Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mam rymu kasel horecky a sem 5+1tt co si muzu vzit za leky aby byl pupik vporadku
diky moc
Zdravím budoucí mamino a zároveň Ti gratuluji k těhotenství ![]()
Já když byla 6+3tt a měla jsem horečky, tak mi doktorka řekla, že mohu paralen a nebo Apo ibuprofen 400mg, ale řekla mi, že to jen když by horečka byla vyšší než 38,5°, jinak paralen a na nachlazení jitrocelový sirup
na rýmu rozhodně pinosol, je skvělý a je dělán na přírodní bázy ![]()
Každopádně ten brufen mi řekla, že max. 2 tablety denně! A to s min. 8 hodinovým odstupem ![]()
Ale když zajdeš do lékárny a řekneš jim, že jsi těhu, tak ti poradí ![]()
Týno na rýmu můžeš Rymastop je to bylinkové, taky jsem to brala, a je to fakt učinný a můou to těhotný na kašel stodal. na teplotu paralen a do vody si vymačkej citron
Pokud bych neumírala a neměla horečku nad 38, tak bych si chemii nebrala rozhodně žádnou a i potom bych zkoušela srážet teplotu vodou, zábaly, pitím chladnějším apod. chemie v prvním trimestru fakt nic moc (a v žádném dalším)
Když jsem zjistila, že jsem těhotná, měla jsem zápal plic. Na horečku jsem mohla paralen, na kašel jitrocelový sirup a na rýmu pinosol nebo quix (nevím jestli to mám správě, jsou to relativně nové kapky obsahující mořskou sůl). Jinak jsem lemtala litry Vincentky a na ten kašel i Vincentku formou cucavých kapslí. Ale tato forma léčby je na dlouho. Bohužel nepočítej, že ti bude za dva dny lépe.
S tou rymou sem usnula ve ctvrt na 6 a. Nemuzu vubec spat tj strasny
ale dekuju vam vsem moc
@Tyna_matiss jsme na tom stejne, s tim rozdilem, ze kojim, coz je to same :-/ at jsi brzy v poradku ![]()
@Tyna_matiss Na teplotu nevím, ale když jsem byla těhotná, tak jsem měla asi 2 týdny šílenou rýmu. Pomohl mi Pinosol. Nebo taky inhalovat 31bylin od Justu.
Já taky měla jen Quix, ten dávám i malýmu když soplí, inhalovala a kloktala Vincentku a při horečce nad 38,5 vzít paralen (myslím ale že jen tak 3× denně max.!)
Na spaní je nejlepší se hodně podložit, aby hlava a krk byli výš než zbytek těla, gravitace pak aspoň trochu té rýmě pomůže ![]()
Na kašel nevím, ale asi bych hodně pila čaj co mám pro malýho s lipovým květem, ten mu vždycky pomohl (od Megafytu, buď průdušky, nebo dýchací cesty). A citron a med do něj.
Já teda spíš sháním radu co na bolest hlavy
Poslední dva týdny mě obden bolí hlava jak střep a to jsem na to nikdy netrpěla. Dvakrát, když už to nešlo vydržet ani zaspat, jsem si vzala půl paralenu, ale nechci raději nic brát… Ještě jsem zkusila Alpu, potřít spánky, manžel mi masíruje krční páteř, ale bez valného efektu… ![]()