napsat, i když je mi jasné, že tohle už zvládáte dávno.
Míša
Ahoj Míšo, tak to moooc gratulujeme. Taky jsem z toho měla poprvé takovou radost, ještě teď se vidím
. Teď hlavně nepolevit. Ono to možná bude znít ne moc povzbudivě, ale nečekej od toho, že to teď bude pokaždé. My třeba dva dny chodíme na nočník ukázkově a pak prostě padla, budu kakat do plínky
. Ale teď se Honzíkovi děsně líbí, když ho chválím, když něco udělá do nočníku, že už přes den doma kolikrát ani nechce plínku, sám si jde pro slipy a pak si ten nočník sám hlídá. Občas se stane, že nedoběhně a něco je v gatích, ale snaha u něj je a ta se cení. Takže trpělivost a důslednost a zase trpělivost a zase důslednost a zase …
, no však víš. A ty jsi ještě těhule??? ![]()
Holky, vám to říct můžu. Máme možnost koupit parcelu!!!!!!!! Jen jsem z toho taková rozčarovaná. Ani ne nadšená, ani nic. Pořád mi to nedochází, říkám si, to není možný!!! Že by už se nám podařilo sehnat hezké místo?? Jsem z toho naměko, asi jsem divná, co??
Šárka
Tak teda malá na nočník nechodí vůbec. Ale od konce října na to chci pořádně už vlítnout jen nevím, jak to děláte
Nosí Vaše děti plenku a stále jí sundaváte nebo jak? Neustále sundavat Pampersky no nevím nevím ![]()
Packa: a kde bydlíte
Jako že máte možnost koupit parcelu, ve svém asi ne, že?
No ženský, kde ste
![]()
Ten dotaz ohledně nočníku hodím do placu… Sice mám starší dceru ale vůbec nic si nepamatuju jak sem to dělala
![]()
Já jsem tu, už jsem četla Tvůj dotaz ohledně nočníku v jiné diskusi a nevím, co s tím.
My jsme teď začli absolutně odmítat mlíko, tak už kadíme bobky, ale v průběhu celého dopoledne. Taky jsme začli konečně pít (už normální ovocný čaj) a to pro změnu zase čůráme taky celý den. Takže u nás je to tak, že buď budeme celý den na nočníku a nebo celý den s plínkou ![]()
Ale teď vážně, prostě po vyspání, před spaním a v průběhu dne malou dávám na nočník, zatím se opět nedaří, ale plínu dávám pořád dolů a nahoru. Taky čekám rady, ale uvažuju, že jí koupím do zásoby kalhotky a fakt to budeme zkoušet asi naostro. Až se nám konečně to mímo narodí a venku začne být hnusně, tak i doma budeme více, tak snad se nějaký úspěch podaří. Teď to máme dost blbé v tom, že malá se sice tak nějak „podezřele“ zatváří, ale vždycky je to venku, kde třeba zrovna nejde stáhnout kalhoty. A nebo je tak zabraná do hry, že to čůrání nebo kakání prostě nevnímá. Ale když je tak hezky, tak přece nebudeme sedět doma.
Takže prostě nevím, jak na to.
Míša
Ahoooj, teda holky, kde to vázne????????
Tu parcelu jsme měli možnost přímo u nás, kde bydlím, ale zavrhli jsme to. Je tam hodně ale a bylo by asi dost problémů. Vyčkáme, snad se objeví jiná, lepší
.
S tím nočníkem jsem to taky četla. Prima diskuse, akorát aktuální. Já to jen nechci zakřiknout, ale je to už třetí den, co chodíme pravidelně na nočník. Sami. Ráno mu dám normálně plínu a i přes to přijde a eee. Tak serveme plínu, naplníme nočník, nandáme plínu a fungujeme dál. Za celý den, kromě spaní je plína suchá, protože děláme do nočníku. Tak doufám, že jsem to zakřikla
. Venku se mu teda moc čůrat nechce, to občas máme v plínce, to je fakt, ale jinak je docela dobrej. Chválím ho a on se mi za to vyčůrá nebo vykaká do plíny
. Je to moje zlato.
Tak už začínám nakupovat na vánoce. Že by tyhle byly v klidu?? No uvidíme. Myslíte, že dvouletý děco už z těch vánoc něco má?? Strašně se těším na jeho reakci. Loni mu vlastně byl rok a to bylo ještě takové „nijaké“.
Já si myslím, že Vánoce dvouleté dítě vnímá jako něco úžasného. Nechápe dárky, cukroví, kapra apod., ale určitě vnímá, že se něco děje, že mami i tati jsou oba doma a hlavně STROMEČEK a na něm světýlka a něco dobrého. My jsme už loni trávili hodně času právě před stromečkem a dívaly jsme se na světýlka. Z dárků byl nejzajímavější papír a stužky. A taky, když pod stromečkem objevila plyšovou kočku, tak se mohla zbláznit. Není to o množství dárků, ale o atmosféře. Teda aspoň podle mě.
Jinak mám taky dotaz. Jak je to u vás se čtením pohádek před spaním? Já jsem si myslela, že tak okolo roku začneme a bude to takové pěkné večerní usínání. Jenomže malá cca od 4 měsíců usíná sama a já mám strach, že prostě jí to tím čtením narušíme a ona bude u usínání vždycky vyžadovat asistenci. Jinak u nás doma se hodně čte, s malou hlavně na nočníku a nebo i přes den, když nejsme venku, takže bez knížek není. Zatím ji baví hlavně říkadla a poznávání a ukazování všeho možného na obrázcích. Delší pohádka je na ni asi zatím moc dlouhá. Tož nevím, poradíte?
Míša
No tak dvouleté dítko z Vánoc má určo, myslím že malá už měla i z minulých, možná díky starší sestře kdyby nebyla tak jen s námi rodiči by to bylo o něčem jiném.
Stromeček máme živý v květináči ale jelikož tu sou drsný zimy tak nám tuto zimu nějak přemrzl a z něj takový koštátko, ale táta přislíbil pořídit nový tak uvidím jak to dopadne, každopádně tento de po zimě do půdy. U nás taky byl nejzajímavější dárek ten první, další už neprošly a pak postupně časem.
Nezkusena mamina: na tvém místě bych ještě pohádky před spaním nezaváděla pokud ti takhle usíná sama, mohlo by se stát že by se z toho stalo drama-zrovna je tu teď nová diskuze o něčem takovém, čili myslím takovéto drama, zkopíruju sem odkaz na tu diskuzi. Malá taky od narození usíná sama a sem za to ráda rozhodně to ničím zpestrovat nebudu ![]()
Tak z toho by mě asi kleplo:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Je to ten slíbený odkaz. Osobně bych to řešila odchodem z pokoje a ignorováním těch požadavku, ale toto tam radit nebudu ![]()
Nezkusena mamina: tak podle prognóz Dr. bys měla dnes… Tak jak
![]()
Ahojky, prognózy byly pěkné, ale malý má svůj rozum.
Takže se narodil ve čtvrtek za pět minut půlnoc (23:55), míny 50 cm a 3650 gr. Jsme teď asi hodinu doma z porodnice, manžel jel k babičce pro malou (nestihl to z práce - a to má dovolenou), takže zatím dělám takové ty práce jako větrání, zalívání atd. Malý spí, ale kojím tak co 1,5 hod.,t ak uvidíme, co bude.
Jo a nějaké ty bolesti mě chytly cca v půl osmé večer, do porodnice jsme jeli po skončení Rodinných pout - byli jsme tam asi tak okolo 1/2 desáté, měli frmol, protože jsme přijely 3 najednou, pak vyšetření, na přípravu jsme přišla v 22:17 - to jsem se dívala na čas, pak klasika - klystýr, sprcha, holení nemuselo být, propíchli plodovou vodu a pak už to jelo. Šitá jsem opět hodně, ale to se za pár dní zahojí, kojení bolí jak sviňa, ale to se taky spraví. Z porodnice jsem odpočatá, ale doma to bude asi horší, malá u babičky hodně, ale fakt hodně zlobila, tak uvidím, co bude vyvádět.
Míša
Nezkusena mamina: GRATULACE
Rychlý porod, já podruhé rodila od ST-23.30h do PÁ-11.55h, celou dobu kontrakce po 10min až ke konci častější, poslední hodinu tlačení a nastřižená sem byla opět taky
a k tomu byla malá přidušená.
Jůůů, NEZKUŠENÁ MAMČO, ooooobr gratulace!!!!!! Takový porod můžu jen závidět. Mě začali bolesti 31.12. v pět ráno a to byly od začátku docela silné, žádní malí poslíčkové a Honzík se narodil až 1.1. v 9.06 hod. Docela mi dal zabrat, ale už se jednou těším na to druhé.
Takže ještě jednou gratulujeme!!!!!!
![]()
Ahojík, jak se máte
Nějak se nám z diskuze vytratila zakladatelka Valentynka ![]()
Nezkusena mamina: tak jak to zvládáš s dítky
Já bych na todle neměla, mám ráda relativní klid takže rozdíl 6l mezi dětmi je tak akorát, no má to i své výhody a myslím že celkem velké, tedy alespoň teď co bude až povyrostou teprv zjistím…
Holky už to začíná, Vánoce, už začínáj v obchodech a tady na emiminu taky
, chjo…
Ahojky,
Sany: no zvládáme to jakž takž, pomalu se nám začíná tvořit nějaký režim, akorát, že za chvíli bude zase všechno jinak. Malý bude spát míň, venku bude hnusně na delší procházky, tak uvidíme, co pak bude.
Děti i domácnost stíhám, chce to tak trochu systém a plánovat dopředu (co uvařit, co je třeba nakoupit a kdy atd.
), manžel to zatím až tak moc nechápe, že si už zase nemůžeme dělat, co chceme. Ale to se spraví, bude to už jenom lepší.
Akorát večer to bývá doma trochu uřvané, Karolínka mi chce se vším pomáhat, tak se plete pod nohy, jakmile uslyší malého jenom kviknout, tak za ním letí (otevře si dveře) a volá na mě „mimi, mimi“, takže ho akorát tak úplně probudí. Furt by malého jenom hladila a pusinkovala. Už jsem se naučila při kojení číst knížky, kreslit, chystat jídlo a dokonce dávat malou i na nočník - ale tohle nesmí být na poslední chvíli
.
A určitě je to všechno o pohodlnosti a prioritách, nějak se po kratším čase do toho líp dostává, mi by se asi až po 6 letech nechtělo, už tak bylo pro mě těžké odejít z práce a najednout být doma, i když se člověk nenudí, je to prostě jiné. Ale každý jsme jiný a co vyhovuje nám, se nemusí líbit druhému. Ale už vidím, jak tak příští zimu v neděli odpoledne zalezeme všichni 3 (nebo i s tatínkem) do postele, venku bude hustě sněžit a my si budeme pod peřinou povídat, lechtat se, číst si pohádky a nebo budeme jenom spolu spát přitulení k sobě.
JO a chtěla jsem se pochlubit, že už mám pro malou vymyšlené dárky na Vánoce a narozeniny - Lego, aspoň 3 knížky, povlečení s krtkem, obrovskou
u pastelek (nebo raději 2), tlustý blok na kreslení. No a určitě ještě něco.
Míša