Lék Tecfidera - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.1.18 22:06

@Lerista Myslela jsem, že Lemtradu už schválili :think:. Myslíš, že by byla lepší?

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 22:12

Je to snad jedina vec, co by teoreticky mela rs na par let zastavit. A nic. Mam smulu. Ted uz mi zbyva snad jen soudni spor s pojistovnou. Je to level nad Tysabri, Tecfiderou, Gilenyi. Nebo aspon tak jsem to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 22:17

@Lerista Zkus to, já bych taky bojovala. Kolik máš EDSS, prosím? Já už od července bojuju s atakama v kuse, v prosinci obrna lícního nervu a za čtrnáct dní zase necitlivost poloviny těla. Už mě to taky unavuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 22:19

@Lerista Můžu ti napsat SZ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 22:21

Jestli nezapomenu, tak se na tu Lemtradu zeptám svého lékaře.

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 22:25
@Anonymní píše:
@Lerista Můžu ti napsat SZ?

jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
12.1.18 08:59
@Hanullka píše:
@Gita17 Můžu se zeptat, proč už nebereš Tecfideru? Máš jiné léky?

zmenila som docasne na Copaxon, lebo ten sa moze v case ked sa snazim o dieta-neuskodi 2-3 tyzdne kym zistim ze som v tom :) ale chcela by som sa casok vratit k Tecfidere, je to ovela pohodlnejsie (cestovanie, skladovanie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.18 23:46

@Gita17 Ať se zadaří, držím palce :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
22
6.10.19 11:44

Potíže při Tecfideře

Myslím, že jsem udělala jednu z největších chyb v mém životě. Kývla jsem na změnu z Rebifu 44 na Tecfideru. Jediným důvodem bylo to, že jsem už neměla kam píchat. Doktorka v centru říkala, že má hodně pacientů na Tecfideře a jsou v pohodě. Už jsem byla na 120-0-240, ale díky zánětu jsem se vrátila na 120 večer a postupně budu zvyšovat. Je mi ale strašně špatně. Tak cca 3 hod. po spolknutí tablety nastupuje bolest břicha, žaludku, zvedá se mi žaludek a ráno mám průjem, že občas ani nestihnu dolítnout na záchod. Celkem rychle mi zabere reasec, ale to ho mám jíst denně? S Rebifem jsem měla občas zimnici, jinak v pohodě. Zdá se mi, že Tecfidera je pro pacienty, kteří jsou doma a nepracují. Přece nebudu v práci na nervy, jestli se nepos…! A nosit náhradní oblečení na převlečení. Tu ostudu si ani nechci představovat! Jak bych se dotávala domu s podělným oblečením v tašce? Hrůza!
Pokud jste měli také takové potíže, za jak dlouho odezněly? A vracely se? Co jste na ten žaludek brali? Strašně ráda bych se vrátila na původní léčbu, prý to ale nejde! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.19 11:54

Já to tak hrozné neměla. Ze začátku mi bylo blivno, průjem jen občas, ale bez velkých bolestí. Prostě jsem v práci 5× za dopoledne letěla na wc. Odpol už OK. To červenání byla legrace. Chodila jsem se schovávat do skladu, jenže to nejde vždy. A 2 hodiny tam předstírat práci taky nešlo. Tak jsem seděla na místě, rudá jak rajče. Ty poznámky kolegů!! A co nejhoršího, nefungovala. Rozjely se mi na ní ataky jak nikdy. Vydržela jsem to rok a půl a dostala Lemtradu. Ta mě sice sejmula na půl roku po aplikaci, ale zatím zdá se, že dobrý.

• Citovat
  • Upravit
1
28.8.20 18:31

Lek Tecfidera

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli nekdo nezna rozdil mezi Copaxone a Tecfideru? Doktorka by chtela zmenit lecbu a zatim mam zkusenost jenom s Copaxone?
Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.9.20 22:26

@Lili26 tecfidera je oralne podávané léčivo (tabletka), které už je zařazeno do léků s trošku vyšší účinnosti. Zatímco copaxone je lek první linie čili s nejnižší účinnosti podávany injekčne pod kůži :) ale ten copaxone asi znáš, když z něj máš měnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí