Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
prožívám šílené období. Problémy doma (otec fyzicky a psychicky týrá matku, mě a souzorence, ekonomicky jsme na něm závislí), navíc se mi nahromaily problémy ve škole, kdy jsem neudělala na výšce čtyři zkoušky. Beru Lexauriny (dříve byly máminy, ta teď užívá Neurol), jinak mám deprese, kdy přemýšlím, že nechci být a moc bych se chtěla zabít. Jak se mi to nahromadilo naráz, vůbec nedokážu bez Lexaurinu být. Klepu se, je mi špatně, dokážu i tři dny vůbec nejíst a jenom plánuji sebevraždu, nechce se mi žít, nemám pro co. Prosím o pomoc, kam se mám obrátit. Lexauriny mám tak na další týden, co b ude pak, nevím.
Ellloo běž k psychiatrovi,neboj s etoho,neudělá z tebe blázna.pomůže ti.Jak jsme už tady psala i já měla velké problémy,dal mě takovou léčbu,že jsme mohla dál chodit do práce
Zatím jsem nedočetla. Je mi líto, co si prožíváš
, myslím, že bys měla navštívit jak psychologa (na vypovídání, psychiatra (na vhodně zvolené prášky). Lexaurin, bohužel patří do skupiny léků, které jsou návykové, ale pokud si snědla jedno balení, tak si myslím, že by se nic nestalo. Držím palce ![]()
@Elllaa píše:
Dobrý den,prožívám šílené období. Problémy doma (otec fyzicky a psychicky týrá matku, mě a souzorence, ekonomicky jsme na něm závislí), navíc se mi nahromaily problémy ve škole, kdy jsem neudělala na výšce čtyři zkoušky. Beru Lexauriny (dříve byly máminy, ta teď užívá Neurol), jinak mám deprese, kdy přemýšlím, že nechci být a moc bych se chtěla zabít. Jak se mi to nahromadilo naráz, vůbec nedokážu bez Lexaurinu být. Klepu se, je mi špatně, dokážu i tři dny vůbec nejíst a jenom plánuji sebevraždu, nechce se mi žít, nemám pro co. Prosím o pomoc, kam se mám obrátit. Lexauriny mám tak na další týden, co b ude pak, nevím.
Elllaai, vím, že se to lehce píše, ale myslím, že nejdůležitější je zbavit se důvodu tvých psychických potíží.. Bez toho se budeš asi jen dopovat prášky na uklidnění, ale pokud se ti (vám) podaří vyřešit rodinnou situaci (chápu, že to je super těžká situace
), posuneš se nejen ty, ale i maminka (potažmo sourozenci) dál. Vím, že to nebude jednoduché, přeji ti mnoho sil a odvahy a lidí kolem sebe, kteří tě budou milovat a podporovat.. ![]()
Dobrý den, Už asi 10dní mě trápí nespavost, pocit na zvracení, bolest hlavy, vůbec to neustupuje. Byla jsem stim u své praktické lékařky a ta mě poslala do nemocnice na akutní neurologickou ambulanci. Udělali mi CT mozku a to je v pořádku. Jen mi našli v krvi více bílích krvinek, ale prý je to malí záněť tak se to nemusí léčit antibiotikama a z nemocnice mě propustili. Jenže bolest hlavy, pocit na zvracení, nespavost nepřestala. Tak jsem znovu naštívila mojí doktorku. A ta mi řekla, že to mám asi z nervů, že se stresuji, že mi bude špatně a asi to tak bude. Napsala mi lexaurin ( půl tablety při obtížích ) Už je to druhý den co ho užívám, sice spát můžu, ale na zvracení mi je pořád? Co mám dělat? mám zvýšit dávku? Děkuji
@Bára19 píše:
Dobrý den, Už asi 10dní mě trápí nespavost, pocit na zvracení, bolest hlavy, vůbec to neustupuje. Byla jsem stim u své praktické lékařky a ta mě poslala do nemocnice na akutní neurologickou ambulanci. Udělali mi CT mozku a to je v pořádku. Jen mi našli v krvi více bílích krvinek, ale prý je to malí záněť tak se to nemusí léčit antibiotikama a z nemocnice mě propustili. Jenže bolest hlavy, pocit na zvracení, nespavost nepřestala. Tak jsem znovu naštívila mojí doktorku. A ta mi řekla, že to mám asi z nervů, že se stresuji, že mi bude špatně a asi to tak bude. Napsala mi lexaurin ( půl tablety při obtížích ) Už je to druhý den co ho užívám, sice spát můžu, ale na zvracení mi je pořád? Co mám dělat? mám zvýšit dávku? Děkuji
Nezvyšuj dávku, je to děsný oblbovák, bude ti akorát ještě hůř…spíš si vydupej nějaké celkové vyšetření!
Jak píše rosslyn, určitě si dávku sama nezvyšuj a vyžádej si kompletní vyšetření. Doporučuji ti objednat se i někam na psychiatrii, kde by ti měli předepsat vhodnější léky, než je Lexaurin. V případě, že to máš psychické, tak ti těmi léky vyřeší jak nevolnosti, bolesti hlavy, tak i problémy se spánkem.
V lednu jsem prodělala plicní embolii a pořát jsem se bála že se to bude opakovat, psychicky zle.Tak od včera beru jeden lexaurin na noc…že když ho vezmu večer tak můžu klidně řídit auto.
Zdravim vsechny, predevcirem mi musel pritel zavolat domu zachranou sluzby, protoze jsem dostal hyperventilacni letargii, mam ted to totiz nejake vytizene obdobi v praci a kolegyni na zabiti. Doma jsme se jeste predtim lehce chytli s pritelem a skrablo to semnou. Druhy den jsem sla k obvodni a ta mi dala Lex. nikdy jsem to nebrala jsem moc unavena v praci. Po tom co tu ctu, jak je to navykove, tak nevim, zda s tim pokracovat, hlavne mam vazne chut si dat 1 vychlazene pivo. Muzu si na to 1 den pod dozorem?
Dekuji predem za odpoved.
@Funny123 píše:
Zdravim vsechny, predevcirem mi musel pritel zavolat domu zachranou sluzby, protoze jsem dostal hyperventilacni letargii, mam ted to totiz nejake vytizene obdobi v praci a kolegyni na zabiti. Doma jsme se jeste predtim lehce chytli s pritelem a skrablo to semnou. Druhy den jsem sla k obvodni a ta mi dala Lex. nikdy jsem to nebrala jsem moc unavena v praci. Po tom co tu ctu, jak je to navykove, tak nevim, zda s tim pokracovat, hlavne mam vazne chut si dat 1 vychlazene pivo. Muzu si na to 1 den pod dozorem?
Dekuji predem za odpoved.
ahoj
tak ja beru Lexaurin 3, kdyz se potrebuji vyspat, pusobi to na me jako prasky na spani, skvele me to uspi.
Pivko si dat muzes, to bych nevidela jako nic dramatickeho. A navic mi moc Lexaurin neprijde navykovy, pokud se tedy nebere denne. Ja treba kdyz jsem na dovolene, tak to beru kazdy vecer treba i 10dni a pak po vysazeni naprosto v pohode.
Pivo bych si k Lex. klidně dala. ALe záleží na toleranci člověka k lékům na úzkost, mj. i dle toho, jaké s nima má zkušenosti.
Já ho brala po smrti mamky 3 měsíce a babička ještě dýl, že je návykový jsem netušila…pivo bych si dala
Moc vám děkuju a snad na mě zabere…
budu to totiž asi dost potřebovat…