Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Lenka0505 píše: Více
Mám taky pubertačku, ale šaty ani sandálky už na ni nenarvu
Tak už to nechávám na ni a na osudu.
Dcera má deset a i k šatům plátěné tenisky. Pak má ještě kožené když je mokro. Má keen sandále ale ve škole neměla už tak dva roky… vezme jak měli třeba sportovní den. Pak má sandále takové na parádu a i ty nosí minimálně.. stáli 1300, tak to jsem řekla že už kupovat nebudu, jak tahá jen tenisky. Ale fajn že je tedy ty sandále má z lonská a má je pořád ok. Noha ji od malinka roste spíše pomalu.
@Mar__tanka1983 píše: Více
Mě to příliš nepřekvapuje, za poslední roky hodně vidím i to, že lidi v lete v pařákách nosí takové ty vysoké šněrovací Dr. Martens boty, takže tvůj kluk nebude asi taková rarita
![]()
@Lenka0505 píše: Více
Moje dcera taky nosí tenisky i k šatům. Sandály odhalující prsty jsou podle ní moc intimní. Neřeším, nebudu ji tlačit do něčeho, o jí je nepříjemné.
Ja taky nosím tenisky
od doby, kdy se rozpadly moje stoleté sandály, jsem nenasla zadne jine vyhovující. Takze i v lete nosím tenisky, mam sitovany bf, seslapany az na zem. Navíc jsem zimomriva, otevřené boty nosím mesic v roce, kdy je nad 30 stupňů. Anebo na různé příležitosti, kde se tenisky nehodi. Pubertaka bych klidne nechala, at si nosi, co chce. Pokud nebude ted chtit snehule nebo v zime žabky.
@jamik1416 @Jeremi
Ja se snazim nic nerikat, ale vcera jsem uz zase musela nenapadne se zeptat, jestli nechce zabky, sandale…bydlime u more, sice chladnejsiho, ale treba dneska jse na plaz, kde je nejjednodussi si vzit zabky a nejaky kratasy a tricko, at se tam lip svlekne… ani nechci videt, v cem tam pujde😂
Musim rict, zextady kde zijeme si fakt nikdo nikoho nevsima, co ma na sobe. V zime tu je hit bunda a zabky a v lete kozacky😂
U nás (15) tenisky a vysoký ponožky ![]()
Sandále teď max u moře, případně na tabor.
Nenosí ani zimní boty
to tak max když jedeme někam za sněhem..
Já mám dvojčata skoro 13 a zrovna před 14 dny jsem byla „matka de*il“, co je donutila si jet koupit sandále - tohohle typu (v létě chodíme občas na túry, tak trvám na tom, aby měli vhodné obutí a nelezli „na Sněžku“ v Converskách). No jak teď přišly vedra, rádi si je nakonec na nohy oba obuli i do školy ![]()
Bydlím blízko dvou základek a střední a nic jiného než tenisky s ponožkama vytaženýma až kdoví kam od toho druhého stupně výš nevídám.
Tenisky a šupáky po našem (překlad pantofle, nazouváky).
Křusky (kroksy).
Sandály nechtějí. Kluk absolutně ne. Holky jedině na podpatku k šatům. Raději taky pohodlné bílé tenisky. Nedávno jsme byli pro tenisky nové ve Sportisimo. Protože syn už měl malé, potřeboval větší na sport. aktivity. Říkala jsem mu, ať si zrovna vybere na teplé počasí. Hodil obličej a nelichotivý zvuk, když jsem ukázala na sandály.
Už se angažovat nebudu. Ať si nosí, co chtějí. Včera jsem vytáhla svoje různé letní pantofle. Mi horko není. Ať si mládež peče své nohy, když jim to nevadí.
Už jsme o víkendu zahájili naši koupací sezónu. Takže vlastně k vodě a na běžné pobíhání taky mají vytažené šupáky. Ještě jim to úplně k noze po zimě nepřirostlo. Do školy stále tenisky.
@vedma007 píše: Více
Moje dcera tento typ bot v létě nosila do 10 let. Ted už odmítá, prý to je nejvíc trapný a na nohy by to nevzala ![]()
Naši kluci ve 14 sandále nenosili. Ty by si nevzali na nohu. Buď měly pantofle, kroksy (třeba po tréninku, k vodě, na pochůzky okolo baráku ) a nebo kecky - ty různé varianty.
Zimní boty si koupil syn po dlouhé době (nakupují si sami) v 19 letech. Do té doby i v zimě kecky a max pohory na skauta.
@vedma007 Napiš za rok, dva jak ochotně si budou do školy obouvat sandále ![]()
@vedma007 píše: Více
Tak u nás jsme tohle přestali kupovat cca v první třídě - na túry i v létě radši v trekových botách a jinak radši víc otevřené sandály, v těchhle je v létě stejně horko.