Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zudina píše:
Holky nevite zda musim pro 16 mesicni kupovat i podlozku duplo, pokud jsem koupila duplo moje prvni kostky (sada 80 kostek na skladani) , nebo to je az pro starsi deti ta podlozka? Diky
Já o ní všude slyším, ale náš čtyřleťák ji doposud nepotřeboval (hlavně proto, že máme koleje a mašinky). Tak malé dítě toho moc nepostaví, ale třeba ho bude bavit kostky do podložky dávat ![]()
No, podložka právě bylo to první, co dcera používala… Koupila bych.
My jsme ji meli, deti si stavely zviratka vedle sebe jako v ZOO nebo na farme.
@zudina podložku bych vzala, male děti neumí stavět volně v prostoru
@zudina píše:
Holky nevite zda musim pro 16 mesicni kupovat i podlozku duplo, pokud jsem koupila duplo moje prvni kostky (sada 80 kostek na skladani) , nebo to je az pro starsi deti ta podlozka? Diky
Urcite nemusis.. my to v pohode zvladali i bez ni. Ale pak jsem ji koupila. A je to podle me lepsi. Pro mensi deti snazsi. Davat ty kosticky nahodne na tu velkou desku.
Neni ti nezbytnost, ale kostky budou lepe drzet a vytvor bude stabilnejsi. Nezbytnosti se stava v okamziku, kdy dite zacne stavet zoo, garaze/domecky apod.
A jeste me tak napadlo..
i me to bavi vic s podlozkou. A co si budem povidat. Mami pojdi mi postavit neco z lega, slysim a slysela jsem casto.
ted jsem zrovna dodelala vytvor ala domecek s ohradkou pro zviratka..
a super. Syn si krasne hraje.
Já bych určitě koupila
Syn v tom věku a ještě teď, 2,5 roku
) staví nejraději komín, který má na té podložce.
@zudina Podložku ano, a jestli můžu doporučit, tak kup od firmy Hubelino - dělají trošku menší podložky (než je ta velká zelená Duplo), ale jsou pevné (ta Duplo pruží, takže se na ní hodně špatně dá výtvor někam přenést). Kvalita Hubelina je výborná, drží to bezvadně, můžeš si vybrat z několika velikostí i barev. Teď to teda vypadá jako reklama, ale u nás se opravdu na té originál Duplo už skoro vůbec nestaví a děti radši na té pevné.
@zrcadlo píše:
@zudina Podložku ano, a jestli můžu doporučit, tak kup od firmy Hubelino - dělají trošku menší podložky (než je ta velká zelená Duplo), ale jsou pevné (ta Duplo pruží, takže se na ní hodně špatně dá výtvor někam přenést). Kvalita Hubelina je výborná, drží to bezvadně, můžeš si vybrat z několika velikostí i barev. Teď to teda vypadá jako reklama, ale u nás se opravdu na té originál Duplo už skoro vůbec nestaví a děti radši na té pevné.
Mrknu i na tu, diky za tip!
@Taciras píše:
Koupili jsme kdysi nějaký starter set, kde bylo jako víko k papírové krabici taková podložka akorát ve velikosti na domeček. Staví ho pořád. Mají jen jednu, kostek je dost pro oba, ale toho, co nemá na čem stavět, to nebaví. Opravdu doporučuju jako první tuto sadu a až pak dokupovat další.Tak dle heureky se už neprodává, je to tato , zkus pohledat podobnou, opravdu se to moc osvědčilo.
Edit: podobná je zde .
Diky mrknu ale uz jsem prave koupila ty moje prvni kostky
@růžový achát píše:
Teď jsem koupila duplo mateřská školka, libí se mi tam ten záchod, vypada to, že u toho je i podložka
Jo ten zachod je tam dobrej
akorat tohle je od dvou let az tak zatim vybiram od 1,5 roku kdyz je mu 16 m, nebo je to jedno? ![]()
@Taciras píše:
Koupili jsme kdysi nějaký starter set, kde bylo jako víko k papírové krabici taková podložka akorát ve velikosti na domeček. Staví ho pořád. Mají jen jednu, kostek je dost pro oba, ale toho, co nemá na čem stavět, to nebaví. Opravdu doporučuju jako první tuto sadu a až pak dokupovat další.Tak dle heureky se už neprodává, je to tato , zkus pohledat podobnou, opravdu se to moc osvědčilo.
Edit: podobná je zde .
Tohle je pekne tak ja mozna koupim jeste tohle k tem kostkam a mam to i s podlozkou
prece jen ta samostatna duplo podlozka je dost velka a tohle pro zacatek mozna staci
@růžový_achát v sade skolka je takova mikro podlozka, akorat, ze se ti tam vejde to, co vidis na obrazku na krabici, urcite to nenahradi tu velkou podlozku