LEGO Duplo - nevíte, kde by se to dalo sehnat?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12067
3.10.16 09:16

@Terezxx dle me je nejlepší koupit veeelikou sadu kostek a podložku a využít fantazii
Ty sady jsou krasne (samozřejmě máme dom) ale postavis jednou a pak je z toho stejne pelemele Dle me žádné dítko nevydrží mit neco postaveného déle než den.
A nezapomeňte koupit i postavičky atd
Na mimibazaru se prodávají i samostatne
Hezké vanoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.16 09:20

Tak my jsme začali prvnímu dítěti kupovat asi ve dvou letech, mladší umí postavit komín už od necelého roku, takže věk je podle mě naprosto ok.
Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší je sehnat od někoho nějaký pytel všeho možného a pak dokupovat dle zájmu dětí. Dokud jsme totiž měli jen dvě, tři velké sady, nešlo z toho skoro nic postavit. Postupem času jsme dokupovali, Vánoce, narozky, babičky atd. a teď máme myslím asi 6 nebo 7 různých sad a konečně se z toho dá stavět tak, že to baví obě děti (4 a 1,5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.16 09:21

Jo a malý dodatek, kdybyste to nevěděli, na duplo pasuje i klasické lego, takže my teď se synem stavíme fakt zajímavé věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
3.10.16 09:25
@unuděná píše:
Jo a malý dodatek, kdybyste to nevěděli, na duplo pasuje i klasické lego, takže my teď se synem stavíme fakt zajímavé věci :lol:

Jo jo :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
858
3.10.16 09:32

@unuděná Díky, to jsem nevěděla. Já mu chci právě k Vánocům koupit to Hubelino, co už holky zmiňovaly. Ale teď si hrál v obchodě s vystaveným klasickým legem a manžel už vymýšlel, jak mu radši koupí normální malé lego. :D Tak jsem ráda, že to do budoucna bude sedět. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.16 09:36
@Šmušmu píše:
@unuděná Díky, to jsem nevěděla. Já mu chci právě k Vánocům koupit to Hubelino, co už holky zmiňovaly. Ale teď si hrál v obchodě s vystaveným klasickým legem a manžel už vymýšlel, jak mu radši koupí normální malé lego. :D Tak jsem ráda, že to do budoucna bude sedět. :palec:

My taky přemýšlíme nad Hubelinem, starší by to postavil, mladší může pouštět kuličku. Ideální sourozenecká spolupráce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
3.10.16 09:42

@unuděná No malý si právě minulý týden postavil kuličkovou dráhu s dětma na pískovišti a moc se smál, jak ta kulička frčela dolů. Takže pro mě jasná volba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
3.10.16 09:48

@unuděná @Šmušmu Děcka ji právě taky dostanou u našich jako společný dárek..Malý sice bude mít 7,ale vím, že ho to bude bavit taky.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
JanaJil
3.10.16 09:54

Ahoj, přidám se k těm co doporučují Lego Duplo co nejdříve (k prvním narozeninám). Je to drahá :cert: hračka, která se musí postupně dokupovat. Takže když se využije každá příležitost a každý ochotný příbuzný, tak se doma kolem třetího roku dítěte sejde super sestava stavebnice, která ho bude moc a moc bavit ještě dlouho. :palec: A pokud se doma setkáš s unikátem, kterého to nebude bavit (stejně jako mého syna až do 4,5 let), tak to v pohodě prodáš s minimem ztráty. Dcera do roku vytahuje figurky a hlavně zvířátka. Syn vzal stavebnice na milost až když jsem koupila figurku T-rexe.

• Citovat
  • Upravit
10715
3.10.16 14:14

U nás lego duplo má též velkou oblibu (4 roky a 2,5 let). Dcera si s tím hraje teda méně - musím u ní být a hrát si s ní - pak zapojí i fantazii a z kostek se staví leccos, co jí napadne, syn si s ním hraje hodně často a i sám (máme mašinku, traktoristu, autobus, farmu). Letos už je pro ně koupené letadlo a pro dceru aby jí to víc bavilo domeček pro panenky…takže se těším. Ráda tyhle věci kupuju, protože i z praktického hlediska je to fajn koupě - musím říct, že syn má tendenci dost věcí zničit, neúmyslně, ale je to ničitel a tohle krom toho, že pořád hledáme kostičky se nerozbila jediná kostička…super pro mě! Tak jen do toho, užije se to, věřte mi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
3.10.16 14:24

@Terezxx Dcerka dostala první velký balík kostek a první vláček na vánoce, když měla 10 měsíců. Hned se naučila pouštět ten vláček, v roce už stavěla první kostky na sebe, pochopila to dost brzo. Stavěli jsme doma věže, hrady, co se dalo. Dokoupili jsme postupně další vláček a koleje, pak nějaké další kostky, auta, u babičky má domeček pro holčičky.

Už máme doma i normální Lego, občas si hraje s normálním, občas ještě vytáhneme vlaky. Takže za mě vláčkama nic nezkazíš. Koupila jsem 10507 Můj první vláček a pak postupně dokoupila na bazaru spousty kolejí.

Duplo je bezva v tom, že ho pak i dobře prodáš, neztrácí to svojí cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.10.16 20:50

@Silwinka87 No moje dítě to třeba absolutně minulo. Bavily ji vláčky a zvířátka ze ZOO, ale jinak stavět vždycky musel tatínek ;) Čili vedle se DÁ šlápnout.

Osmnáctimesíční to myslím neocení, ale třeba mašinky časem taky užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
4.10.16 08:22
@Slečna Ferka píše:
@Silwinka87 No moje dítě to třeba absolutně minulo. Bavily ji vláčky a zvířátka ze ZOO, ale jinak stavět vždycky musel tatínek ;) Čili vedle se DÁ šlápnout.Osmnáctimesíční to myslím neocení, ale třeba mašinky časem taky užije.

Tak ze začátku to u nás vypadalo tak, že my skládali a děcka rozkládaly, bořily. :mrgreen: Skládat začaly děcka tak ve dvou letech..

• Citovat
  • Upravit
11565
4.10.16 11:07

@Silwinka87 Dceři je pět a furt ještě je ve fázi kibicování, jak druhý staví ;) Ale já to teda chápu, mě taky nikdy nebavilo stavět „jen tak“, stavěla jsem podle návodu, ale na to je ona i v těch pěti ještě malá… postaví něco, pokud s ní sedím a hlídám ji, aby opravdu dala tu kostičku tam, jak je namalované, správně otočenou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
8.12.18 08:11

Holky nevite zda musim pro 16 mesicni kupovat i podlozku duplo, pokud jsem koupila duplo moje prvni kostky (sada 80 kostek na skladani) , nebo to je az pro starsi deti ta podlozka? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí