Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý večer přeji.
Kde, prosím, kupujete kvalitní dámské a dětské oblečení?
U dámského sháním nadčasové, elegantní sukně, šaty, trička/halenky, ale i tílka a kalhoty. Něco, čemu se po vyprání nezkroutí švy, nebude to vypadat sepraně a nebude to samá umělotina. Poslední roky narážím na umělé a nekvalitní materiály, o nekvalitním ušití ani nemluvím.
Pro děti marně sháním oblečení, které se nesrazí o tři velikosti, nezkroutí se mu švy, případně u legín se nezkrátí jedna nohavice. ![]()
A poslední: existují elegantnější dívčí kalhoty, které nejsou ani legíny, ani softshell, ale ani rifle a hodily by se ke kabátu?
Děkuji moc za tipy a zkušenosti.
No a jaký máš rozpočet? U dámského mám ráda třeba značku tatuum, ale ne vždy si vyberu. Také je fajn obchod Peak And Cloppenburgh. Tam mají mix značek o levnějších po luxusní. Nedávno jsem si tam koupila krásný kalhotový kostým značky Comma. Ráda také nakupují na Dyzajn marketu, to je akce jednou za cca 2 měsíce, kde jsou čeští výrobci. Můžeš ještě kouknout na značky Buga nebo Black mountain. No a jinak klasika About you, Zalando…
U dětí neporadím, když byly menší, tak jsem měla ráda Lindex, dobře držely tvar také věci že Zary.
Jo, ještě mě napadá, že u dětí jsem měla ráda i značku Coccodrillo. No a kalhoty pro holku prostě nějaké společenské. Nepíšeš, jak je veliká. V Zara bys mohla něco najít
@nozu Moc děkuji za tipy, kouknu na ně. ![]()
Rozpočet - za obyčejná trička/tílka nechci dát úplně obří částky, ale šaty, sukně, atp., tam rozpočet až tak neřeším (pokud je oblečení kvalitní a vydrží, ráda za tu kvalitu zaplatím).
Lindex je (za mě) u dětí fajn tak do té 98/104, větší velikosti už se mi designově nelíbí.
Kalhoty cca134… společenské, to je kámen úrazu. Většinou je to právě samá umělina.
Pro děti určitě cocodrillo, mají fakt krásné a kvalitni věci a není to úplně předražené, casto mají i slevy. U dámského oblečení také marně hledám:( tatuum jsem teď byla v obchode absolutně nic, až udělají nejake aplikace přímo oblečení na tělo pres eshop, tak budu kupovat už jen přes eshop. Teď se bojím že mi velikost nebude a budu vracet, že si to nakonec vždy neobjednam:( jen nedávno jsem riskla eshop benetonu a vyšlo mi to bez vrácení. Oblečení pěkné, ale kosile z materiálu co se hodne krci ![]()
Dámské - kvalita za přijatelnou cenu jsou např. značky Lela, Vila, Laurella - koukni na Zalando a Aboutyou nebo třeba Buga, JDY (prodává Only)
@alialiali to tatuum je jak kdy. Oni dost často obměňují sortiment a také si ne vždy vyberu. Ale teď jsem koukala, že mají moc hezkou nabídku Basic triček a kalhot. Ale ne ve všech obchodech. Velký výběr je v Metropoli Zličín.
A co nějaké lokální značky, třeba Reparáda nebo Šijeme srdcem? Pokud je to tvůj šálek čaje.
@nozu píše: Více
diky za tip, uz nejakou dobu shanim bila basic tricka a bida s nouzi
@Eliška jo, to máš pravdu. Ještě se dá najít v Reserved, mívají tam pár schovaných kousků z řady Premium. A pokud jsi z Prahy, tak ještě koukni na Mango v Palladium. Ale ne jinde. V tom Palladiu mají unikátní prodejnu s prémiovými kousky. Já s nákupem bílých triček také bojuji, ta kvalita v běžných obchodech je otřesná
@nozu píše: Více
diky, v Mangu uz jsem nebyla dlouho, zkusim
Pro děti mám ráda Next a Lindex. Obojí je pěkné a kvalitní. Na sebe kupuju občas Buga, když mi něco sedne, ale také stále hledám.