Rychlá auta v obci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22939
4.5.10 20:56

Rychlá auta

Ahoj všichni- i Juro,
mám dotaz ohledně naší rozrůstající se vesnice.
Bydlíme v Chýni, která se posledních asi 5 let nekontrolovatelně rozrůstá. Problém je v tom, že přistěhovavší lidé si myslí, že je to jen jejich silnice a taky se tak chovají. Bez problému prosviští 100 km rychlostí, tam kde je 50ka. Už se tam stala nehoda- a protože tam nejsou chodníky ani světla, tak se tam, hlavně večer blbě chodí.
Zkusila jsem kdeco, reflexní oblečení, vestu, halogenové světlo, ale nic nezabralo na ty „rychlíky“.
Poradíte mi, prosím?
Předem děkuji za všechny rady.
Hezké dny
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
4.5.10 21:00

dát jim přes hubu :lol:
no já nevím,domluva po dobrém nepomohla?
jestli ne zkusila bych si zajít na úřad a nahlásit to,sice to není moc hezký,ale přece se nenechám přejet,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.5.10 21:05

Jedině prudit zastupitele, starostu, aby na silnici postavili šikanu, nebo ratardéry, popř. kamery, nebo aspoň papírovýho policajta :mrgreen: Heh, dokonce i u nás v prdelákově budou retardéry stavět, ale já na tom zásluhy nemám, tak moc konkrétně radit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.5.10 21:09

křičím už dva roky, máme to podobně a nevykřičela jsem fakt nic…běžně chodím s klukama do školky kanálem. Jen když mám kočár tak nás nějak berou na vědomí, jinak nic :cert: Obce nemají prachy na retardéry, radary… děsím se toho až budou chodit raraši do školy sami :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.5.10 21:09

Taky bych se snažila vydupat retardéry, nic jiného totiž nepomůže, papírový policajt zabere na ty, co nejsou místní a netuší, zda není pravý. Jejich plechoví miláčci musí být v ohrožení, aby zpomalili. Ve stovce na retardér nenajedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.5.10 21:11

co papírový policista…nebo maketa radaru…nějaký šikula to jistě zvládne…a trestné to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
4.5.10 21:11

U nás v obci (cca. 1400 obyvatel) nechal starosta na základě podobných stížností obyvatel namontovat retardéry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.5.10 21:13

Tak to obci zasponzorujte, domluvte se se sousedy, otázka je, kolik to stojí, našla jsem náhodou tohle: http://shop.rovasco.cz/…ovaci-prahy/, otázka je, zda plastové stačí a kolik stojí jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
4.5.10 21:15

Škoda mluvit, :cert:
na úřadě se to už xkrát projednávalo, ale miláčci tam nikdy nepřišli. :pocitac:
Ted tam chodím ještě s kočárkem, chci tam se podívat, jak to roste.
Dříve, když to tam začalo růst, tak jsme tam chodily večer s kolegyní- sousedkou- poštačkou a zastavil nás pán a říkal" co tady děláte, pánové". My jsme mu odpověděly, že chodíme na procházku. To nás docela pobavilo. :lol:
Ale zdá se mi, že si myslí- jsme páni světa, tak proč bych se měl podřizovat v nějaký vesnici… :pocitac: :twisted: :evil:
Doufám, že si to uvědomí, až to dolehne i na ně.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
4.5.10 21:19

Ahoj, znám to tam velmi dobře(jestli je to tedy Chýně na Praze-západ), pracovala jsem 13 let na Sobíně. Co zkusit navrhnout ten typ semaforu , který když jedeš víc než je povolená rychlost,tak hodí červenou? Jeden takový je v Chrášťanech na té hlavní, je tam kamera a když někdo jede rychle,tak tam skočí červená, i když na přechodu není ani noha. Zdálo se mi, že to funguje. Ale jelikož znám to prostředí, věřím, že to je extra boj, chtělo by to,aby se Vás ozvalo víc. Ale vydrž, souhlasím s Tebou, že tohle si člověk nemá nechat líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
4.5.10 21:24

Ty retardéry jsou dobrý nápad, zkusíme se zeptat našich zastupitelů- jestli na to přistoupí.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.5.10 21:29

Semafor je dost drahý, prý okolo milionu Kč, ale překvapilo mne, jak jsou ty retardéry levný, díky za odkaz :kytka: Ono něco bude stát instalace, ale neříkej, že obec nevyškrábne z rozpočtu nějakejch 30 tis. nebo máte někdo přesnější info, kolik taková sranda stojí jako celek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
4.5.10 21:30

Ahoj Tino,
ano právě tato Chýně to je.
Rozrůstá se mílovými kroky.
A naši páni radní nemají peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
4.5.10 21:48

Gino,tak to jsem nevěděla,ale máš pravdu, teď mi to potvrdil i manžel.

Jituš, já to znám, jak tam věčně nejsou na něco peníze. Můžeš jim navrhnout, ať tam daj ten retadér, co sundali na Zličíně.(byl nesmyslně na konci vesnice a když tam postavili ty nový baráky,tak ho sundali,což sem fakt nepochopila) To by stálo jen instalaci, pánové starostové by si mohli vypomoct. :lol:
Já teda příznivec retardérů nejsem, neboť jich máme nejvíc v celé Evropě,ale asi to jinak nejde. Jiný páky prostě na ty piráty nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.5.10 22:27

Možná jich máme nejvíc proto, že u nás řidiči často jezdí jako … doplňte si slůvko podle sebe, nechci tady být sprostá. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová