Létání po tromboze

6
27.9.24 12:29

Létání po tromboze

V červenci mi byla zjištěna Flebotrompoza VTP v krátkém úseku na prx. 1/3 lýtka v pravo. Důvod zatím nejistý, měsíc před tím mě začalo bolet na těle vždy něco jiného - klouby, natažené svaly, kříž - následně CRP 90, teploty večer a na sonu zjištěno viz výše.. Beru eliquis ráno i večer, relativně mě od té doby nic není. Jen nyní občas píchné a lehké mravenčeníí prstů večer, ale necítím nic, co by mi bránilo v chůzi a mé každodenní běžné činosti + sportu. V říjnu mám letět 3 hodiny a v listopadu jsem chtěla absolvovat let 6 hodin. Včera jsem byla poprvé v cévní poradně, kde mi bylo řečeno, ale bez dotazu na jak dlouhý let se chystám, že není problém, pokud užívám stále eliquis a v říjnu na další kontrole at se připomenu, že chci letět v listopadu
Půlka lidí mě straší, půlka naopak. Proto prosím o zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.9.24 12:31

Manžel má k trombóze dispozice, několikrát ji měl, na let okolo 2h noc nebere, na delší let si píchal myslím fraxyparin a vše v pohodě…

• Citovat
  • Upravit
7950
27.9.24 12:37

Není problém, krev máš ředěnou, takže v pohodě. A vzhledem k tomu, že se nepřišlo na příčinu trombosy, tak budeš brát léky na ředění i v tom listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.9.24 12:45

Přijde mi to úplně v pohodě. Pokud to klimatické podmínky umožní, tak kompresní podkolenky, pití na palubu, sedadlo v uličce a užij si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.9.24 13:29

My máme v rodině Laidena, takže trombozu měl u nás kde kdo!…No a normálně lítáme, jen když je to delší cesta jak 5 hodin, tak je to na píchání clexanu před cestou. Hlídejte si pitnej režim, občas se projděte a bude to v pohodě, zvlášť jestli ještě berete léky na ředění,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.9.24 13:37

Všem moc děkuji, v týdnu mi odebrali krev na genetiku, tak uvidíme. Ale myslím si, že to bylo způsobeno jak antikoncepce, tak něco co mi proběhlo tělem spojené s vysokým CRP. Já se v tom už totiž ztrácím a jen mě překvapilo, že doktor to vůbec nikterak neřešil a ať letím s Eliquisem, když ho beru a nic víc:) Ale asi to tak bude. Děkuji moc všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
28.9.24 04:30

Mamce doktorka i před létem kolemz dvou hodin dává sebou injekce. Píchá to před odletem.
Pokud bereš léky na ředění, tak asi není nic dalšího třeba. Vzala bych si punčochu. Mamka ji do letadla nosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.10.24 10:49

@Lama Lama Všimla jsem si, že jste odborník:) já analfabet. Mohu ještě jeden dotaz? Nechci znít jak hypochondr, jen dnes musím rozseknout, zda-li za týden odletím, či ne ( je to pracovní cesta, nic důležitého), určitě potřebuji odletět v listopadu na svou dovču, což bude asi 6 hodin… K věci :) - v lýtku mě nyní zase píchne občas - až spíše vystřelí bodavá rána a cítím jakoby pnutí nohy, co se mě týká nic hrozného, řeším to jen kvůli tomu, zda-li letět či ne, jestli to může souviset s trombozou… U doktora jsem píchnutí v lýtku zmínila a ani se nad tím nepozastavil :) děkuji moc předem za Váš čas a krásný den :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.10.24 12:57
@Gondy píše: Více

Já bych letěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.10.24 16:32

Hele, když bereš eliquis a doktor říká, že je to oki, tak bych to moc nehrotila. mí kámoši co berou léky na trombózu lítaj celkem v pohodě ✈️ osobně bych na letišti pila hodně tekutin a třeba se trochu prošla během letu. vždycky poslouchej vlastní tělo a rady od doktora :ok_hand: všechno dám splávám!👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.10.24 21:59
@KHolb píše: Více
Děkuji :) Doktor mi toho pravé nic moc neřekl, jen. Ze muzu letět a nic víc..:) asi bych to tak už neřešila, když by se teď noha neozyvala a já nevím proč😑
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.10.24 11:20

@Lama Lama Nakonec jsem neletěla, ale teď v listopadu chci na dovolenou - let 4,5 hodiny. Byla jsem opět v pondělí v angiologické poradně, doktor řekl ať v klidu letím, zmínila jsem se, že mi píchá v podkolení, ale, že už taky možná schízuju :) Koupila jsem si nové kompresky a po sundání jsem zjistila, že to bude asi malákřečová žíla, na omak byla cítit chvíli po sundání… Doktorovi se pokusím dovolat, beru eliquis, ale jen jsem se lekla té žíly, jestli jsem schopna letu, nebo na to mám hodit bobek. Vtipný je, že zájezdy prodávám, dělám lidem, doufám, radost - a sama pak nevím, jestli odletět nebo ne :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí