Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, hlásím se po týdnu relaxu pod stanem
Byli jsme ve Frenštátě p. R. a procestovali jsme s mužem a malým celé okolí, nejlepší bylo ale spaní pod stanem, i když vstávat do +9 stupňů bylo docela studený
Naštěstí jsme to všichni ustáli bez rýmy a malej byl moc smutnej, když jsme odjížděli, našel si tam kamarády..
Jinak gratuluju k potvrzeným chlapečkům, holčičkám a zdravím nové maminky, už jsem týden dočetla, tak sem zas občas kouknu a písnu.
Jak jste psaly o pláči a tak, tak já si teď vůbec nepřipadám těhotná, nic mi není, pupík je malý a dobře se nosí, všude se vejde, prostě paráda, těším se na kontrolu v pátek, snad bude utz a naši princeznu uvidím ![]()
Je, tak to jsi me s tim uklidnila ![]()
Nechapu, na co si lidi delaj deti nebo porizujou zvirata, kdyz se o ne neumi starat! Ja bych jim pak udelala to samy!
@katja.kuerti no jo, to si říkám také, ale jsem v kontaktu s paní z OSPODu a ona ty rodiče zná dlouhá léta. Bohužel k těm rodičům se jejich rodiče chovali stejně, spíš hůř. Oni se takto chovat nechtějí, ale jinak to neumí, dokonce i těm rodičům na dítěti záleží a mají ho rádi. S rodiči budou pracovat, budou se pravidelně scházet a řešit přístup k dětem. Jsem za to velice ráda, možná jsem naivní, ale věřím ve změnu.
@Monika H.
No, ono to tak většinou bývá, že se děti v dospělosti chovají, jako rodiče, i když tisíckrát řekli, že nikdy takový nebudou!
Je mi 25 a moje spolužačka ze ZŠ má už tři děti!! Vyprávěla mi kamarádka (cikánka), že u ní byla. Nedala si ani kafe, protože se šťítila! Děti špinavý, smradlavý, v bytě bordel a třešnička byla, že tu nejmladší kojila a hulila přitom trávu!! Mít na to nervy, tak jí tam tu sociálku pošlu! Ale nemám to srdce, aby děti byly bez mámy, protože jsou ještě malý a neuvědumujou si, že jejich rodiče jsou špatní a mají je rádi!
@katja.kuerti tak děti bez mámy jen tak nebudou, kriteria se dost změnila - na štěstí. Také máme asi dost nestandardní výchovu a nikdy jsem to neudělala, ale ty rodiče s dětmi jsem už viděla jednou na jedné akci a chovali se velice hrubě a sprostě k dětem, to starší nechali úplně samotné a byli u piva. O tom jak má doma kdo uklizeno nebo nemá to zase tak není. Tady porušovali základní lidská práva, a to se v tomto případě snaží OSPOD napravit.
@Monika H. můžu se zeptat, jak vypadá nestandartní výchova? Každý přece vychovává děti trošku jinak
O žádném standartu nevím ![]()
@iiiveta tak to jsem ráda a děkuju
. No, mám některé věci nastavené jinak, které nejsou v souladu s proudem většinové společnosti. Nemám potřebu standardního zdravotnického systemu a co zjišťuju, tak ani státního vzdělávacího (v tomto případě konkrétně klasické státní mš, ohledně dalšího vzdělávání ještě nevím), žijeme si dost dle svého. Sisi má dost volnosti, možnosti volby, ne že by měla anarchii, ale snažíme se o demokratický a parnerský přístup, nechávat záležitosti, které se jí týkají na ní - např. pokud bude chtít naušničky, dá si je až sama bude chtít, je to její tělo, její rozhodnutí, do jejího těla zasahovat jí nebudeme a určovat co má mít už vůbec ne. Stravujeme se trochu jinak, snažíme se o zdravější životní styl, o spoustě věcech přemýšlíme jinak a co jsem vypozorovala, tak jsme asi dost za exoty, alespoň v mužovo rodině. Nejdeme se stádem, život nám neurčují obecně uznávané autority ani media - i když tomu se asi člověk nevyhne, ale myslíme především vlastní hlavou a k tomu vedeme i Sisi a budeme vést i druhátko.
Kolikrát si říkám, že jsem asi fakt mimo. Malá ne příliš zajímavá story z běžného života - pedikérka se mě před 2 týdny ptala co si myslím o Ivetě Bartošové a já jí říkám, že kdyby si každý hleděl svého bylo by zde na Zemi dobře. Ona na mě koukala jak z jara, že všichni mluví o Ivetě zatímco já nevím proč bych o ní měla mluvit, když jí neznám a nic moc o ní nevím a ani mě to nezajímá. Ještě jí říkám, že to pro Ivetu musí být strašné, at se zkusí vžít do situace, kdy ona sama bude mít problémy, že se závislostí na alkoholu se velice těžko bojuje normálnímu člověku, natož když je u toho všeho ještě bulvár a rád si smlsne. Moc dobře vím jak dokážou media překrucovat, že jim jde jen o sledovanost a neváhají člověka úplně zničit. Lidé mají stále tendence někoho drbat, vychovávat, posuzovat, hodnotit, spekulovat… asi mi už na té mateřské hrabe, jak se dostanu do společnosti, tak se nestačím divit a nějak mě to vnitřně dostane.
@Monika H. asi záleží, jakej kdo je. Já třeba taky nesnáším pomlouvání a drbání, takže třeba nějaká Iveta mě také vůbec nezajímá. Měla jsem ji jako malá holka ráda jako zpěvačku a tak to u mě zůstalo a teď se o ní vůbec nezajímám.
Hmm, já si třeba ještě nikdy nekoupila časopis typu Blesk, Rytmus života, takže na drby taky moc nejsem
Večer na telku skoro nekoukáme, páč seroše mně moc nebaví a nic jiného nedávají, jen třeba o víkendu nějaký film, ale telku malýmu nezakazujeme, pravda, že je na pohádkových dvd, tak víme, na co kouká. Třeba kámoška je hrozně „moderní“, že nemá doma televizi…co na tom, když má počítač s tv kartou a je na něm celý den?! ![]()
My se snažíme být co nejvíc venku, na hřišti, v lese, na výletech, jsme v paneláku, tak ať se provětráme, jinak už se těším, ža půjde malej do školky
Je to pěkný rošťák ![]()
@iiiveta Babičce jsem kupovala do nemocnice nějaký Rytmus života, ale kroutila se mi ruka a neodpustila jsem si poznámku jak to může číst
Tv doma máme, to zase tak extrémní v tomhle nejsme. Jako s telkou jsem dost polevila, tedy s pohádkama, jak mi není moc dobře, tak se mi Krtek a pod. docela hodí. My jsme se přestěhovali před 3 lety na vesnici, tak jsme pořád venku, na zahradě, v lese, na hřišti… Právě jak jsem spíš mezi dětma a na vesnici, tak mě to do města už vůbec netáhne a žiju takovým svým životem a pak když někam vystrčím nos, tak se nestačím divit.
Holky koukám, že jsme tu všechny podobné, mě taky drby nezajímají, neřeším je a nekupuju časopisy styl Rytmus apod…já ráda sleduju dokumenty v televizi o historii a pak o přírodě a vesmíru, zajímalo mě to vždycky…jinak TV je u nás dost passé, přítel nekouká vůbec a já taky-jediné na co koukáme spolu je doktor house, to nahrávám odpoledne, abysme na to měli večer klid
a pak ještě sleduju Hranice nemožného-což je sci-fi seriál, dávají to v pondělí na programu Fanda, je to úžasný seriál, ale běží 4.sezona, sleduju to celé čtyři roky, chápu, že někoho tenhle styl nebaví, ale když i ten můj IT po letmém zkouknutí náhodně jednoho dílu mezi prací se začal ptát kdo je kdo a co, tak jsem usoudila, že by to mohlo zajímat víc lidí
![]()
a pak sleduju ale to taky tři roky už, na MTV seriál náctileté maminky-je to už 4.řada taky, vlastně pokračování původního seriálu 16 a těhotná o těhulích v tomhle věku a problémech co to přináší..pak jich ze 12 vybrali 4 a s nimi točí ty náctileté maminky-jako pokračování, je to hrozně zajímavý, těm dětem už je skoro tři a tak ![]()
@Hejhulka25 Mně třeba bavilo na čt2 takový ten dokument „4 v tom“ o 4 budoucích maminkách, jejich porodech a malých dětech, to bylo fajn, kouknout, jak to funguje jinde
Jinak pravidelně nesleduju nic, možná večerníček, hahaha
@iiiveta to me bavilo taky, záviděla jsem jim to těhotenství
ale ja pravé sleduju ty nactilete maminky proto, ze je to realne, nic nahraneho ![]()