Ledňáčci 2016 Sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2513
9.8.15 08:14
@Spendlicek píše:
@Katuška.B: Přesně proto na tu neschopenku nechci jít ;-) Ale ta horka mi dávají fakt zabrat, jak ležím, jde to. Ale jak stoupnu, mám motáka a pobolívá břicho. A když v práci lozím po žebříku (minimálně třetinu směny), tak mi většina nadává, jestli jsem normální :nevim: Jenže to je pak člověk omezenej vycházkama, spadnu s pěnezi… :roll:
@marcelka 88: Já jsem teď pár dní kortikoidy musela použít, ač nerada :? Naposledy jsem atopickej ekzém měla v pubertě, ale teď se mi poprvé rozlezl kolem rtů a já nemohla ani jíst, jak jsem to měla popraskané do krve :-( Tak mi nic jiného nezbylo, ale tak „utěšuju se“ tím, že rty jsou malá plocha a mazala jsem celkem tak 6× nebo 7×?Holky, a když mi teď vystaví neschopenku, tak mi ji k datumu začátku mateřské zruší a můžu pak být na mateřské místo na neschopence, ne?? Vyjde to líp penězově a taky nebudu muset přes Vánoce držet vycházky. Bylo by to tak lepší, ne?

ty peníze jsou blbý no, já jsme na nemocenské, jelikož jsem měla velice namáhavou práci a první trimestr mi dával strašně zabrat, nevolnosti, závratě, v práci jsme omdlela a zaměstnavatel do mě hučel, že ho moje zdravotní problémy nezajímají, že jestli nebudu dělat na 100% at si jdu jinam..tak jsme šla na nemocenskou, byla jsme ve zkušebce, takže byla otázka času, než mě vyrazí, už tušil, že jsme těhu..což taky pak udělal, ale na nemocenské jsme dál..

já se domluvila s doktorkou, že vycházky mi nemůže dát v kuse, ale že at si chodím kam chci, že to dělá se všemi pacientkami, že kdyby náhodou někdo přišel, napíše mi, že bylo něco akutního..ale stejně mi to je..v těhle vedrech nevylejzám ani v době vycházek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
9.8.15 08:15
@Katuška.B píše:
U malého měsíc početí byl únor bylo mě 22
Teď duben 25let Takže teoreticky to mám v kapse, uvidíme jak to bude v praxi.

tak mě též vychází holka, ale 100% to snad budu vědět 27.8. kdy jdu na velký utz..stejně je to doba..vůbec to neutíká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
9.8.15 08:17
Holky, a když mi teď vystaví neschopenku, tak mi ji k datumu začátku mateřské zruší a můžu pak být na mateřské místo na neschopence, ne?? Vyjde to líp penězově a taky nebudu muset přes Vánoce držet vycházky. Bylo by to tak lepší, ne?

jo, normálně před nástupem, kdy máš jít na mateřskou ti doktorka dá ten formulář na sociálku ohledně mateřské as tím dojdeš k zaměstnavateli, aby ti ho vyplnil kvůli příjmu a normálně ti přijde od sociálky dopis, že ti přiznávají mateřskou ve výši od nástupu ke dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
9.8.15 08:58

@misheila7 to jsem si rikala taky, jenze u kluka v tomto stadiu ty kulky vypadaji stejne jako toto prave :mrgreen:

@Spendlicek stejne nechapu, porad doktori rikaji, ze tehotenstvi neni nemoc…a taky ze neni, ale vychazky musis dodrzovat :cert: jeste pred 6lety si tehotna mohla byt kdy chce, kde chce.
Kamoska byla s prvnim od sameho zacatku na neschopence a vychazky nemela…proste u tehotnych byla vyjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
9.8.15 09:34

Ahoooj holky,

spendlicek To si myslím, že určitě neublížilo, ale já to mám na velký ploše na těch rukou, takže já bych si musela naložit dávku :roll:

Holky mě Vám nějak od včerejška bolí břicho a dneska teda docela dost, ráno mě to i vzbudilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
9.8.15 09:39
@Katuška.B píše:
@misheila7 to jsem si rikala taky, jenze u kluka v tomto stadiu ty kulky vypadaji stejne jako toto prave :mrgreen:@Spendlicek stejne nechapu, porad doktori rikaji, ze tehotenstvi neni nemoc…a taky ze neni, ale vychazky musis dodrzovat :cert: jeste pred 6lety si tehotna mohla byt kdy chce, kde chce.
Kamoska byla s prvnim od sameho zacatku na neschopence a vychazky nemela…proste u tehotnych byla vyjimka.

nejhorší je, že se musíš orientovat dle vycházek a ne skutečného stavu, čili je ti blbě v době vycházek, nikam nejdeš, udělá se ti líp, máš smůlu, už ti končí vycházky..kor ted v létě, člověk by se ráda třeba prošel večer, když už není pařák, ale nejsou vycházky, takový domácí vezen..přitom pokud má ženská problém a je kvůli tomu doma, určitě neohrozí sebe ani mimi aby někde trajdala, když ji není ok..a na psychiku to taky nepřidá, být jen doma..nehledě na to, že máš mít pohyb, prostě aspon procházky, pokud nemáš vyloženě nařízen klid na lůžku, že si můžeš dojít jen na wx a šup zas ležet, je to doporučováno..chápu, že když ti stát platí nemocenskou, něco se dodržovat musí, ale musí se taky uvažovat kolem a kolem, jedna věc je, že kvůli těhu nemůžeš vykonávat zaměstnání a máš nějaký omezení a druhá, aby ti někdo určoval, kdy smíš vyjít ven, bez ohledu zda se cítíš zrovna ok nebo blbě a o vycházku přijdeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
9.8.15 12:14

@PAN66 Je to dost na prd.
Teď nevím, jestli se dá třeba domluvit s doktorem. Moje mamka, když čekala mě, tak byla taky na neschopence a tehdy řekla doktorovi, že na nějaké vycházky kašle, protože má doma roční dítě, které potřebuje být venku a vycházky nedostala, ale to bylo za komoušků, před 26lety. Nevím jestli by je dr mohl zrušit, ale to myslím nejde, jinak by to byla asi pro těhotné automatika. :nevim:

Beru, když by měl někdo rizikové těhotenství, tak ok vycházky nějak nastavit. Ale když v práci skončíš jen díky namáhavé práci, tak je to pěkná blbost. Mě tedy ty tři měsíce tehdy stačili a teď jsem opravdu ráda, že jsem na rodičáku a nemusím tohle řešit i v druhém těhu, natož se skoro tříletým dítětem.

Já jsem holky dopoledne uklízela, pak už na mě ťukali kluci, ať už jdu ven. Udělali jsme si procházku a já můžu do vany, protože jsem totálně uřícená. V jednu dodělám maso a pojedeme na tu chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
9.8.15 15:47

Ahoooj holky,
tak Já zdravím z nemocnice. Na konec jsme jeli, protože ty bolesti ráno už byli nesnesitelne.
Dostala jsem kapacku, večer další a jsem zvědava jak dlouho tu budu. Mimino jr prý v pořádku.
Ale našel mi doktor polyp a byl v soku, že mi ho ještě nikdo nenasel, že už měl byt dávno venku. Tak snad prý s nim nic dělat nebudou, ale po šestinedělí bych mela jít do nemocnice na odstranění. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
9.8.15 16:50

@marcelka88 to mě mrzí co tu čtu, že ležíš v nemocnici :( snad budeš brzo fit ;) držte se :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
9.8.15 18:27

@marcelka88 Fuj,to jsem se teda pekne lekla pri cteni. To te chudaku lituju, hlavne at to maly zvladne a at jsou bolesti mirnejsi. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
9.8.15 21:11

@marcelka88 Jejda Marci až tak? Brzy budeš fit a na mimi se dívali? Vše v pořádku? Ty bolesti způsobil ten polyp?
Teď jsi mi připomněla, že se chci dr zeptat na můj myom co mám na děloze, zda se nezvětšuje. Minule, jak jsem byla u ní poprvé, se ani nezmínila, že tam něco vidí, tak jsem si snad vybrala dobrou dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
10.8.15 09:15

@marcelka88 Tak co Marci, jak to s tebou vypadá? Pustí tě už domů? Vzduch je tam asi hroznej že? Tchýně dělá taky v nemocnici a říká, že se to nedá vydržet v těch vedrech.

Dnes jsem volala na genetiku, takže na kontrolu srdíčka jdeme 26.7 a na druhý screening 28.7 Holky a půlka těhu bude za námi, to je hrozný jak to letí co?

My teď s Maťou valíme na bazén a vrátíme se nejdříve až v pět! :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
10.8.15 19:39

To je hrozné jak to letí..to si pořád říkám, jak si budu těhotenství užívat a zatím jsem jen celé dny v práci a nějak mi to proplouvá mezi prsty :( nestíhám si to užívat :mrgreen: na druhou stranu jsem ráda že funguju. Od září budu mít poloviční úvazek +dovča tak pak snad už bude víc prostoru na užívání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
11.8.15 12:05

Ahojky! Tak co je nového holky? Co pořád děláte? Jak je na tom @marcelka88??? Doufám, že jsi v pořádku!!
Já teď řeším dilema. Narazila jsem na tento inzerát:
https://www.emimino.cz/…plum-502503/
Jenže to je asi jen korba bez podvozku, že? A podvozek jsem nikde nesehnala samostatný. A pak jsem našla tyto dva:
http://deti.bazos.cz/…c-one-11.php
 http://deti.bazos.cz/…k-WIEJAR.php

Takže tak přemýšlím, že bych koupila zatím jen hluboký, v rámci ušetření peněz, budeme mít teď strašných výdajů okolo baráku, tak bych do toho asi šla a sporťák koupila potom. I přesto, že jsem ojetý nechtěla, to asi risknu, no. Přeci jen je to spousta peněz, co to všechno stojí. Komoda, postýlka, matrace atd atd.
Co myslíte?
:cert:
Zatím paaaa a ozvěte se. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
11.8.15 12:17

@misheila7
já s tebou souhlasím, i když kočárek mají kupovat dědečkové a ne rodiče…
Já dostala nabídku, tedy spíše manža, od jeho známé.. kočárek Inglesina o tutto… trojkombinace po jedné holčičce…jako nový..původně cca 27.000,– a dá nám ho zadarmo, už od ní máme i jídelní stoličku od Pérego, jako nová, taky zadáčo…
Tak to asi nebudu s tím kočárkem řešit a vezmeme tuhle variantu. :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí