Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, prave jsem dokoncila studium na Vos, obor farmaceuticky asistent. Rozhodnuji se mezi Benu a Dr.Maxem.Rada bych se zeptala na zkusenosti lidi co pracuji v Benu nebo Dr. Maxovi a zjistila kde jsou lepsi podminky a jaky je kde priblizny plat, dekuji
(omlouvam se, pisu v rychlosti, proto nepouzivam hacky a carky)
Nepracuji v lékárně, ale myslím si, že lepší podmínky jsou v Benu. U Dr. Maxe jsou vždycky takoví nás*aní… ![]()
K Dr Maxovi nechoď, budeš muset zákazníkům vnucovat ty jejich produkty, že jsou lepší než to co chce zákazník. Jako tam je to na palici, vždycky začnou cpát něco jiného že má lepší složení, větší, výhodnější balení ![]()
@Salome123 píše:
K Dr Maxovi nechoď, budeš muset zákazníkům vnucovat ty jejich produkty, že jsou lepší než to co chce zákazník. Jako tam je to na palici, vždycky začnou cpát něco jiného že má lepší složení, větší, výhodnější balení
Mne tosame udelali v Benu, koukala do pocitace, pry ty leky nemaji a vnucovala mi jine. Kdyz jsem rekla, ze si je vezmu jinde, tak to sla najednou jeste jednou zkontrolovat a najednou je nasla. A videla jsem, ze jich tam ma docela dost.
V lekarnach vam casto „vnucuji“generika, je to jejich povinnost.
Podle mě je to plus mínus jedno, řetězec jako řetězec. Nám teda profesorka ve škole radila, ať jako absolventi do řetězců nechodíme, že nás to otráví hned zpočátku. Ovšem to bylo téměř před dvaceti lety a soukromých lékáren od té doby dost ubylo a stále ubývá.
@Zumpa píše:
Jako zákazník do řetězců nechodím…
Tak to muzes delat, pokud mas v okoli bezne lekarny. Pokud siroko daleko jsou jen retezce, mas smulu. U nas zrovna jednu normalni retezec prevzal.
Ono to asi vyjde nastejno hele
Ale moc tam teda pravidelně nechodím (celkově lékárny), jen chlapovi pro Olynth, sobě antinu a přes Benu e-shop si brávám Proteinellu ![]()
Jojo Drmax je děs, vnucuji povinně jeho napodobeniny čehokoliv, na to člověk nemusí studovat VŠ, aby pak dělal obyčejného “agenta”
Jednou jsem tam šla a už nikdy více, lékárník mi odmítl objednat, co jsem chtela, a tlačil mě do nákupu jejich produktu.
Je to nastejno, záleží i na konkrétní pobočce a kolektivu. Známá když se vracela po mateřské do Benu nestačila zírat, jak s ní vyběhli, vracela se až po čtyřech letech, ale i tak přístup hrozný, nakonec je ráda za částečný úvazek místo plného.
Jedno jak druhý. Budeš muset tlačit jejich produkty i za cenu vlastních názorů. Myslím, že je to jedno. Aspoň si nevybirej někde v nákupním centru. Proč tě neláká menší lékárna? Budeš se moct lépe a svobodne realizovat, s lepší pracovní dobou (ne jenom samé dvanáctky) a treba budeš mít volnější víkendy. A nebude ti tam stát kilometrova fronta nadavajicich nespokojenych důchodců z Kauflandu. Ale jestli ti jde o prachy, v řetězci asi budou lepší, vyber si co chceš, to už radši Benu.
Pracuji v lékárně 28 let. Za svou kariéru
jsem jich vystřídala víc. Opravdu řetězce nejhorší. Farmaceuti jsou nuceni tlačit bonusované věci, za nebonusované dostanou třeba míň premií. Všechny příkazy z vrchu chodí mailem někde z centrály, takže nějaké rozumné vykomunikování potřeb a problémů moc nelze. Taky záleží ale na vedoucím lékárníkovi. Teď jsem dlouho v neřetězcové a jsem ráda. Pokud mohu doporučit, nejlépe se dostat do státní, která je třeba při fakultní nemocnici, mají tabulkové platy, kt. jsou mnohem větší, než jinde. Samozřejmě taky záleží na jaký trefíš kolektiv. Nikdy jsem jinde nepracovala a už mi trochu hrabe z pacientů. Na pár let bych brala práci někde v koutku v tichosti a bez styku s lidmi…
![]()