Leiden - kdy testovat děti

Anonymní
24.11.22 08:17

Leiden - kdy testovat děti

Ahoj,
máte prosím někdo informaci, kdy testovat děti na Leidenskou mutaci, pokud jsem potvrzena Leiden heterozygot. Syn 5let půjde bohužel na zákrok zubů v celkové anestezii a mám obavy, zda by tedy neměl být testován. Já jsem se to dozvěděla až nyní po dvou těhotenstvích, i antikoncepci jsem brala, trombózy apod v rodině nebyly..
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11820
24.11.22 08:30

Manžel má v rodině… říkali že tak kolem začátku puberty…ale asi bych to teda ve vašem případě konzultovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.11.22 08:32

Me můj hematolog po porodu říkal, ze až kolem dvanáctého roku.
Jinak dcera teď měla zákrok v celkove anestezii, doktori věděli o mem Leidenu a nijak zvlast neřešili. I já prodělala par operaci a jen při císaři, kdy jsem ztratila hodně krve mi věnovali zvýšenou pozornost, ale to spis proto, ze jsem anemicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
24.11.22 08:38

Ja mam Leidena, hetero a mne rikali, ze se u kluku neresi, jen u dcer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.11.22 08:41

Před pubertou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.11.22 12:37
@LindaPraha píše:
Ja mam Leidena, hetero a mne rikali, ze se u kluku neresi, jen u dcer

Větší hovadinu jsem snad neslyšela. Syn má Leidemskou mutaci a zjistilo se to tak, že se mu v kojeneckém věku udělala trombóza! A to je „jen“ heterozygot. O té doby si před dlouhým letem píchá Fraxiparine nebo Clexane a vůbec dodržuje antitrombotický režim. Kdyby ne, mělo by to dalekosáhlé následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.22 12:54

@Malea Ahoj, a můžu se zeptat, jestli před zákrokem zubů v celkové anestezii by měl být syn testovaný a co to obnáší udělat ten test? Děkuju. Zakladatelka. (U mě se to zjistilo náhodou až teď, kdy syn už je objednaný na zákrok, tak jestli to mám odložit, rychle řešit apod.)

• Citovat
  • Upravit
81479
25.11.22 13:00
@Anonymní píše:
@Malea Ahoj, a můžu se zeptat, jestli před zákrokem zubů v celkové anestezii by měl být syn testovaný a co to obnáší udělat ten test? Děkuju. Zakladatelka. (U mě se to zjistilo náhodou až teď, kdy syn už je objednaný na zákrok, tak jestli to mám odložit, rychle řešit apod.)

Ne, obvykle se děti netestují před 12tým rokem, ani v případě, že mají podstoupit trhání zubu v celkové anestezii. Riziko trombozy v dětství je minimální a žádnou prevenci by pravděpodobně nedostal ani v případě, že by Leidenskou mutaci měl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.11.22 13:13
@Anonymní píše:
@Malea Ahoj, a můžu se zeptat, jestli před zákrokem zubů v celkové anestezii by měl být syn testovaný a co to obnáší udělat ten test? Děkuju. Zakladatelka. (U mě se to zjistilo náhodou až teď, kdy syn už je objednaný na zákrok, tak jestli to mám odložit, rychle řešit apod.)

Není důvod to odkládat, jde o zuby, i když v narkóze, tam bych se fakt nebála. Jinak my čekali na výsledky dlouho. Ale taky už je to spoustu let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.22 16:02

Děkuju všem za uklidnění :srdce: zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat