Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@unuděná píše: Více
zvysena teplota znamena, ze telo nadale bojuje.
@unuděná píše: Více
a tak je to taky správně! Doma buď, nebo chytneš rýmičku v letadle ![]()
@ivašot. píše: Více
to musi posoudit dany rodic. Kazde dite je jine. Vseobecne ale neni dobre takto hned po nemoci dite „stresovat“. Ja jako dite bych byla okamyite nemocna znova a moje deti taky.
@PinkiePieCutie píše: Více
Ja a moje, ale plati to vseobecne? No hlavne ze je kazde dite jine ![]()
Vidíš, a naše děti by se naopak zmátořily mnohem rychleji, protože cestování do míst, kam chtějí, pro ně není stres ale odměna a radost, změna prostředí jim prospívá
Pokud je pro tvé děti cestování stres, tak opravdu raději nikam nejezděte, o tom žádná. Zakladatelky dítě se ale těší a stres by pro něj byl asi větší, kdyby to zrušili a museli zůstat doma.
A já si zas myslím, že přílišná úzkostnost dítěti taky neprospívá. V neděli zvýšená teplota by pro mě rozhodně neznamenalo, že ve středu neabsolvuju let do Itálie.
@Hibou píše: Více
neplati NIC vseobecne, nauc se cist, pisu: Kazde dite je jine.
a hned pokracujes „Vseobecne ale neni dobre“ takze se nauc pamatovat si, co jsi napsala.
@ivašot. píše: Více
@unuděná a co teda ona resi?
Asi tam ta obava je, kdyz se pta.
Tys ji rekla, at leti, smoulice a ivasot taky. Ja ji rikam, at to dobre promysli. Nazor jako nazor, ona si to pak prebere a rozhodne sama.
@Bytsamsebou píše: Více
to je fakt šílené… víš jak to tělo trpí, sedá to na srdce.. takové přechozené angíny jsou fakt skvělé…
Dcerka se ráno vzbudila a hned mě prosila, ať zavolám doktorovi, jestli ji pustí… Já věřím, že to bude dobré. Dnes už opět bez teplot, ji pěkně a těší se. Doktorovi jsem volala a říkal, at jedeme. Pro jistotu léky s sebou. Nepředpokládám, že za 3 dny tam onemocní tak, že bych ji musela volat rychlou. Pojistku mám výbornou. Holky, kdo nám fandí, držte pěsti🙏
Pokud by do odjezdu už neměla teplotu ani jiný příznaky ničeho (rýmu a kašel nepocitam), tak bych s klidem jela. My jsme zrovna před tydnem odjeli na hory s jedním dítětem s atb na ucho a s druhým po hnusně chřipce (teplota naposledy ve středu, odjezd v sobotu). Všichni si to užili, nikomu se žádná nemoc nevrátila, nezhorsila… ale nervy to byly, měli jsme s sebou celou lékárničku…doktorka odjezd povolila. Dcera doteď kašle a smrka, dnes ráno i chraptela, ale pny ty kašle po nemoci můžou prý být i měsíc a víc, to bychom seděli doma celoročně s takovou…
Já to myslela trochu jinak.
Nevadí ![]()
@Šmoulice píše: Více
Jo tak až jednou pojedeš rychlou a místo dovolené se na moře budeš dívat z nemocničního pokoje a řešit přes pojišťovnu prodloužení pobytu, jelikož ti zdravotní stav neumožňuje odcestovat, přesto, že na dovolenou všichni odjížděli zdraví, možná konečně pochopíš, že nemocný člověk má být doma…