Lék Tecfidera - zkušenosti

Anonymní
11.1.18 18:31

Lék Tecfidera

Je tu někdo, kdo tento lék na RS užívá? Prosím o vaše zkušenosti. Užívala jsem lék Aubagio, ale nebyl dostatečně účinný. Zajímají mě vaše zkušenosti a postřehy. Na co si dát pozor… Moc děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
611
11.1.18 19:22

Ja som brala Tecfideru 1,5 roka. Vsetko super, MR krasne, len prvy tyzden na z nej bolelo brucho (aspirin zaberal) a cely rok a pol co som ju brala ma 4 hod. po tabletke troska svrbela pokozka (nikdy si nikto nic nevsimol). Za mna vyborne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
11.1.18 19:50

Mam Tecfideru rok a pul. Ze zacatku mi bylo pekne blbe. Sedela jsem v praci a prodychavala navaly na zvraceni. Tak za mesic se to upravilo. Prujmy jsem mela slusne, ale to taky je uz ok. Obcas me to prozene i ted, ale bricho me neboli. To zrudnuti je vyzivne, hlavne v praci. To bych nejradeji zalezla do skladu nez to prestane. Nekdy jsem uplne ruda, jindy flekata, vyrazka na cele horni polovine tela. :cert: Ale kazdy na lecbu reaguje jinak. Ale nic, co by se nedalo zvladnout za bezneho provozu. Pracuji na plny uvazek, dve male deti a druha smena doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 20:42

Holky, moc děkuju za reakce. Mám radost, kéž by zabrala tak dobře i mně. Na poslední rezonanci jsem měla 4 aktivní ložiska a opravdu se necítím dobře. Vkládám do Tecfidery velkou naději, Tysabri nemůžu kvůli JVC viru a Gillenyu zase kvůli srdci. Zítra se jdu domluvit s lékařem. Měla jsem Aubagio a od října jsem čekala, až se vyplaví z krve, což se právě podařilo.

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
11.1.18 20:44

@Gita17 Můžu se zeptat, proč už nebereš Tecfideru? Máš jiné léky?

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 20:46
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju za reakce. Mám radost, kéž by zabrala tak dobře i mně. Na poslední rezonanci jsem měla 4 aktivní ložiska a opravdu se necítím dobře. Vkládám do Tecfidery velkou naději, Tysabri nemůžu kvůli JVC viru a Gillenyu zase kvůli srdci. Zítra se jdu domluvit s lékařem. Měla jsem Aubagio a od října jsem čekala, až se vyplaví z krve, což se právě podařilo.

kolik prosim mas hladinu protilatek na JC virus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 20:49

@Lerista Já nevím, abych pravdu řekla, ani jsem se neptala. Něco jsem zaslechla, že přes 3. Ale vůbec nevím, jestli to bylo k tomu. Byla jsem mimo…

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 20:51

Me tecfidera moc nezabira, ataky se mi rozjely jak nikdy. Tysabri mi pojistovna nabidla jako moznost. Ale mam hladinu toho viru 3,32.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
11.1.18 20:52
@Anonymní píše:
@Lerista Já nevím, abych pravdu řekla, ani jsem se neptala. Něco jsem zaslechla, že přes 3. Ale vůbec nevím, jestli to bylo k tomu. Byla jsem mimo…

Tak teoreticky tysabri take muzes. Je to pry rizikove ale ne kontraindikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 20:56

@Lerista Taky mám malé děti a někdy vážně jedu z posledního. Loňský rok byl hodně náročný, snad se to už obrátí k lepšímu. A jak říkáš, přijdu z práce, doma se nezastavím… Jaké léky jsi měla předtím?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 20:58

@Lerista Aha :(. Půjdeš do Tysabri?

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 21:07

Ne, nejdu do toho. I doktorka v rs centru me podporila v odmitnuti Tysabri. Je to asi fakt prilis rizikove. Leky jsem mela nasledujici: prvnich 10 let nic, pak 3 roky Medrol, 7 let Copaxone, rok a pul Tecfidera. Gilenya neschválena VZP, Lemtrada neschvalena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 21:30

@Lerista To je divné :,(. Mně právě nabízel všechny, ale postupně zbyla jen Tecfidera. Lemtradu teda nezmínil. Tak zůstaneš u Tecfidery? A ty ataky jsou teď mírnější?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 21:33

@Lerista To je divné :,(. Mně právě nabízel všechny, ale postupně zbyla jen Tecfidera. Lemtradu teda nezmínil. Tak zůstaneš u Tecfidery? A ty ataky jsou teď mírnější?

• Citovat
  • Upravit
1845
11.1.18 22:02

Jak jsem nemocna uz dlouho, tak kazda ataka uz neco zanecha. Uz si na ni i beru neschopenku a pracuju jen o vychazkach. Nic jineho nez Tecfidera mi asi nezbyva. Lemtrada je dalsi level nad Tecfiderou. A neni hrazena z verejneho pojisteni, tak to pojistovna nemusi schvalit. Jako treba u me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí