Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat, zda se tu najdou takové maminky, kterým se zvedá žaludek při přebalování ratolesti?
Já jsem v očekávání, ale bohužel mě nepřešla nevolnost při uklízení bobků mého psa a tak se bojím, že mě to nepřejde ani u mimča.
Pokud existuje nějaký prostředek, jak nevolnost ovlivnit, poraďte jaký!
Mně teda nevolno není, ale myslím si, že ti to pak ani nepřijde…však počkej, až budeš padesátkrát za den přebalovat…a taky jak budeš šťastná, že krásně kaká
a navíc, ta stolice kojeného dítěte moc nesmrdí, to stolice dvouletého, to je jiná, ale to už budeš zvyklá. Anebo zkus bezplenkovou metodu, ale tam přijdeš do styku se stolicí vlastně taky…no neporadím, ale řekla bych, že si zvykneš.
Dneska se to tu vyměšováním jen hemží ![]()
Jé, to nemyslíš vážně, zvedat žaludek? To tě přejde, smrádek to tedy někdy je, ale aby se mi z toho zvedal žaludek, to se mi nikdy nestalo. To mě by se spíš zvedal z toho psího, to bych zase nezvládla já. Prostředek na nevolnost: najmi chůvu na přebalování ![]()
To bude dobrý. Můžeš 100× přebalit svý dítě a nebude ti nic, ale jednou ucítíš pokaděný cizí dítě a zvedne se ti žaludek natotata
, teda aspoň já to tak mám spolehlivě. ![]()
MadGirlNancy píše:
Mně teda nevolno není, ale myslím si, že ti to pak ani nepřijde…však počkej, až budeš padesátkrát za den přebalovat…a taky jak budeš šťastná, že krásně kakáa navíc, ta stolice kojeného dítěte moc nesmrdí, to stolice dvouletého, to je jiná, ale to už budeš zvyklá. Anebo zkus bezplenkovou metodu, ale tam přijdeš do styku se stolicí vlastně taky…no neporadím, ale řekla bych, že si zvykneš.
Dneska se to tu vyměšováním jen hemží
Jj, dneska je to tu samej výkal. Koukala jsem, že je to dnes asi 3 diskuze na podobné téma ![]()
Dana27 píše:
Jé, to nemyslíš vážně, zvedat žaludek? To tě přejde, smrádek to tedy někdy je, ale aby se mi z toho zvedal žaludek, to se mi nikdy nestalo. To mě by se spíš zvedal z toho psího, to bych zase nezvládla já. Prostředek na nevolnost: najmi chůvu na přebalování
No tak v takový „vatě“, abych najmula chůvu, fakt nejsem. On se mimísek ještě nenarodil, ale prostě mě stresuje to, že mě ta nevolnost nepřejde.
Veverko taky mě občas ze psího natáhlo a u Elišky se mi to díky bohu ještě nestalo a začalo to opravdu smrdět až ted a to má 10 měsíců. Zvykneš si a věř mi, že ti to nepříjde u vlastního dítěte jak tu holky psaly ti to vadit nebude ale jinak se málem po
![]()
Tak u psa se mi žaludek zvedá taky (a to ho nemáme, stačí ten bobek potkat na ulici), ale u prcka mi to nikdy nějak nepřišlo…
![]()
LadyRebeka píše:
Veverko taky mě občas ze psího natáhlo a u Elišky se mi to díky bohu ještě nestalo a začalo to opravdu smrdět až ted a to má 10 měsíců. Zvykneš si a věř mi, že ti to nepříjde u vlastního dítěte jak tu holky psaly ti to vadit nebude ale jinak se málem po![]()
Uklidňující, opravdu. Takže radíte nepřebalovat cizí děti, jo ![]()
veverka-andy píše:Dana27 píše:
Jé, to nemyslíš vážně, zvedat žaludek? To tě přejde, smrádek to tedy někdy je, ale aby se mi z toho zvedal žaludek, to se mi nikdy nestalo. To mě by se spíš zvedal z toho psího, to bych zase nezvládla já. Prostředek na nevolnost: najmi chůvu na přebalováníTak se nestresuj, jak říkaj holky, přejde to, uvidíš. S tou chůvou, to byl fórek. No a kdyby to nepřešlo, tak třeba zkusit roušku, tu já používám při čištění koupelny, protože mě zase vaděj pachy sava apod.
No tak v takový „vatě“, abych najmula chůvu, fakt nejsem. On se mimísek ještě nenarodil, ale prostě mě stresuje to, že mě ta nevolnost nepřejde.
Tak nějak, u vlastního to nepřijde.. u psa mě natahuje taky a fest… taky naštěstí žádného nemám, ale hlídávám psa našim…
Tak teď uvažuju, jestli nejsem divná.
Pravidelně mi fakt nenatahuje, ale už se mi to párkrát stalo. Ale až po roce. Do té doby kojené dítě přebalit, byla pohoda. O zvyku to asi až tak nebude. I souhra náhod se počítá… ![]()
Od doby, kdy je dítě na příkrmech je smrádek o dost větší. Ale špatně mi to dělalo až v době, kdy jsem byla těhotná s druhou dcerkou (první trimestr). Ale to mi vadilo hodně pachů a vůní.
covece kdyz jsem prebalovala jeste kojeneho rafanka, prislo mi to v pohode. Svara byl u na na navsteve a hodil mi do kose plenku jejich 1r decky -malem jsem se poblila. pravil, ze to zacne smrdet, jak zacnou jist maso. tedka R. ji maso a stejne to vydrzim. Asi se clovek adaptuje. Pokud teda nejsi nacata necim jinym.
Taky myslím, že si zvykneš.
A jestli ne, dělej to jako můj manžel. Ten by za malou dejchal, ale přebalit z pokaďenýho ji jde výhradně se šátkem přes obličej. A když je to hodně zlý, šoupne si do toho šátku ještě vlhčenej voňavej ubrousek.
Proč ne, aspoň se malá zasměje, taťka pirát jí děsně baví. ![]()