Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si nedovedu představit, že bych naší Elišku (není žádný drobek) chytla za ručičky a tohle s ní dělala!!
Mám strach jen když jí nesu, aby mi hlavičkou neťukla o futro, nebo když jí vyndavám z postýlky, abych jí nějak neublížila (ač máme lenošku
, fandím si a bojím se, že každou chvíli se může něco naučit , tak aby mi náhodou nevypadla, tak jsme dali postýlku úplně dolů - malá má 9,5 kg, takže je to docela mazec jí hrabat až ze spod - a nelze dát ani boční stěna dolů
)
A dělat to co je na tom videu je pro mě naprosto nepředstavitelné ![]()
Gabika píše:
Holky, naozaj nestačia 4 nadávajúce diskusie o lietaní? Je treba zakladať ešte piatu?
Mozna by sis to mela precist cele!napsala jsem ze nesedim cely den u pc abych procitala emimi a divala se zda uz nahodou neco takoveho zalozeneho neni.
Instinktivně mi to přijde děsivé a když jsem to viděla, tak jsem se u toho úplně zpotila hrůzou.
Ale věřila bych tomu,že se to dětem nakonec může líbit. Jak třeba děti milují vyhazování nad hlavu a jak se u toho řechtají (běžná praxe mnoha rodičů)?. To však neznamená, že je to zdraví prospěšné a že to s dítětem budu dělat!
Já mám načtenou knížku Něžná náruč rodičů (česká autorka, nemůžu si vzpomenout na jméno), kde s dětmi doporučují zacházet opravdu opatrně. Takže byť nemusím hned všechno co přijde z Amééériky a nejsem nějak přecitlivělá, tak se shaking baby syndromu fakt bojím…
Tak to video jsem ani neshlídla celé a musela jsem vypnout. Nikdy bych s naším malým nic takového neprovozovala - bála bych se jednak poškození kloubů a jednak toho, že se v tom letu o něco uhodí.
Malý taky zbožňuje, když s ním tatínek dělá letadlo nebo ho vyhazuje do výšky, ale to trvá chvilinku a už je okřikuju. Nemám to ráda. ![]()
Taminka píše:Gabika píše:Mozna by sis to mela precist cele!napsala jsem ze nesedim cely den u pc abych procitala emimi a divala se zda uz nahodou neco takoveho zalozeneho neni.
Holky, naozaj nestačia 4 nadávajúce diskusie o lietaní? Je treba zakladať ešte piatu?
Bolo tu okolo toho dosť veľké pozdvižení, tak mi ani nenapadlo, že by to niekto nezaregistroval. Sorry.
Nemám slov na toto video,přijde mi, že tatínek je tak trochu psychopat.nechápu co přesvědčí rodiče toto podstoupit.ani jsem to nedokoukala dokonce.málem mimču vykloubil ruce.
![]()
Gabika píše:Taminka píše:Bolo tu okolo toho dosť veľké pozdvižení, tak mi ani nenapadlo, že by to niekto nezaregistroval. Sorry.Gabika píše:Mozna by sis to mela precist cele!napsala jsem ze nesedim cely den u pc abych procitala emimi a divala se zda uz nahodou neco takoveho zalozeneho neni.
Gabika, souhlas..
V únoru to tu „jelo“ teda pořádně, taky jsem myslela, že už ta kauza utichla a on to někdo zase oprášil. ![]()
Hlavně ta diskuze na stránkách Plaváčku byla dost hustá…
to video je strašné, úplně jsem měla chut mu dát facku, a to dítě mu sebrat
je úplně nechutné co všechno si moderní doba vymyslí na děti
dokonce jsem se dočetla že ani to plavání s miminkama není úplně nejlepší, kvůli tomu že voda v bazénu obsahujé chló a ten mimča dýchají, a způsobuje to později astma a různé alergie
Takze pro ty kterym tak desne vadi ze to tady znovu je.
OMLOUVAM SE ALE V UNORU JSEM BYLA NA DOVOLENE,ASI ZROVNA V TU DOBU TADY TOHLE BYLO,NEDOCITALA JSEM A NESEDIM CELY DEN U PC ABYCH SE DIVALA ZDA UZ TO TADY JE NEBO NENI.
JEN JSEM SI TO PRECETLA JAKO NOVINKU A PREKVAPILO ME TO TAK JSEM SE NA TO CHTELA ZEPTAT.
A kdyz vam to holky vadi tak k tomu nic nepiste a je to.
Tami, v pohodě, už mlčíme..
Pokud jsi tu v únoru nebyla, tak to chápu, že ti to uniklo, byla to fakt velká kauza, kterou odstartovala reportáž na ČT1, tuším Reportéři nebo 168 hodin, už nevím. Způsobila velké „halo“ mezi veřejností, řešilo se to i v jiných pořadech a rádiích, Blanka Kolářová Sudíková byla během jednoho dne na pranýři… Proto nás překvapilo, že to někdo zachytil až ted jako novinku. Fakt nic ve zlém, diskutujte dál… ![]()
Ja to dokoukala, ale chtelo to teda dost statecnosti. Se svym ditetem bych tohle nedelala ani omylem a videt nekoho ciziho na zivo, tak mu jeho dite pravdepodobne seberu a zavolam socialku. Proboha copak to jde, drzet mimino za jednu ruku a tocit s nim nad hlavou
, Mozna jsem moc radikalni, dokoukala jsem to ted.
Tak já jsem nedokoukala, stačilo mi to až tam, kde pohazuje s dítětem za jednu ruku. Nikdy bych to svému dítěti neudělala, ani jsem s dětma neházela do vzduchu, a když je houpu na kolenou, tak jen trošku natřásám, páč se bojím abych jim něco neudělala. Navíc to není až tak příjemné. Nechci ani domýšlet, co to udělá s klouby a mozkem dětí
.
Jo jo, člověk děti chrání a někdo je schopen tohoto
![]()
Jen doplním, že i Ministerstvo zdravotnictví už k tomu zaujalo stanovisko, víc info zde http://www.vitalia.cz/…yranim-deti/
A za sebe .. vždycky se najde nějaký idiot, který vzdor zdravému rozumu vymyslí totální hovadinu a bohužel se k němu připojí horda jemu podobných, kteří navíc prohlašují, že je to naprosto skvělé a vyjímečné.
Ja jsem to ani nedokoukala, videla jsem jen kousek. Ten chlap je magor. Muj muz se boji malinkou brat do ruky normalne, nechce ji ani prebalovat protoze se boji aby ji neublizil. Neni mi s toho dobre, je my vsech tech deticek lito
![]()