Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No my máme doma od duplo až po friends jak malá rostla a všechny na sebe pasujou staví do teď
Lego friends kosticky jsou rozmerove uplne stejne, jako klasicke lego. Urcite ti to bude pasovat.
@spiky01 píše:
Tak teď jsem jelen
Beru zpet, jsou stejne, brala jsme to s porovnanim s Legem Duplo
.
Takze jsou stejne. ![]()
Příspěvek upraven 27.01.14 v 19:35
@Weru Jak jsou mensi? Obsahuji mensi dilky, tj. kosticky 2×1, 1×1 ale normalne to na lego pasuje!
@74paja píše:
@Weru Jak jsou mensi? Obsahuji mensi dilky, tj. kosticky 2×1, 1×1 ale normalne to na lego pasuje!
Uz jsem editovala, porovnavala jsem s Legem Duplo ![]()
Tak dobrý
dupla máme doma hodně, takže znám, dnes starší dcera dostal u zápisu malinkej pytlíček lego friends-pudlík s boudou a stolem na česání. přišlo mi to děsně mrňavý, klasický lego jsme v ruce snad ani neměla tak mě zajímalo jestli to pasuje-i mladší ty malý kostičky zvládá takže dál se asi budem ubírat cestou normálního lega-to duplo zabere děsně místa ![]()
@BrunoKri jak to na sebe pasuje-jako že mužeš jednu věc postavit kombinací dupla a malýho lega?
@spiky01 Na jeden nopík dupla pasuje jedna kostka 2×2 nopíky malého lega.
Takže z 8 kostek malého lega postavíš vlastně jednu Duplo kostku. (myslím úplně základní kostku 2×2).
Různé speciální, ploché, menší atd. dílky už na Duplo samozřejmě nenapasuješ ![]()
Edit - podle mě to nelze příliš využít při stavění… ![]()
@spiky01 píše:
Tak dobrýdupla máme doma hodně, takže znám, dnes starší dcera dostal u zápisu malinkej pytlíček lego friends-pudlík s boudou a stolem na česání. přišlo mi to děsně mrňavý, klasický lego jsme v ruce snad ani neměla tak mě zajímalo jestli to pasuje-i mladší ty malý kostičky zvládá takže dál se asi budem ubírat cestou normálního lega-to duplo zabere děsně místa
@BrunoKri jak to na sebe pasuje-jako že mužeš jednu věc postavit kombinací dupla a malýho lega?
Ona ma jedna dcera Duplo a Playmobil a druha Lego Friends, tak jsem z toho byla zmatena ![]()
@spiky01 no tak něják na duplo dáš klasický lego a na to friends, tohle je u lega super. No malá staví domečky a stáje atd. takže je to hromada kostek, ale je fakt že to duplo je dělaný pro prcky a to friends už pro velký slečny, ale v kombinaci s klasickým legem je to v pohodě jen to dělají tak že tam máš domek kavárnu strom salon atd je to samostaný kus. Takže už je na fantazii jak si to nakombinuje
Jedine co mi vadi na lego friends je, ze je tak priserne kycovite ruzove. Ja ho dceri teda kupuji, libi se mi ty postavicky, doplnky, ale stve me fakt ta barva.
Barvu zvolili tak, aby zaujala co nejvíce děvčat z cílové skupiny ve věku 5 - 12 let. Podle prodejů to trefili dobře.
@Ája31 píše:
Barvu zvolili tak, aby zaujala co nejvíce děvčat z cílové skupiny ve věku 5 - 12 let. Podle prodejů to trefili dobře.
Tak ne všechny horlčičky preferují v tomhle věku růžovou barvu. Já právě co poznám holčičky z okolí, tak je růžová bere tak do 5-6 let. Pak už jim připadá moc miminkovská a například na oblečení to nechce skoro nikdo nosit…
A třeba moje devítiletá by chtěla lego friends v reálnějších a skutečnějších barvách. Ale co naděláme, když nezapadá do stáda… ![]()
Jde někde stáhnout ztracený návod na stavění k sadě lego friends?