Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, chci se zeptat jestli mi dcera může spát přez den v tomto lehátku. Nebude mít v budoucnu problém s páteří? Jaký na to máte názor?? Děkuji moc, pěkný večer ![]()
Moc zdravé to jistě není…dceru jsem tam nechávala spát jen v dobách největšího zoufalství ![]()
Podle meho nazoru, jakkakoliv poloha pro miminko je v pohode, pokud ji pres den dostatecne vystrida s necim jinym. Takze kdyz v tomhle lehatku bude pul den spat a dalsi pul den se v nem houpat, je to jednoznacne spatne. Pokud si zam spinkne, pak bude na rovnem na brisku a pak zase jinde tak proc ne…Doporučuje se davat mimina spat do pelisku, tak proc ne do takoveho lehatka?
Jen si ohlidej tu hlavu…
Ahoj moje dcera spala od narození do 6 měsíců přes den převážně v lehatku, které ale bylo v úplném lehu, musela jsem ji uhoupat nebo jezdit s kočárkem. Byly jsme v roce na rentgenu kvůli kyclim atd a má páteř v pořádku.
Tak uplne zdrave to neni, ale kdyz to bude s rozumem, je to ok. nesmis tam mimco nechat pul dne. moji oba kluci tam taky spavali, nechala jsem je tam treba hodku denne. dalsi spanky pak v kocarku, postylce, nositku…proste vseho s mirou ![]()
Ja jsem se na toto ptala na rehabce a paní mi doporučila omezit pobyt v lehatku na minimum. Já předtím dávala do lehátka po krmení, protože malý mi ublinkaval.Ono se to nezdá, ale když tam spí, pak třeba někdy kouká, jak neco delas, tak se to nascita.. No a pro dobrý vývoj páteře je prý potřeba rovná a pevná podlozka.
@Nelapra píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat jestli mi dcera může spát přez den v tomto lehátku. Nebude mít v budoucnu problém s páteří? Jaký na to máte názor?? Děkuji moc, pěkný večer
Nemelo by se to ale pokud jinde neusne…
Děkuji za rady
ona jinde taky spinká ale takhle ji muzu mit u sebe:-)
@Nelapra píše:
Děkuji za radyona jinde taky spinká ale takhle ji muzu mit u sebe:-)
V tomto lehatku bych ji nechala co nejmene. Pres den s hrackami na par minut klidne, ale spat ne. Jsou lehatka, ktera jsou uplne do lehu, ale to toto neni.