Jak na ajťáka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
19.3.11 02:56

jak na ajtaka

Zdravim vsechny damy,
nejsem vdana za ajtaka, ale ziju s nim dva mesice. Je to nejlepsi chlap co sem kdy mela, hodnej, milej, pozornej a nevim co vsechno, ani se mi tomu nechce verit. Samozrejme sem smirena s tim, ze prace bude vzdy na prvnim miste, ale prosim vas..jak se vyrovnavate s tema blbejma hrama co furt hrajou a proste to zrovna ted smrtelne dulezite musej naklikat jinak by se zhroutil svet. Jak rikam je to uzasnej chlap a tak je mi blbi vycitat mu, ze ma rad hry.Dokonce seem zacala hrat jednu s nim a to sem uplnej antitalent a hlavne me to nebavi.Prosim poradte. Lucie 26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44180
19.3.11 06:07

Nezlob se na mě, ale je to závislost. S každou závislostí se žije těžko. Nevidím metříky, ale co budeš dělat, až budete mít děti? To se Ty budeš starat a on bude hrát hry? Jóó, pěkný příklad pro děti, mimo to, že se jim nebude věnovat.
Buď bych to řešila.Omezení, vypnout PC, být na něm, jen když se pracuje, na odreagování jen určitý krátký čas, ne hry, kdyby se objevili abstinenční příznaky, tak léčba. Tato závislost je i podle odborníků podceňovaná. Nebo ho kopla někam a hledala jiný vztah. Nedovedu si představit žít s chlapem, který stále sedí u PC a když to tak není,třesou se mu ruce, kolena :roll:
A pokud Tě to samotnou nebaví, začne Tě to za chvíli rozčilovat. 2 měsíce vztahu není nic moc, to je ještě doba, kdy to toleruješ a omlouváš, i když s tím vnitřně nesouhlasíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
19.3.11 07:05

když jsem poznala svého současného manžela, tak byl schopen sedět u her 20-30 hodin týdně (a k tomu chodit normálně do práce). postupem času se hry omezovaly, ale hraje i teď. důležité je, že je schopen hry nechat a vyrazit s tebou do kina, na výlet a podobně. ber to tak, že někdo chodí do hospody a u tohoto druhu závislosti aspoň víš, kde ho večer najdeš ;-) jak postupem času přišly děti, dostal se PC jen večer, až když spí. zrovna teď to je teda častěji, protože objevil zase nějakou novinku, tak čekám, až ho to přestane bavit. je to ten nejúžasnější táta a nejskvělejší partner, jakého jsem si mohla přát :srdce: děti a rodina jsou pro něj přednější. a to je pro mě důležité.

víš, budeš se s tím buď muset smířit a najít si nějakou jinou činnost na zabavení, když on zrovna hraje a nebo se s ním rozejít. úplně se toho nezbaví nikdy. důležité je, aby tomu nepropadl takovým způsobem, že budou hry celý jeho svět a nebude ho nic jiného zajímat. pokud je ochoten jezdit o víkendech na výlety, vyrazit večer do kina a nebo na večeři, má šanci. pokud ne, bylo by asi lepší ten vztah ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
19.3.11 07:36

Tak můj si taky obča zahrál, ale teď je toho fakt tolik, že si nezahrál ani nepamatuju. A nejvíc mě rozčilovaly ty střílečky, když řval zvuk střílení přes celý byt, kdo to má poslouchat? :nevim: Ale teď je fakt klid, ted jsem pro změnu zase jiný problémy :lol:
Ale pamatuju si, že takový byl i bývalý přítel, ale to už byl fakt závislák, hrál dost často, dost mě to štvalo, ale stejně hrál dál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
19.3.11 07:37

Jo a co je pro chlapa důležitější než hry je sex, tak když začně hrát, tak ho zkus svést :lol: :oops: Tím ho třeba aspon na nějakou dobu odlákáš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
19.3.11 07:39

Ahoj,
Nevim jestli mam zrovna Ajtaka, je to programator :lol: , ale taky hraval dost hry, ted nehraje vubec, vsechen jeho cas sezere prace , obcas deti :lol: .
Prijde mi nejak normalni ze mladej bezdetnej kluk hraje hry, fakt je to lepsi nez kdyby jeho zabava byla kazadej vikend proparit na diskotece nebo v hospode (alespon pro me) .
jak uz nekdo psal, hlavne jestli si taky najde cas jit s tebou do kina, do restaurace atd. proste zit normalni partnersky zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.3.11 08:06

Ahoj, mám to podobně jako nozu. Hraje už hodně málo, od té doby, co se nám narodilo mimčo, už skoro vůbec, a taky bych ho nevyměnila ani za nic. Teď tu je vedle mě a radí mi, co odpovědět :lol:

Takže: Zaprvé to, že hraje, nesouvisí s tím, že je IT. Zadruhé, to, že je IT, neznamená, že je pro něj práce na prvním místě. Pro mého partnera je nejdůležitější rodina. Pracuje i po pracovní době? Jestli ano, pak je pro něj opravdu práce na prvním místě. Jinak to je hraní. Přítel mi taky říká, že s věkem si ujasnil priority. Teď mu je 36 a už to hraní tak neprožívá. Kolik je tvému?
Důležitý ukazatel toho, nakolik je závislý, je to, co dělá, když přijde návštěva: věnuje se jí nebo po chvíli zdrhne do svého koutku pařit?

No a ještě mi tady radí, že se mám podělit s tím, jak my máme doma uspořádaný počítač, to prý mu znemožňuje hrát častěji: nemá notebook, ale koupil velký počítač, ovšem bez obrazovky, jenom tu krabici, co bývá pod stolem. No a tu krabici místo obrazovky připojil k naší televizi s velkou obrazovkou. Takže když chceme něco dělat na počítači, sedíme na gauči, koukáme na televizi (ta obrazovka je fakt velká, takže to jde) a na klíně máme bezdrátovou klávesnici a v ruce myš. Znamená to zaprvé, že se o počítač musí dělit se mnou, a za druhé, když je puštěná televize nebo DVD, nemůže být puštěný počítač. Prostě nemá žádný svůj koutek, kde by mohl v klidu pařit, takže se mu tolik nechce. Pozor: nebezpečí tohohle řešení tkví v tom, že by se mu mohlo zalíbit pařit na obrovské obrazovce.

Za mě osobně: dva měsíce jsou hodně krátká doba. Když už ti to vadí teď, časem se to spíš ještě zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joli1
19.3.11 08:52

Jana206: jako promin, ale nemas pravdu. Myslis ze takhle se leci zavistlost na hrach? Na pocitac jenom na chvilku nebo jenom na praci? trosku zvrhly, zvlast kdyz vidim kolik ty mas prispevku…

• Citovat
  • Upravit
12658
19.3.11 09:01

ahoj tak som sa nad niektoymi odpovedami celkom zasmiala.. :mrgreen: :mrgreen:
no a teraz manzel je ajtak, ja tiez, keby som rano nezapla notas alebo pc tak chytim snad abstak aj ja :-DD ale ono nas to zivi , takze je to zavislost?
zalezi ci mas chlapa zamestnanca alebo zivnostnika , so zivnostnikmi je to este horsie, vies o tu pracu sa musia snazit a stale sa ucit nove veci aby mali sancu
to ze je extra dolezite nieco vyklikat kym odide, je automaticke :-) otazka je co znamena ze hra vela, je to relax a vypln medzi pracovnymi blokmi? a druha vec bola by si radsej keby ten cas co venuje hram radsej sedel s kamaratmi v hospode? pri rodine to ustupi samo , bude viac s prckom , menej hrat ale nepriprav ho o hry len pre to ze ty chces, niekto ma ako relax ze si cita na nete , niekto si pozrie videa, niekto si zahra, mohlo by sa ti stat ze budes mat doma nestastneho a vynervovaneho chlapa :-( skus ho niekam vytiahnut von, napr s ohladom na jeho technicke zameranie ;-) uvidis ze sa zabavite a on hry v klude opusti, u vacsiny to nie je zavislost ale zabava:-)))

a este detail praca je dolezita pre kazdeho chlapa , je dolezite aby dosahoval v praci uspechy, aby mal sebavedomie a dokazal zabezpecit rodinu , oni to nerobia preto ze je pre nich praca najdolezitejsia, ale prave preto ze rodina je najdolezitejsia a ak ju nezabezpecia tak zlyhali, daj pozor aby si mu zbytocne nekladla prekazky ,vidim to u niekolkych znamych z oboru ale ver ze nakoniec nie je stastna ani ta zenska, ani ten chlap :wink:
ajtaci su na druhu stranu mily, obetavy, svoju zensku si vacsinou vazia a znesu jej modre z neba ;-)

a k tej rade na spolocny pocitac jankee skutocne mas doma ajtaka ??? my mame doma dva notasy ( ako istota, pripadne ked sa hram s nicolkou a mam pustene icq, dva klasicke stolne pocitace s obr monitormi a jeden pc v loznici co je server pre filmy a rozpravky , napojeny na televiziu a dokaze si to pomaly ovladat aj nas mrnus :-))))
jo a jeden rezervny pocitac, keby nieco nahodou a par krabic nahradnych dielov :-DDD plus dve PDA (iphone) pouzivane hlavne ako prenosny pc :-DDDD takze zredukovat to na jeden pocitac pripojeny k telke to by som sa asi dobrovolne zastrelila :-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.3.11 09:02
joli1 píše:
Jana206: jako promin, ale nemas pravdu. Myslis ze takhle se leci zavistlost na hrach? Na pocitac jenom na chvilku nebo jenom na praci? trosku zvrhly, zvlast kdyz vidim kolik ty mas prispevku…

pod toto sa mozem podpisat :-))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
19.3.11 09:04

Holky nemuzete srovnavat hrani a praci :think: MM chodi z prace kolem pate a nekdy do noci dodelava co nestihl :roll: . Tohle mi nevadi,ale dost mi vadilo,ze sedel casto na facebooku,to je taky zavislost!!! Ted co mame holky nema na fc cas :pankac:
Ja jsem rada,ze je doma i kdyz dodelava praci,protoze je tady fizicky a holky pohlida a ja se muzu treba koupat zajit do obchodu a tak :palec: . Ted jsme treti den sami a uz silim a nemuzu se dockat az prijede :srdce: Jak pisou holky,jestli si udela cas i na tebe a konicky,tak urco lepsi,nez kdyby sedel v hospe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.3.11 09:10

Noo .. tak není jedno jestli chlap přijde z práce a flákne s sebou na gauč k tv, nebo na židli k PC??? :lol:
Důležitý je, co dělá okolo … můj chlap taky paří hry, teď frčíme oba ve hře na FB, on se snaží dosáhnout všech metálů, já se ho snažím trochu dohnat (leč nedaří se a nemám tolik času a chuti) … ale když malej chce, jde si s ním hrát, když chci já jdem spolu někam …
o závislosti bych mluvila ve chvíli kdy bych chtěla jít do kina a on mi řekl hele te´d nemůžu musím tohle dohrát :D.

Jano - myslím že malinko přeháníš;)

• Citovat
  • Upravit
50725
19.3.11 09:18

Tak začni hrát taky :mrgreen: Jo, to už zkoušíš…

No ber to tak, že sedí aspoň doma, jiní chodí do hospody nebo se tahají bůhví s kým. Takže ho máš doma, je ti věrný a neutratí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.3.11 09:25
pata308 píše:a k tej rade na spolocny pocitac jankee skutocne mas doma ajtaka ??? my mame doma dva notasy ( ako istota, pripadne ked sa hram s nicolkou a mam pustene icq, dva klasicke stolne pocitace s obr monitormi a jeden pc v loznici co je server pre filmy a rozpravky , napojeny na televiziu a dokaze si to pomaly ovladat aj nas mrnus :-))))
jo a jeden rezervny pocitac, keby nieco nahodou a par krabic nahradnych dielov :-DDD plus dve PDA (iphone) pouzivane hlavne ako prenosny pc :-DDDD takze zredukovat to na jeden pocitac pripojeny k telke to by som sa asi dobrovolne zastrelila :-DDD

Jo, je to opravdu ajťák. Ale máš pravdu, trošku kecám. Máme ještě jeden notebook, který ale slouží jen na koukání na filmy v ložnici. A teď mě tady opravuje, že ještě 2 desktopy a 2 noťase, ale to jsem ani nevěděla, nejsou zapojený, protože nemáme místo. A pak ještě mi diktuje NAS, ale to ani nevím co je, ale ty to prý vědět budeš :mrgreen: A dva iPody Touch, ale to prý se nepočítá :lol: Ale jediný počítač, který je zapnutý denodenně, je ten připojený na televizi. To je taky nejnabušenější počítač, co máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
19.3.11 09:27

anguo, utratí ;-) - za velmi rychlé připojení k internetu, za novou grafickou kartu, aby stíhala ty hry :mrgreen: :mrgreen: ale jinak máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová