Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@renap píše: Více
Kdežto doma by vůbec nechodilo. Nechodilo by ani do školy, nelítalo by tam atd atd. … Víme jak to ve školách chodí, že ![]()
Sorry, ale vymýšlíte tady jen zbytečné hovadiny. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Dítě bude přivázané doma k posteli. Vždyť zdravé bude, až bude rok bez zvýšené teploty ![]()
tak pokud by moje dítě mělo celý týden horečky a pak ještě v neděli zvýšenou, tak by do školy nejmíň do středy nešlo. Ale já jsem dětská sestra, tak mám asi profesionální deformaci ![]()
Kolikrát už jsem i tady četla od dospělých, že po těch chřipkách a virozách ještě nějakou dobu nejsou Ok, nějaká únava, necítí se prostě dobře. A ty děti jsou na tom stejně, tělo potřebuje regeneraci. Tak bych ho určitě netahla letadlem courat v zimě po Benátkách.
Já bych z diskuze měla dojem, že se zakladatelka snad chystá na vlastní pěst na poznávačku minimálně do Nepálu.
@ivašot. píše: Více
Tak já bych s dítětem těsně po nemoci s horečkami nejela ani na víkend po Čechách, kde by dělala cokoliv kromě odpočinku. Ale každého věc.
asi tak, mám 8letou, v lednu měla sobota, neděle horečky, pak už jen únava, bolest hlavy a kašel, zlepšovalo se to, tak po týdnu šla do školy, ovšem bez kroužků a tv, a beztak byla ještě ten týden taková malátná a bez jiskry - že by v takovém stavu byla schopná běhat po Benátkách ![]()
Jenže TOHLE konkrétní dítě moc chce jet, tvrdí, že je mu dobře, necítí se unavené, přemlouvá mámu i doktorku, aby mohlo letět. Názor 7 letého dítěte v tomto ohledu nebereš za směrodatný? Držela bys jej v posteli proto, že TY po nemoci jsi unavená a necítíš se dobře ještě týden? ![]()
@stinga píše: Více
No a můj syn byl v týdnu před jarňáky s teplotama, kašel, smrkal, do školy nechodil. Ještě v sobotu odjížděl s rýmou, v pondělí už odlyžoval celý den na svazích a úplně na pohodu celý týden. U dcery kolikrát ani nepoznám, že má teplotu, dokud sama chce fungovat, nevidím důvod jí držet v klidu v posteli. A takhle to má už od školky ![]()
Ja mam osobne spatne zkusenosti s tim, ze kdyz melo decko v sobotu jeste teploty, v nedeli pak uz ne, ze bych ji v pondeli poslala do skoly. Vetsinou nejpozdeji ve stredu ji mam doma zase, protoze se to vratilo, nebyla dostatecne dolecena.
@PinkiePieCutie píše: Více
Já nechávám ještě tak tři dny doma v klidu po teplotě… takže kdyby v sobotu ještě byli teploty, tak by do školy šla ve středu.
@PinkiePieCutie píše: Více
Jo, to už záleží na konkrétním dítěti. Moje zkušenost s dětmi i se mnou je taková, že čím déle se dítě „nuceně“ doléčuje (čili držím ho v klidu doma, i když už je plné síly a je v pohodě), tím déle se táhnou dozvuky nemoci. Protože se na to to dítě (i já) víc soustředí, už je zpruzelé i z toho, že nemůže za kamarády, do školy, do práce, ven atd. a tím si vlastně tu únavu a zpruzelost prohlubuje. Ona i ta psychika hraje roli. Příklad: loni jsem byla celý prosinec na hromadě s průduškama, táhlo se to, nic nepomáhalo. Měla jsem i neschopenku, na Silvestra na horách odpočívala v teple a pořád nic. Pak jsem se naštvala a v lednu vyjela na vodu, užila si krásný den s kamarády a svařákem a najednou žádná nemoc nebyla
A nic se nevrátilo.
@unuděná chapu, jak rikas, je to dost indi vindi.
Ja jsem bohuzel opakovane udelala zkusenost, ze kdyz ji nedolecim, tak ji mam dalsi tyden doma znova. Ze je lepsi k tomu doleceni pridat 2 dny navic a je klid.