Letní dětský tábor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
16.6.10 12:52

To je pekna diskuse, az mi mladsi ditko povyroste, urcite ho s Vami s nekterou na tabor poslu ! :mavam:
Toho starsiho (14) uz jsem nedonutila, byl asi 4×, vloni prijel s tim, ze uz nikdy vice :lol: nic tam nehrali, mel hlad, atd (a to byl tabor od znamych :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
16.6.10 14:00

Naše děti hlad nemají určitě, když ho mají, vždy dostanou něco i mezi normálními jídly. A že by se nudili, se taky říct nedá, ale po pravdě vzít 14-ti leté poprvé je dost hazard, nemusí chtit spolupracovat a vubec može celý tabor sabotovat a pak je to na nervy pro všechny včetně něho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
16.6.10 14:50

také si myslím, že naše děti hlad mít prostě nemůžou… ale pokud se někomu nebude líbit, tak doma řekne cokoliv, blokne se a nebude jíst, byť je jídlo poživatelné :) Což je u nás tedy vše až na francouzskou šlichtu (francouzské brambory) - jakonevím, co s tím dělaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
16.6.10 15:18

Teda já musím přiznat, že cokoli se uvaří na táboře, tak zblajznu(děti si občas vymýšlí) a to jsem doma fakt frfňa, třeba býlí hnus nejím ani jeden…(celer a to druhe fuj bíle). A tím chci říci, že naše kuchařky jsou fakt třída:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
16.6.10 15:35

Jé koukám,že všichni hrajou stejné nebo podobné hry…lidské pexeso a člověče je super… :palec: To miluju :mrgreen: A k těm nočním hrám…světlušky taky hrajem,ale jen tomu říkáme bludička :) jinak ještě děti také baví noční hra Majáky…stojí tři vedoucí v terénu, ohraničeném a otáčí se s baterkou, u nohou mají lístečky jako body…na určitý časový úsek se vpustí jeden oddíl do vyhraničeného terénu a snaží se dojít pro co nejvíc papírků aniž by je světlo z majáku zasáhlo (takže se musí schovávat za stromy, plazit se a tak…) Je to docela sranda tím,že se schováš třeba před jedním majákem a druhý tě osvítí zezadu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
16.6.10 18:19

Susan: mě tam taky chutná, chlavně kvůli tomu, že to nemusím vařit a venku prostě vyhládne :)

A hry jsou opravdu podobné, ještě jedna je u nás docela oblíbená, pro mne tedy těžko hratelná (nemám prostorovou představivost :))

Hra se jmenuje bludiště.

Na hřiště nakreslíme čtverec 10×10, velikost asi tak, aby se dalo na jednotlivá pole bez problému šlápnout oběma nohama.
Připravý se kartičky s trasou (pro každý tým jedna trasa, trasy se nesmějí křížit). Děti si stoupnou v družstvech na své počáteční políčko, na druhé straně hřiště stojí vedoucí, který má v ruce kartičku s vyznačenou cestou. Jít se může dopředu, dozadu, doprava, doleva. Děti zkouší, zda který směr je správný, vedoucí na druhé straně buď potvrdí, nebo vyvrátí. Pokud dítě uhodne, hraje dál, pokud ne, tak se vrací již známou cestou zpět a jde další z družstva. vyhrává družstvo, které je u svého vedoucího jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.6.10 22:44

Z tábornických her mě ještě napadla „Berlínská skákačka“. Často ji hrávají i děcka v polední pauze - bez vedoucích.
Pokud je v areálu tábora někde chodník, vybere se na něm čtverec 5×5 dlaždic. Na ty se napřeskáčku křídou nebo cihlou napíšou čísla. Úkolem soutěžícího je co nejrychleji všechna čísla přeskákat - od 1 do 25. Fór je v tom, že na lichá čísla se skáče snožmo a na sudá zkřižmo (překřížené nohy). Soutěžící nesmí udělat přešlap a nesmí si prohodit snožmo a zkřižmo. Rekord, který jsem viděl na vlastní oči (a stejně jsem nevěřil), byl 7,4 vteřiny - desetiletá holčina, aktivní gymnastka a tanečnice… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
17.6.10 12:45

Juro, to je taky dobre, ale my mame jen štěrk a trávu:) A hrajete ruskou schovku? udela se houpačka (kamen na něm mala deska a na konci desky naskladane kolíčky) jeden nebo více pikají u teto kupky, kdyz nekoho vidí tak ho zapiká, ale pokud nekdo stihne dobehnout, než ho zapiká, tak mu slápne na houpačku a všichni se běží znovu schovat, dokud to ten pikající neposklada zase do hraničky, je to naročné pro pykajícího, ale da se to střídat, deti to často hrají i sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
17.6.10 12:48

My po chodníku taky nemáme ani památku :-) Jsme čistě na louce mezi kopci, všude les a potůček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.6.10 19:32

Ještě mě tak napadá, máte někdo po ruce čtyřdílnou encyklopedii „Hry“ od Zapletala? My jsme z ní čerpali docela často - i na táborovou olympiádu… Zrovna teď na mě ty čtyři díly vykukují z knihovny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.6.10 19:34

A obligátní „hu-tu-tu“ asi nemá smysl ani zmiňovat… Poslední půlrok, co jsem s kamarádem chodil do jejich zálesáckého oddílu jako výpomoc, mně tahle hra „sežrala“ čtyři košile a jednu mikinu… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
17.6.10 19:45

Jo jo… hututu…zákeřná to hra…při té se každej hádá a fňuká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.6.10 19:51

No mně se při ní spíš trhají košile, protože se při svých 98 kilech valím jak tank a celý oddíl mě chce dostat k zemi… ale vždycky měli smůlu… :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.6.10 19:53

A to mně řekni, co vám na to říká hygiena, když jste jen na louce… naši zálesáci měli s jednou paní z hygieny problémy, protože prý nebyly zajištěny základní civilizační standardy… ale její synek se vrátil z tábora nadšený, toto prý byla ta správná romantika. A pak se v tom vyznejte… :wink: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
17.6.10 20:03

Tak hygiena nějak nic…musí bejt takové ty věci jako cestou ze záchoda možnost umytí rukou, v kuchyni nikdo, kdo nemá potravinářský průkaz…chtěj vidět koupací prostory, stany a tak…ale nikdy nic neříkali…podle mě to řeší trošku mírnějš, když není to pevné zazemí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí