Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máte někdo zkušenosti s kapičkami lefax na koliku? Sab nic moc, po baby Calm jsme měli průjem…ještě jsem slyšela o Lefaxu..
Máte s tím někdo zkušenosti. I když na každé mimi zabírá něco jiného..
Lefax = Sab Simplex …obě susp.mají naprosto stejnou účinnou látku ![]()
Ještě zkus nahřívací pytlíček s třešnovými pecičkami, masáž bříška s krémem PUPÍK a nebo Probiotické kapky, ty jsou hodně chválené, ale pozor…cena u nás 700,– a cena v Polsku 200,– od firmy BIO GAIA. No a když bylo nejhůř, používali jsme trubičku do zadečku - zázrak za 19 Kč. ![]()
O Lefaxu jsem neslyšela, ale my na koliku používáme Infacol a je to bezva. A každý ráno ji do jídla zamíchávám laktobacilíky od Swiss. A jsme bez kolik, prdíme jak o život a je nám hej.
taky požívám infacol, vyhovuje nám to „kapatko“ přímo do pusinky
ahoj, lefax užíváme cca od 3 týdnů na doporučení dr, předtím nás bříško trošku trápilo.od té doby máme klid, ještě dodělám lahvičku a končím s ním. Jinak zde je účinná látka jako v sabu, jen je pohodlnější aplikace, suspenzi stříkneš přímo do pusinky 1-2 vstřiky před kojením. zvládli jsme na vánoce i čerstvou cibuli v salátu a včera čočku ![]()
Ahojky, tak my jsme na prdíky trpěly řádně. Sab s. nám vůbec nepomáhal, pak nám dr. předepsala Lefax a super. Braly jsme ho asi dva měsíce a malá krásně prděla, takže za nás vyzkoušet. Ale pak jsem i přes vysokou cenu koupila probiotické kapky Bio gaia a max. spokojenost, malá trpěla zácpou, nekadila i 10 dní a po kapičkách má stolici každý den, navíc mají upravovat střevní mikrofloru. Jo a taky jsem jí každé ráno i večer mazala bříško mastičkou PUPÍK a nebo fenyklovým olejíčkem od K. Hádka.
Ahojky,nám lefax nepomohl vůbec,ani sabík,až jsem si přestala nechat radit od doktora a koupila jsem baby calm,některé děti po něm mají průjem je to individuální, dávali jsme tak šest sedm kapiček a bylo to v pohodě,jo a k tomu ještě laktobacílky od swiss
akorát jestli kojíš mají jednu obrovskou vadu,děsně,ale děsně blbě se rozpouštěj
,nemáte na to některá nějakej recept?
Lefax má stejnou účinnou látku jako sab dokonce obsah této látky je o něco menší, nám ale přesto asi zabral o něco víc než sab. Nejvíc nám vyhovují baby calm, aby nebyl průjem tak zkuste dávat míň kapek. Po bio gaia se našemu prckovi zhoršilo blinkání museli jsme je „poslat dál“
Ahojky… Chěla bych se zeptat, na užívání Baby Calm, kolikrat dennně dáváte a kolik kapek aby nebyl průjmyk, co jsem tady vyčetla. Měli jsme Sab simplex a ten je úplně na nic… Měli jsme kapičky BioGaia a ty byly super , ale ta cena to je taky něco…
Předem díky za odpovědi ![]()
ahoj,
baby calm taky asi nejspíš po každém kojení jako Sab, jestli si to dobře pamatuji… ![]()
někdo tedy psal, že pokud mimi mělo průjem, tak hold nedával po každém kojení, ale třeba 2-3× denně,a le už přesně nevím ![]()
Za nás tedy - nepomohl sab, ani Baby Calm, hlavně po druhé dávce, kdy jsem malé baby Calm dala, tak hned ten průjem měla, takže akorát měla červenou prdu a z toho byla nervní…nám nepomohlo nic
, až opravdu čas, kdy se malá začala hýbat a prdy tak z ní sami odcházely pohybem
. U nás kolika trvala cca od 3 týdne do konce druhého měsíce, pak zničeho nic řev ustal a bylo po kolice. Teď prdíky tedy pouští jak o závod ![]()
Když už jsme nevěli co, tak jsem položili prostě na břicho a ona se hemžila a u toho si prdla…tak držím palce s baby calm ![]()
Díky moc za odpověd.. Na krabičce píšou před jídlem 10 kapek. Tak uvidíme. Přinejhorším, když nám tyhle kapičky nepomůžou, tak se budeme muset vrátit k BioGaia.. Bez kapiček se krouutíme, šponujeme a pěkně vřískáme, však to znáš. Dám vědět, jak nám zabírají
![]()
Kačutka píše:
Díky moc za odpověd.. Na krabičce píšou před jídlem 10 kapek. Tak uvidíme. Přinejhorším, když nám tyhle kapičky nepomůžou, tak se budeme muset vrátit k BioGaia.. Bez kapiček se krouutíme, šponujeme a pěkně vřískáme, však to znáš. Dám vědět, jak nám zabírají![]()
![]()
jo tak dávej polovinu - tedy 5 kapek před kojením a uvidíš. Pokud to bude ok, tak před každým kojením, když uvidíš, že by malá měla trochu průjem (ale kapičky zabíraly), tak jí to třeba sniž na 5 kapek 2-3 denně, ne před každým kojením…držím palce, jsem opravdu ráda, že kolika je za námi, to bylo hrozný období
proto s tebou soucítím ![]()
Děkuju. Uvidíme, zkusím ji dávat 10 kapiček, ale jednou denně před jídlem večer. Když to nebude zabírat tak ji to snížím na těck 5 kapiček 2 - 3 denně. Jinak jsem koukala, že máš o 2 dny mladší dcerku.
My jsme 8.11.2010
Je kásná… ![]()
Kačutka píše:
Děkuju. Uvidíme, zkusím ji dávat 10 kapiček, ale jednou denně před jídlem večer. Když to nebude zabírat tak ji to snížím na těck 5 kapiček 2 - 3 denně. Jinak jsem koukala, že máš o 2 dny mladší dcerku.My jsme 8.11.2010
Je kásná…
jééé, děkujeme za pochvalu
je to náš roš´ták ![]()