Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@broskvová zmrzlina píše: Více
Tak my nevíme, co přesně řekl. Tak se s tím rodinným příslušníkem asi zná, mohl prohlásit něco jako „ta vaše Máňa je dost nespolehlivá, pořád ruší objednané schůzky“. A tam teda ani porušení GDPR nevidím, pokud dotyčný stejně ví, že je to jeho pacient ![]()
@broskvová zmrzlina Asi má strach, že budeme všichni nespolehlivé. Ale jak jsem psala, vždycky jsem se omluvila a teď už to je v pořádku.
@unuděná řekl, že spolupráce se mnou je na stiru, když se můj příbuzný chtěl k němu prehlasit
@Janli píše: Více
Jasně, doktor si samozřejmě pamatuje, kdo je s kým příbuzný, aby mohl pohotově odmítat nové pacienty a odvolávat se na nespolehlivé příbuzné. Tak snad ten příbuzný řekl doktorovi, že k němu zakladatelka chodí a proto se k němu chce přehlásit taky. Hlavně, že jsi hned hotová s tím, jak doktor něco porušil.
@hanka.br. Ano příbuzný řekl, že tam chodím, proto to doktor asi řekl. Příbuzného vzal.
@broskvová zmrzlina píše: Více
Jak to může být citlivá informace
Dotyčný se na zakladatelku odvovalal ![]()
@Anonymní píše: Více
ale tím vlastně nic konkrétního neuvedl, jen že vaše spolupráce není úplně ok…uplně nevím, co by tím měl porušit
jakou citlivou informaci si myslíš, že o tobě vyzradil? ![]()
ale on nic konkrétního nesdělil, nesdělil jaké problémy, kdy, jak, proč, žádné osobní info…Jestli ti vaše spolupráce taky nevyhovuje, tak ho změň…
@unuděná píše: Více
Predmetem lekarskeho tajemstvi je uz vubec nekomu rict, ze nekdo jiny dochazi/nedochazi na lecbu. A jo, lekar porusil zakon (pokud pacient nedal souhlas s informovanim pribuzneho nebo pribuzny neni zakonny zastupce, tam to bude slozitejsi).
Ono také záleží, kdy jsi se omluvila. Pokud to bylo krátce před ošetřením, tak je mu taková omluva skoro k ničemu. Nikoho tam již místo tebe nesežene a přitom má třeba dlouhé termíny.
@Zmatka píše: Více
tak ale informaci o tom, že je to i lékař zakladatelky už ten rodinný příbuzný přece měl od ní…doktor měl říct, že spolupráce je na štíru…tedy ani neřekl, že by k němu dotyčná měla přijít a nepřišla a léčbu nijak nekomentoval…