Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jako že nechodíš na objednané termíny asi není nic, co by mělo podléhat lékařskému tajemství.
@Anonymní píše: Více
Tak v tom případě je to sice drbna, ale nic proti tomu říct nemůžeš ![]()
@unuděná Prostě mě naštvalo, že to vypráví. Vždycky jsem se omluvila a na domluvený termín chodím.
Máš právo být naštvaná, ale to je tak vše. Taky máš právo změnit lékaře ![]()
Záleží taky jak často se omlouváš, kdy se omlouváš, prostě pro něj jsi nespolehlivá, tak má obavy, no.
@inkakřivák Ano, omlouvala jsem se víckrát, ale teď už je to v pořádku. Chápu, že jsem asi zařazena mezi nespolehlivé.
Mě by to naštvalo. Jedna věc je lékařské tajemství a jedna je etika. ![]()
A to je vlastně dobře. Tuhle tu byla jiná diskuse o právech pacientů potažmo klientů a stížnosti na chování lékařů. A je dobře, že i doktor může vyjádřit názor na chování svých pacientů - klientů.
Lékař nemá právo o tobě cokoliv někomu sdělovat, nemá vůbec právo říkat, že k němu chodíš. To je porušení GDRP, v případě lékaře dost špatný.
@ibis píše: Více
No jo, ale jedna věc je řešení nespolehlivého pacienta (a že si dovedu představit, jací lidi dokážou být) třeba mezi dvěma lékaři, a jiná je drbání rodinným příslušníkům pacienta.
Tam je za mě prostě stopka. A souhlasím s tím, že už jen informace, že k němu vůbec chodí, je citlivá informace.
Mám dotaz můžu lékař vyprávět memu rodinnému příslušnikovi, jaká je se mnou spolupráce? Jde o to, že jsem se s lékařem špatně domluvili a když se k němu chtěl nahlásit můj příbuzný, lékař si na mě stěžoval. Je to normální postup?