Lehátko nebo autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4051
6.12.10 20:33

Osobne mi prijde autosedacka neprakticka pro domaci ucely. Puvodne jsem to tak tedy take chtela, ale manzel si prosadil lehatko. Jsem ted ale za nej nesmirne vdecna. Lehatko mi prijde pohodlnejsi, prostornejsi, vzdusnejsi. Mrnous tam nejaky ten cas travi, myslim ze tak hodinu denne, max 2. Od mala ho tam davam po kojeni a odrihnuti, nechci ho hned totiz pokladat lezmo, protoze mi pak zvracel. Mame Fisher Price, vibrace nepouzivame. Nevim jak vypadaji a funguji jina lehatka na trhu, ale tohle je do 18 kg takze i nejaky patek vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
6.12.10 20:43

taky jsem měla Fisher Price a maximální spokojenost :palec: ,vibrace jsme nepoužívali a lehátko pak ještě prodali protože v něm Zuzka nechce být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
6.12.10 20:59

mám lehátko od fisher price a super. autosedačka mi přijde dobrá akorád do toho auta ke splnění svého účelu. Dat malýho doma do autosedačky tak se zblázní. Nedá se v ní pořádně hýbat, rozhled taky žádný. takže za mě vítězí lehátko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.12.10 21:28

Ahoj! Taky máme FP. Hodně jsem ho užívala a malá na mě z něj hezky viděla, když jsem vařila. Půjčila jsem ho kamarádce a taky maximální spokojenost. Teď nám ho vrátila a naše malá se v něm zase ráda houpe. Mohu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.12.10 21:32

Ahoj,měli jsme lehátko Hauck s hrazdičkou,já jsem ho požívala tak do 5-6ti měsíců,ale pořád narovno.Pak už bylo docela nebezpečné ho tam nechat.Nemyslím,že by ho to nějak spozdilo,jen ortopedi to nevidí rádi.Je to vhodné pro malé mimi,aby ho mohl mít člověk u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.10 23:12

Do 3měs mimi jen chrnělo nebo se kojilo, takže postýlka a naše postel stačily. Od cca 3 měsíců používám jenom autosedačku, neb je to na pár minut denně. Jinak mám mrně na dece na zemi. Lehátko jsem zakoupila, ale je na skříni, malá ho nechce. A autosedačku jsme řešili s ortopedem (kvůli letnímu ježdění ve vozíku za kolem, abysme jí nepřetěžovali) a 20 minut v kuse je ok, denní nasčítaná „dávka“ by neměla přesáhnout max 2 hodiny, ale to už je fakt strop.

PS: kamarádka má „nekrkací“ mimčo a jakékoli sedátko mu zhoršuje možnost odříhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
7.12.10 10:45

No vidíš, naše holčička je taky nekrkavé dítě a právě v tom lehátku říhá jak starý chlap :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
7.12.10 16:03
mishka2 píše:
Tak já jsem na první lehátko neměla. Používala jsem autosedačku a asi bych ti v té době řekla, že lehátko je zbytečnost… Jenže teď jsme si ho na druhé pořídili, koupili jsme to které má nosnost do 18kg a můžu říct-je to skvělá věc. Určitě pro mimi mnohem pohodlnější! A vzhledem k tomu, že doma pracuji, můžu mít malou u sebe a nemusím stále odbíhat k postýlce. Ale nenechávám ji tam dlouho, tak ty 2hod max.Jo a jezdí k nám 3-letá neteř a té se v něm taky moc líbí- takže uplatnění dlouhodobé :palec: A ta cena nebyla tak hrozná-utratím víc za blbosti :oops: Koupili jsme tohle stálo 1400kč [/citace/
Ahoj holky, tak přesně tohle nám koupila babička. Lehátko jsem chtěla a koukala jsem se hlavně na nosnost a to mě na tomto lehátku zaujalo nejvíc. Sice má vybrační desku pod zadečkem ale tu vůbec nepoužíváme malej je tam spokojenej. Malej v něm vydrží cca hoďku víc ne pak se začne nudit a nebo je unavenej a chce spinkat. Autosedačku používáme jen do auta. Lehátko jenom doporučuji :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.12.10 20:32
Gina108 píše:
Díky za rady. Já na prvního neměla nic, do autosedačky jsem dávala jen na jízdu autem. Jenže teď budu mít na krku 2 rarachy, takže to mimi asi tolik neuhlídám a budu potřebovat něco na odložení spíš. To do těch 18 kg vypadá dobře, v tom se zhoupne i starší, aby nezáviděl :mrgreen:

Nechci ti brát iluze, ale pokud nebudeš mít lehátko zavěšené u stropu, dítě v něm nechávat nebudeš :lol: :lol: :lol: Teda pokud tvé prvorozené není rozumnější než to moje. Já musím být jak ostříž, dát novorozeně s lehátkem na zem, starší ho půjde s klidem zasednout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
3.12.14 11:20

Holky a co si myslíte o nepolohovacím,,lehátku'' do 9kg? Nemám v plánu tam dítě nechávat kdoví jak dlouho ale třeba na 30 minut za den. Akorát si teda nejsem vůbec jistá s tím, že to nemá polohování a dítě by ještě nesedělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.12.14 11:24

@ArumLily0 Npolohovací je podle mě naprd. Já mám takové, které jde dát do úplného lehu (pokud to chceš jako odkládátko na dítě), nebo jde naopka zvednout do pololehu (např. když potřebuješ krmit nesedící dítě).
Sice to nehraje, nevybruje a nemá další opičárny, ale základní funkci splnilo skvěle, stálo pár set a čeká na půdě na druhorozeé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
3.12.14 11:36

@Svistice Právě. Hlavně nemám v plánu do toho vrážet kdoví kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.12.14 11:41

@ArumLily0 Mám přesně tohle.

http://detska-lehatka.heureka.cz/…own/galerie/

Jako nastavování polohování by mohlo být lepší, ale dalo se to přežít, protože jsem ho měla buď v leže (v době, kdy sloužilo jako „odkládátko“) nebo naopak jen v pololeže (když jsem v tom už jen krmila).
Potah by taky mohl jít sundat snáz, ale zvládli jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.12.14 11:51

@ArumLily0 Ta lehátka do 9 kg fungují na jiném principu - je to prostě ohnutý drát nasazený na drátěné konstrukci, takže to přirozeně kopíruje to dítě. Zadek je těžší, tak je níž. Jinak krásně houpe - dítě se velmi brzo naučí kopat nožičkama a houpat se tak :lol: Já v něm teď i krmím, ale to dělám tak, že lehátko o něco opřu, aby se nehoupalo a hlavně neleželo. Z mého pohledu je ergonomicky tohle lehátko vhodnější.

http://store.hracky-vybavicky.cz/…uncer_zebra3?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.12.14 11:53

@ArumLily0 ja mela nepolohovaci, na uplne miminecko to nebylo, ale cca od 3 mesicu byl ten pololeh unosny a hralo to, vibrovalo, syn tam sel vzdycky rano na jednu sekvenci pisnicek, ja se v klidu nasnidala.
Mela jsem i polohovaci a to nebylo tak sikovne, bylo uzsi, melo klasicke houpani, ktere nebylo tak prijemne jako to nepolohovaci perovalo na tenkych nozkach.
Nakonec to dopadlo tak, ze polohovaci bylo v koupelne, kde bylo potreba ho nekam odlozit, kdyz jsem prebalovala starsiho nebo kdyz se starsi deti koupaly, nepolohovavi bylo v obyvaku.
A polohovaci melo popruhy na prenaseni a ty byly k prdu, protoze kdyz se za ne chytlo, lehatko se o kus sevrelo a zmacklo podelne dite :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí