Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anna766 píše: Více
Nj, tak jsi měla trochu pracovat na imunitě, aby ti miláček nechytl kdejakou srajdu. ![]()
@Šmoulice píše: Více
vsak jo, zakladatelka je dospela, urcite si to tady vsechno precte, zvazi pro a proti a pak se nejak rozhodne.
Ale nebudeme tady delat nejakou nazorovou policii ne? Snad je to od toho verejna diskuze, aby kazdy pridal svuj nazor na hromadku.
Na imunitě jsme pracovali i s lékařkou dost. Miláčka si nech od cesty. Srajdu chytil od dětí rodičů jak jsi ty. Bezohledných kteří neberou ohledy na druhé.
@Menton píše: Více
Taky chodim do prace nemocna, nemuzu si dovolit byt na nemocenske. Hele, kdyz ti na zada dycha nekdo s druhym platem, tak to se ti to krasne poucuje.
No, evidentně jste na ní pracovali málo. ![]()
Ale některé opečovávané, skleníkové kytičky prostě chytnou kde co, no …
@karinka píše: Více
Já neznám osobně nikoho, kdo by chodil na nemocenskou s každým prdem … Spousta lidí si to nemůže dovolit, protože by je brzy vyrazili …
Víš co, dokud se matky valí na mateřské, tak mají plnou pusu keců, jak ony by niiiikdy nedaly nemocné dítě do školky, ale práce je pak velmi často vyvede z omylu ![]()
Je zajimave, ze na zapade se to tolik neresi, jako u nas, kde se to resi az moc. Jak je mozne, ze tam to tak neprehaneji, jako u nas a juknete na jejich statistiky.
Hele, a to ja zase mam v okoli matky, ktere chodi casto na nemocenskou nebo na paragraf a maji jedno spolecne, delaji ve statni sprave, takze ty taky nechapou, jak muze nekdo chodit do prace nemocny.
Moje sestra zije v Anglii a tam se chodi nejen se zelenou rymou a tuberackym kaslem do skoly, ale i dokonce s teplotou do 38C. Pokud dite musi brat ATB, tak se rano predava dite i s leky a ucitelky dohlizeji na jejich podani. Decko je natolik nemocne, ze sotva sedi na zidli, ucitelky mu podavaji ATB a nurofen, a misto toho, aby se doma v klidu lecilo, tak musi v tomto stavu sedet ve skole.
Deti sestry jsou NONSTOP nemocne, protoze kasle cela trida a 90% decek ma u nosu zelenou nudli. Moje neter jde z jedno zanetu do druheho, pichali ji uz nespocetne krat usi, nez se nakonec rozhodli zavest ventilacni trubicky do usi.
Mas pravdu, to potrebujeme i u nas.
@PinkiePieCutie píše: Více
Ale jdi ty, ja ti tady muzu taky vyjmenovat nekolik pripadu, kdy jsou deti vecne nemocne, a co to jako vypovida? No nic, jen ze to vyjde nastejno
ale to neni jenom moje neter a synovec, kteri jsou nonstop nemocni. Ona to je cela trida. proste si to navzajem predavaji.
To musí bejt úžasný pro to dítě. Je mu blbě, nacpané lékama, hlavně že je zocelené v kolektivu.
To je z logiky veci trochu nesmysl ne? Na viry ma ATB nulovy ucinek
Leda to nekdo dava preventivne, aby zamezil bakterialni infekci.
Z popisu zakladatelky to na 99% neni na ATB.
To ano, ty taky jsou. Z extrému do extrému. Já jsem člověk zlatých středních cest a jak nemám ráda bezohledné lidi, co posílají infekční děti do školek a lezou s nimi do letadel, tak nemám ráda hysterické rodiče, co by dítě ještě týden po posledních příznacích nemoci nejraději viděli s čajem v posteli a kdo to tak nedělá, je sobec a ignorant ![]()