Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím všechny maminky,
chci se jen zeptat, zda máte některá zkušenost s letním fusakem do kočárku.
Jedná se mi o to, že termín porodu mám 8. dubna 2010. Po prvním dítěti mám krásný zimní fusak, ale je to pravý beránek a tak se obávám, že na duben je to už moc teplý. Na internetu mě zaujalo, že se vyrábí i letní fusak do kočárku (firma Emitex). Myslíte si, že má cenu kupovat letní fusak? Nebo mám ještě požívat zimní fusak s beránkem a pak jen přejít na deku? Jak jste to řešily vy, co máte děti na jaře.
Děkuji moc za odpovědi.
No já jsem teda fusak vůbec nepotřebovala. Lucka je v dubnu a byla docela zima. Je fakt, že jsem měla kočár s vložnou taškou, která měla kryt a pak ještě celej ten kočár měl vrchní kryt. Pod tím byla v rychlovazačce a teple oblečená, kombinézu jsem taky neměla. Záleží na tom, jak zateplenej máš kočár.
Teplejší deka by možná stačila.
Markéta
Já jsem měla syna koncem března a používala jsem jen deku a když bylo potřeba tak takový ten nánožník co máš ke korbě
V létě fusak ne, deku a kdyžtak zase ten nánožník ![]()
Jo jo, přesně jak Markéta nade mnou. Měla jsem vložnou tašku a na ní ještě ten nánožník a tu deku
Zavinku jsem neměla ![]()
Já jsem taky letní fusak nepotřebovala, malej je v květnu a dávala jsem rychlozavinovačku a deku, když bylo potřeba.
Tak já jsem si letní fusak koupila, mám ten Emitex, byl někde v akci za 500 Kč. Zvenku je fleece a uvnitř bavlna, je tenoučký. Nepoužívala jsem ho do hlubokého, tam byl dost oblečen a zabalen, ale na podzim se hodil. A používala jsem i do autosedačky - do vajíčka (když už byla malá ta fleece zavinovačka do autosedačky).
Díky moc za odpovědi. Já mám pořád pocit, že mě to moje dítě zmrzne ![]()
Asi to budu taky řešit jen tou dekou a nánožníkem co je na kočárku.
Zajímalo by mě, zda to má nějaký smysl, kupovat letní fusak. Asi to bude jen reklamní trik, aby maminky kupovaly. ![]()
Ono to je asi pro maminky co se nechtějí zdržovat dekou…
Že je to hezky kolem dokola a „utěsněný“. Ikdyž známá ho měla a myslím že říkala že je k ničemu
Ale už nevím proč, měla ho až na ročního prcka, tak mu možná vadil…
Mně už jenom ten název „letní fusak“ cuká koutky
Kdyžtak ho měli nazvat jarní nebo podzimní, v létě tady bývaj takový hice, že těžko mimčo nějak balit… Naše malá se teda narodila v březnu, řešila jsem to fleesovou dekou pod ní a druhou na zakrytí + teplejší oblečení a nánožník… Kamarádka si ho ale chce pořizovat, tak jsem zvědavá, jak se jí osvědčí.
tak ja ho mam od Emitexu jak letni, tak zimni a jsem spokojena
ten letni jsme koupila az, kdyz jsme potrebovala nejakou vlozku do sportaku, aby Rozarka nesedela primo na potahu z kocarku, ktery je takovy umely, takze v lete jsme vyuzila jen ten spodek z toho fusaku misto vlozky, jestli mi rozumite
na podzim jsem pak pridala i tu vrchni cast
no a nekdy v listopadu jeste nez zacalo mrznout jsem si oba fusaky nakombinovala - nahore zimni, vespod letni, ten zimni mi prijde opravdu hodne teply, takze jsem ho cely zacala pouzivat az uhodily velke mrazy
Tak jak většina, Samík je 18. dubna, byl ve vložné tašce, v zavinovačce, případně deka a případně ten nánožník. Podle mě je letní fusak zbytečnost.
Tady má 9 dnů - foceno 27. dubna.
já mám sice malou v červnu, ale fusak mám kombinovaný od emitexu a je super
ten „letní“ jsme používali na podzim to bylo akorát nepotřebovali jsme deky, a v zimě jsme to nakombinovali a super teploučký ![]()
Nase mala je na rozena 8.dubna a ja vyuzivala letni zavinovacaku taky od emitexu.. A taky jsme mela kombinezu takovou tensi.. klasicky fusak uz bych asi nepouzila. A hlavne v loni v dubnu bylo docela teplo. Z porodnice jela bez deky..
Asi zbytečnost, koupila bych obyč. deku do 80,– kaček a popřípadě na podzim do ní můžeš udělat dírky na pásy do kočárku (obšijou ti je v každé větší švadlence pokud nemáš možnost doma), jedna paní na MMB dělá i krásné oboustrané vložky do kočárku od 190 do 300 kč, využijem na jaře pro našeho ročáka, ten už chodí a ve fusaku vydrží jen teď v zimě ![]()
Jinak v létě bude vedro, to nevyužiješ, akorát bych dala plenu pod mimčo, pokud máš korbu bez vložky.
já ti asi moc neporadím,termín letní fusak mě taky nadzvedává
já jsem si ho ušila,měla jsem ho na podzim a využiji na jaro,ale to už malá seděla tak aby si deku neshrnovala
pro tebe mi to přijde zbytečné protože to malý bude ležet a i na podzim bude ještě malý,tak si myslím,že by ti stačila deka a pak rovnou zimní fusak
ale samozřejmě záleží jen na tobě co ti bude lépe vyhovovat ![]()