Nevpuštění do obchodu s kočárkem

1063
4.5.10 09:31

Nevpuštění do obchodu s kočárkem

Taky se vám už maminky stalo, že vás nechtěli v pustit do obchodu s kočárkem? Protože nemám možnost častého hlídání, tak jezdím všude s kočárkem. Většinou nemám problém, ale minulý týden jsem chtěla jít do zahradnictví vybrat nějaké balkonovky a paní prodavačka mě vykázala s kočárkem ven, že si mám kočárek nechat před obchodem. Jednak s dítětem v náručí toho moc nevyberu a drahý kočárek nenechám na ulici, tak jsem se vytočila a šla. Ještě jsem zablekotala něco o diskriminaci a už mě tam nikdy neuvidí, a to ani bez kočárku :cert: . Domnívám se, že jde o diskriminaci, ale asi s tím nic nejde udělat. CHtěla bych se proto alespoň zeptat, jestli existují nějaké veřejné seznamy dětem nepřátelských obchodů či restaurací, že bysme je mohly alespoň pomluvit a nedoporučit :pocitac: , když už si nemůžeme ztěžovat. A stává se vám to taky někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
4.5.10 09:34

Že by mě někdo přímo vyhodil, to ne, ale u nás v papírnictví je napsáno, že se nemá jezdit s kočárky mezi regály. U nás v obci se třeba kočár s dítětem nebojím nechat venku, ale někde ve městě bych to neudělala, leda s pitbulem vedle toho kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.5.10 09:43

Taky se mi nestalo, že by mě přímo poslali s kočárkem ven, ale že mě nenechali vjet mezi regály, to jo. V takových obchodech na to reaguji slovy na shledanou a už tam nejdu (ani bez kočárku). A už jsem i viděla na obchodech ceduli nevstupujte s kočárkem. V dnešní době :?: 8-o :cert: . Něco jiného je obchod, kam se s kočárkem mezi regály nevejdu, chápu sice, že chtějí využít co nejvíce každé místečko, ale podle mě se takhle jen připravují o velkou část zákazníků, páč tam taky nechodím (pokud nejde nechat kočárek aspoň u vchodu tak, abych na něj viděla z každého místa obchodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65359
4.5.10 09:45

Tak u nás v drogetii Teta se taky nedá s kočárkem…a ani by to mezi regály nešlo…ale dá se nechat u pokladny…
takže chápu,že když je krámek malý,nebo má úzké uličky,že to prostě nejde…
Pokud se am ale kočárek vejde a i přes to by mě tam nepustili,řekla bych jim svoje a šla jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.5.10 09:45

No já mám zkušenost jinou. Jela jsem autobusem, zaplatila stála a autobus plný do půlky a nikdo mi nepomohl 3 jsem řekla, nikdo, nic dělali, že nikdo nevidí, autobusák sedě a a čekal.. Potom jsem jela a to mi řekl, že kočár nebere a hotovo, přitom tam žádný neměl a to samé se stává i mojím známým, že když cestují autobusem, že je prostě nevezme a přitom má místo :-? jedna tak jela ráno na očkování a zhádala se tam s ním, zabouchl jí dveře a musela se přeobjednat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
4.5.10 09:51

Kdybych viděla zjevně na dveřích ceduli, že nemám jezdit s kočárkem, tak tam teda nepáchnu, protože co nakoupím s děckem v náručí (málokde mají vozíky pro děti), i když je to diskriminace podle § 6 zákona o ochraně spotřebitele, ale když tam ani nedají upozornění a pak mě vyhodí, byť řečeno celkem slušně mi přijde trapné. Pochopila bych to v obchodě, kde je úzko mezi regály, tak tam bych samozřejmě kočárek nervala. Připadala jsem si jako zpráskaný pes. Co máme, kruci, s těma dětma dělat? To jako nebudu jíst, když si dá každý obchod ceduli s přeškrklým kočárkem? :evil: Aha, ještě bych mohla dát dítě na záda do šátku :mrgreen: V dnešní době a ještě v EU mi to teda přijde těžce diskriminační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
4.5.10 09:56

Holky, kdybyste věděly o nějaké takové veřejné databázi bezdůvodně dětem nepřátelských obchodů nebo restaurací tak sem s ní. Nelíbí se mi to a mám chuť je veřejně zpranýřovat. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
4.5.10 10:00

Ahoj je to teda síla,že někde nechtějí pouštět s kočárem a když je prázdnej autobus tak to kor nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.5.10 10:01

Hele holky, tak mozna me ted ukamenujete…ale ja mam obcas pocit tento - jsem matka s kocarem, kdo je vic? Jezis tak si dite soupnete do satku, nebo do klokanky…ja prodavala od 15ti a ony obcas maminky s kocary staly zato…s kocarem dost neurvale jezdily po obchode, pokud bylo obleceni na stojanech nizko, nebyla vyjimka, ze bylo od kolecek spinave…prave v tom zahradnictvi - spusta sazenic je primo na zemi, takze omylem prejet koleckem taky asi nebude problem…obcas mam pocit, ze matky od deti /nektere/ maji pocit, ze si z nich kazdej sedne na zadek…Nic ve zlem samozrejme, je to jen muj nazor :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.5.10 10:03

U nás v sámošce, také chtějí aby kočárek zustal( klidně i s dítětem, což neudělám) před kasama a klidně si tu vstupní uličku zahradili stojanem aby projel jen vozík..pěkně mě s tím štvou, ale jejich chyba, pro těch 5 rohlíku jdu o pět metrů dál do večerky a v pohodě.
Jinak je tu ještě jedno papírnictví, hračky - do kterých když jsem vjela, tak mě paní požádala abych kočárem nezajížděla dál.. Tak jsem se na ní tázavě podívala ( nevím o co šlo, zda abych jim to tam nezbořila, či nezamazala, nevim) a hned bez nákupu zase vyjela..A už tam nechodím..
Dítě nidkde stát nenechám, stějně by řvalo a vytahovat ho z kšír a deky mě přijde nahlavu..
Mám připravenou otázku - zda i invalida na kolečkovém křesle bude muset nakupovat zdálky či zaparkovat venku????
:cert:
Do drogerie naštěstí normálně můžu, do pekárny též, trh v pohodě..Vždyt dopoledne je to samá maminka s kočárkem na nákupech - to ty obchodníci nechápou, nebo co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
4.5.10 10:04
lllucie píše:
Hele holky, tak mozna me ted ukamenujete…ale ja mam obcas pocit tento - jsem matka s kocarem, kdo je vic? Jezis tak si dite soupnete do satku, nebo do klokanky…ja prodavala od 15ti a ony obcas maminky s kocary staly zato…s kocarem dost neurvale jezdily po obchode, pokud bylo obleceni na stojanech nizko, nebyla vyjimka, ze bylo od kolecek spinave…prave v tom zahradnictvi - spusta sazenic je primo na zemi, takze omylem prejet koleckem taky asi nebude problem…obcas mam pocit, ze matky od deti /nektere/ maji pocit, ze si z nich kazdej sedne na zadek…Nic ve zlem samozrejme, je to jen muj nazor :dance:

Na tom je taky troška pravdy,ale zase s tím autobusem je to těžkej mazec,proč by nemohl vzít kočárek?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.5.10 10:05

No měla jsem manducu..Nosila jsem převážně doma..Ale nedovedu si představit, že s 11 kg dítětem na zádech jdu pěšo do kopce a z kopce s nákupem brambor, plen a jídla..Nic vezlém, také jen můj názor - nosila jsem ráda, ale někdy se ten kočárek na nákupy hodí fakt více :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
4.5.10 10:07

Tak me jeste odnikud nevyhodili a ani sem nevidela seduli s preskrtlym kocarem. Jenze tady by se asi nechytali. je pravda ze to zkousej s uzkyma ulickama mezi regalama, ale tady to je lidem stejne jedno, kdyz se nevejdou, ocesou jim kocarem zbozi a nikdo neudela nic. Pred obchodem bych ho nenechala na jejich radu i kdybych na nej videla, leda ze by odpovidali za odlozene veci. Takhle v CR mel problem pediatr, ze mu lezu do ordinace s kocarem. Kocar plnej obleceni papiru a tak, a v cekarne dve spoluobcanky. Uz mi tam ukradli jednou bundu. No drzkoval, ale to bylo jediny, co s tim moh delat. Ja chapu, ze jim ten kocar muze nadelat bordel v ordinaci, ale tak to musej asi resit jinak, v cekarne cedule jak krava, ze odlozene veci nerucime. :nevim: tak co ma potom clovek delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.5.10 10:10
mabit píše:
lllucie píše:
Hele holky, tak mozna me ted ukamenujete…ale ja mam obcas pocit tento - jsem matka s kocarem, kdo je vic? Jezis tak si dite soupnete do satku, nebo do klokanky…ja prodavala od 15ti a ony obcas maminky s kocary staly zato…s kocarem dost neurvale jezdily po obchode, pokud bylo obleceni na stojanech nizko, nebyla vyjimka, ze bylo od kolecek spinave…prave v tom zahradnictvi - spusta sazenic je primo na zemi, takze omylem prejet koleckem taky asi nebude problem…obcas mam pocit, ze matky od deti /nektere/ maji pocit, ze si z nich kazdej sedne na zadek…Nic ve zlem samozrejme, je to jen muj nazor :dance:
Na tom je taky troška pravdy,ale zase s tím autobusem je to těžkej mazec,proč by nemohl vzít kočárek?!

s autobusem souhlasim…to je pro nekoho opravdu jedina moznost, jak se nekam dopravit…ale ja bych zkratka brnkla na dopravni podnik a tazala se, ktere spoje kocary berou a tim se ridila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
4.5.10 10:12

LLLLLLLLucie, garantuju ti, že já nepatřím mezi matky, které si myslí, že si ze mě každý sedne na zadek! Naopak, mám pocit znevýhodnění co mám dítě a to nejen v obchodě či v autobuse a už plně chápu, jak se musí u nás žít vozíčkářům. Jsem velmi ohleduplný člověk, nikdy bych nevozila kočárek přes bílé kalhoty ani neujížděla květinkám poupata, ale je pravda, že se u nás tak do 8 obchodů z 10 vůbec nedostanu, protože tam zkrátka není nájezd pro kočárek. Jo a když musím se starším synem někam k doktorovi nebo zubařovi, samo, že jdu s mandukou, protože se kočárkem nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová