Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
používala jsem kapky bioGaia a lefax. lefax je to samé jako sab, stejná účinná látka, jen jiná koncentrace. sab je o 18mg/ml silnější (více účinné látky). ale pro mě byl uživatelsky příjemnější (stříkátko místo kapek) a taky už jsem z vícero stran slyšela, že zabíral líp, než sab…
teď už dávám jen biogaia, lefax jsem dávala od těch 3týdnů do asi 2měsíců..
petratavali píše:Kačutka píše:jééé, děkujeme za pochvalu
Děkuju. Uvidíme, zkusím ji dávat 10 kapiček, ale jednou denně před jídlem večer. Když to nebude zabírat tak ji to snížím na těck 5 kapiček 2 - 3 denně. Jinak jsem koukala, že máš o 2 dny mladší dcerku.My jsme 8.11.2010
Je kásná…
je to náš roš´ták
Kačutka píše:
To jako všechny dětičky![]()
petratavali píše:Kačutka píše:jééé, děkujeme za pochvalu
Děkuju. Uvidíme, zkusím ji dávat 10 kapiček, ale jednou denně před jídlem večer. Když to nebude zabírat tak ji to snížím na těck 5 kapiček 2 - 3 denně. Jinak jsem koukala, že máš o 2 dny mladší dcerku.My jsme 8.11.2010
Je kásná…
je to náš roš´ták
Ahoj, od 1m můžete používat i laktobacílky od swiss. Jsou to ale tobolky, které se vysypávají do MM nebo UM takže ta manipulace je horší. Stojí ale cca třetinu toho co Bio Gaia. My jsme Baby Calm dávali přes den na dudlík tak jednu kapku - takže jsme tak zabíjeli 2mouchy jednou ranou. Dávali kapky na prdíky a taky tak trochu na plakání. Časem se uklidnil jen když viděl kapátko a kapičky jsme ani nekápli. No a potom večer tak 5-7kapek na lžičku.
Andrejka__20 píše:
Nám Lefax zabral v kombinaci s Probiotickýma kapkama.
Kačutka píše:
Myslím si, že když se dávají ty probiotické, tak je zbytečné je kombinovat s lefaxem..Andrejka__20 píše:
Nám Lefax zabral v kombinaci s Probiotickýma kapkama.
A já si zase myslím jak u koho. Před 14ti dny mi Lefax došel, tak jsem si říkala třetí měsíc před námi, není to zadarmo, zůstanu u Prob.kapek a bude to. Do 5ti dnů staré známé kroucení, pobrekávání ze spánku, řev vpodvečer. Byla jsem hotová, člověk si na hodné mimi lehko navykne
Týden nám trvalo než se to zas srovnalo, znovu jsem musela ke kapkám nasadit Lefax. Dnes je nám opět hej. Co někomu sedí, jinému nemusí, každý musí vyzkoušet sám. ![]()
taky jsem dávala obojí, lefax i bioGaia..
je to jiný princip. lefax dělá z velkých bublin v bříšku malé, aby se snadněji vyprděly.
probiotické kapičky pomáhají rozvíjet správnou mikrofloru v bříšku, aby mimčo dobře trávilo a nenadýmalo se.
a dost záleží, proč miminko prdí, resp. neprdí, ..
lefax už nedávám, jen někdy, když se mi zdá, že se kroutí. biogaia, ukteré jsem zůstala, je ale spíš prevence a investice do budoucna, než řešení nadýmání, které miminko už má..
Andrejka__20 píše:Kačutka píše:A já si zase myslím jak u koho. Před 14ti dny mi Lefax došel, tak jsem si říkala třetí měsíc před námi, není to zadarmo, zůstanu u Prob.kapek a bude to. Do 5ti dnů staré známé kroucení, pobrekávání ze spánku, řev vpodvečer. Byla jsem hotová, člověk si na hodné mimi lehko navykne
Myslím si, že když se dávají ty probiotické, tak je zbytečné je kombinovat s lefaxem..Andrejka__20 píše:
Nám Lefax zabral v kombinaci s Probiotickýma kapkama.Týden nám trvalo než se to zas srovnalo, znovu jsem musela ke kapkám nasadit Lefax. Dnes je nám opět hej. Co někomu sedí, jinému nemusí, každý musí vyzkoušet sám.
Ahoj, čtu tady o užívání Lefax, nedávno jsem ho koupila bez předpisu, ale píší zde, že bez toho, že by byl předepsán lékařem se smí užívat jen 3 dny…Jak jste ho užívali? po 3 dnech jste vysadili? případně na jak dlouho? nebo ho náte všechny na předpis a doporučení lékaře?
Užívala jsem ho několikrát denně a nočně
a to minimálně 4 měsíce. I v nemocnici se dětem dává několikrát denně. Doktorovi jsem to ani neříkala, mám totálního pošuka, s ním řeším jen to, co musím.
uzivala jsem asi 6× denne 3mesice v kuse
, uplne bez omezeni
Ahoj, muzu se zeptat, kapky Bio Gaia po 10 ml, na jak dlouho to vydrzi, kdyz je davkovani 5 kapek denne? nejak si to neumim predstavit, diky… potykame se s tim ted taky, od dr. mame sab simplex, ale nevidim zadnou zmenu k lepsimu… uvazuji ted o koupi laktobacilku od Swissu a pripadne zkusit ten Lefax, kdyz jsem tady vycetla, ze je ucinnejsi (ackoli slozeni je stejne)… diky
Ahoj, já užívám stále, řekla jsem to i dětské a nic mi k tomu neřekla, jen že ho můžeme dávat. S těma kapičkama neporadím, ale mám je už také doma, jenže se smí až od měsíce tak čekáme až nám ten měsíc bude…
Nám Lefax zabral a to docela rychle. Předtím jsem zkoušela dávat Infacol a výsledek žádný. I doktorka říkala, že je to zvláštní, protože v podstatě všechny tyhle kapky mají plus minus stejné složení, ale asi prostě každému mimču sedne něco jinýho. Za mě Lefax doporučuji.