Lenost a jak na ni?

10726
25.3.11 10:00

Lenost a jak na ni

Ahoj všem, mám období lenosti. Když mám na něco čas, tak to vždycky splním až na poslední chvíli. Občas pomáhá, když je večer něco, na co se mohu těšit. Když není, děsně se se vším courám. Jak tohle resite vy? Pak si říkám, že neumím využít času a života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5570
25.3.11 10:08

ja mam ted taky sileny obdobi lenosti :lol: furt bych se jen valela v posteli a spala. V pondeli mam rodit, tak bych mela dneska, v SO a NE doladit diplomku k odeslani, ale ani to, ze bude mimco me nejak nepopohani :nevim: nevim jestli to je vedomim, ze odevzdani je ofiko az ke konci kvetna :nevim:
poradte nekdo neco, co moje svedomi nabudi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
25.3.11 10:09

Ahoj mám to podobně…používám metodu, až bude toto, udělám konečně všechno..např. až se přestěhujeme, budu jezdit na kole, půjdu do posilky, přestanu se cpát :-)) ¨
a ještě metodu dnes to nejde protože…mi není úplně dobře, venku je ošklivo…musím uklidit… :-D
Takže jsem se dohodla s partnerem, že každé jeho volno budeme sportovat, nebo pojedeme na výlet a budu doufat, že mě to nakopne, abych měla chuť i ve všední dny, kdy jsem většinou sama, nebo se stejně línýma kámoškama popíjíme kávičku a pozorujeme naše dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
25.3.11 10:11

Haninac, jestli máš v pondělí rodit, tak už se na to vybodni, po porodu budeš mít víc času, první měsíc miminko jen spí a jí, sice se nevyspíš, ale přes den budeš mít dvě tři hoďky mezi kojením, tak se na to můžeš vrhnnout. Spi dokuď můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
25.3.11 10:21

Jéje, tak to se hlásím do klubu :-D Jsem teď v těhu celé dny sama doma a vůbec do ničeho se mi nechce, nejradši bych pořád spala :-D Občas se pokouším napsat si seznam co konkrétně budu ten den dělat, ale moc to nepomáhá, tak pokud by někdo měl nějakou jinou radu jak s tou děsnou leností zatočit, tak budu ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
25.3.11 10:35

Já teda nikdy v životě nebyla tak strašně líná, jako teď, pořád jsme teď marodili, jak prdolka tak i já ,do toho ta zima příšerná, která byla pro mě docela dost dlouhá , a já ted ani nejsem schopná vyžehlit , nebo se prostě jen nalíčit když jdu ven :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.3.11 10:45

ahoj, ja taky porad bojuju s lenosti :mrgreen: Ale naucila jsem se nastavovat si male cile, treba „Ted budu 15 minut pracovat a potom si budu zase 15 minut surfovat po eMiminu“ a docela to funguje :mrgreen:
naucila jsem se to na strankach FlyLady, pro lenochy jako ja je tahle stranka pozehnani :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
25.3.11 10:47
Etcetera78 píše:
ahoj, ja taky porad bojuju s lenosti :mrgreen: Ale naucila jsem se nastavovat si male cile, treba „Ted budu 15 minut pracovat a potom si budu zase 15 minut surfovat po eMiminu“ a docela to funguje :mrgreen:
naucila jsem se to na strankach FlyLady, pro lenochy jako ja je tahle stranka pozehnani :pankac:

docela dobrej napad :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.3.11 10:56

Hlásím se do klubu. Pomáhá akorát vypnout počítač, pak mi nezbývá nic jeného, než makat :lol: :lol: :lol: :lol:

Akorát já mám období lenosti pořád :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
25.3.11 11:15

jé je Fly Lady někde i v češtině? Má angličtina je mizerná a na překlad jsem táák líná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
25.3.11 11:22
Amabilis77 píše:
Hlásím se do klubu. Pomáhá akorát vypnout počítač, pak mi nezbývá nic jeného, než makat :lol: :lol: :lol: :lol:Akorát já mám období lenosti pořád :oops:

jo tak tak to je svatá pravda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
25.3.11 11:39

Já byla v těhotenství taky strašně líná.Jediný co jsem za celej den udělala bylo,že jsem umyla nádobí a šla se psem na procházku.Jinak jsem ležela u tv,jedla a spala.Vždycky jsem si řekla:zejtra je taky den :lol: A tak to šlo pořád.No ale já si to pohodlíčko užívala,vůbec mě to netrápilo :mrgreen: Teď co máme malou zase nic nestíhám,ale taky se tím nijak nestresuju.Vždyť zítra je taky den,ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 11:54

Jééé, já jsem zdechlá furt :lol: :lol: :lol: Ale taky se snažím s tím něco dělat, ale jde to pomalu :-? Dělala jsem si na iDnesu nějaký test a tam mi dokonce vyšlo, že jsem těžký prokrastinátor - to je nová diagnóza, co teď vymysleli, aby se zdechlí lidi, jako já, měli na co vymluvit :mrgreen:

Etcetera78 píše:
naucila jsem se to na strankach FlyLady, pro lenochy jako ja je tahle stranka pozehnani :pankac:

To je pravda, tohle je super :palec: Díky tomu jsem zjistila hodně věcí, že to, co si myslím, že mi bude trvat půl dne, tak když se do toho pustím, do 15 minut to většinou zmáknu. Nedaří se mi to plnit v žádném případě stoprocentně, zkouším to tak s přestávkama už 2 roky, ale pokrok jsem jakýsi malinký udělala… Většinou mi to nabourá něco - výlety, dovolená, rozlítaný týden… Pak zase sklouznu k té svojí prokrastinaci (rozuměj zdechlosti :mrgreen: )

Ale je tam spousta super tipů a fíglů pro takovéhle lidi, jak jsem já - kolikrát mám pocit, že čtu o sobě :lol: :lol: :lol: Např. si říct, že něco, do čeho se mi nechce budu dělat jenom 5 minut a pak toho nechám - většinou to dodělám, když už se teda do toho pustím… A díky tomuhle systému mě úklid docela i baví - jenom prostě by mi musel někdo přerazit pracky, abych za sebou furt netrousila nějaké věci :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 11:57
mikelka píše:
jé je Fly Lady někde i v češtině? Má angličtina je mizerná a na překlad jsem táák líná :-)

Existují stránky www.pojdte-dal.cz (no, spíš je to fórum), ale přiznám se, že mě to tam moc nechytlo - ten americký entusiasmus mě dokáže nakopnout mnohem líp :mrgreen:

Zkus si to třeba nacpat do translátoru - nebude to okonalé, ale postačí to i pro ty maily, co posílají, abys věděla… A třeba si díky tomu i zlepšíš angličtinu :mrgreen:

Hej a nechete se, flyladistky, družit v nějaké skupině? :mrgreen: Třeba by nám to šlo líp… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
25.3.11 12:02

nebo bychom se navzájem podporovali v lenosti :-D
já například ještě nevylezla z pelechu, přítel mi před chvílí přivezl spící malou a po obědě chci jít alespoň na dvě hoďky s kočárkem, když už jsem brusle vzdala, protože mám kašlík a rýmičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová