Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je tím, že se necítí v postýlce příliš bezpečně, proto má lehký spánek. CO zkusit uspat u kojení ve velké posteli a potom se nepozorovaně vyplížit?
Zkuste bílý šum, dětem to pomáhá usnout a trochu to odruší okolní ruchy. U syna, ten je klidný spáč, jsem bílý šum používala cca do půl roku, dcerka je spíš po mě, tak se snadno probudí do polospánku a hodně sebou v posteli mele, ta spí s bílým šumem ještě teď a to před pár dny oslavila první narozeniny. U syna jsem používala malé přenosné rádio na rozladěné frekvenci, u dcerky to nešlo protože se asi přistěhoval nějaký radioamatér a v na různých frekvencích se objevovaly kusy hudby a jiných zvuků, tak jsme koupili šumící ovečku, ta má tu výhodu že se po 20 minutách sama vypne.
Ahoj. Moje dcera má taktéž velmi lehký spánek, ale paradoxně jen přes den, v noci ji neprobudi ani kdyby bomby padaly. Jinak platí, že když si s ní přes den lehnu spí klidně déle než když ji uspim v kočárku. Takže něco na tom, že cítí mě a lépe se jí přes den spí bude. Jinak od narození přes den spí velmi málo. Používám také šum, při tom můžu i něco dělat, jak tu někdo psal odrusi to ty okolní zvuky a taky platí, že v tom v čem usne v tom musí spát. Takže když usne v rachotu musí být rachot celou dobu spánku a naopak…
U nás se to zlomilo v 10m kdy jsem ho přestala uspávat a brat do postele. Od té dobrý má první hodinu tvrdý spánek, pak už jen lehčí.
Moje taky usíná sama, nicméně musím odejít z pokoje a nechat ji 5 minut řvát, jakmile mě vidí/slyší, neusne ani kdyby byla sebevíc unavená. Na bílý šum 0 reakce. Přes den spí hezky ale taky má strašně mělký spánek. Holt jsem se smířila s tím, že nic neudělám doma ![]()
@Adelka951 jo ja delala to samy, ale ditko az se zacne prekulovat tak to bude nebezpecny. ale na cas to pomuze ![]()
@Kristy.rez tak ja mam naprosto to samy. doma ultratichy dvere vse ok a nespi jako venku ale tam musi byt zvuk kdyz usina po celou dobu spanku a zadny vyjimecny krik, rachot apod. protoze ten staci sebemensi a probere se. prvnich 20min ma tvrdy spanek. kdyz mela 4mes tak sem uspala v posteli a po stranach zajistila naducanymi tezkymi polstari a dala chuvicku
@Joanas no, ja jsem z toho hotová. Sice mi usne (většinou), ale zavřít, zapnout chůvičku a chodit po špičkách. Ale jdeme ven a za dvě hodinky zase rychle domů spát.. Kočárek to je úplně všechno špatný
ale nechápu, že v nosítku spí i v hluku a v postýlce úplně naopak ![]()