Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dneska jsem si vzpomněla na diskuzi. Vlezla jsem do autobusu po obědě, bez klimatizace. Naprosto na chcípnutí, během chvíle z nás teklo. Plný autobus. A tam slečna tak 9 třída dle spolužaček a obsahu debaty (nešla přeslechnout) tedy v dlouhých šatech ale džínové bundě a keckách samozřejmě. No bylo mi vedro i za ní ![]()
@Kousavysvetr píše: Více
Docela tento názor chápu, mě se líbí sandále pouze některé elegantní k sukni, šatům. Sportovní sandále se mi vůbec nelíbí, nenosila bych je nikdy.
Osobně můj muž sandále nikdy neměl a odmítá to, nedivím se mu, když vidím klasické pánské sandály na nohách u chlapů, tak z 80 procent se mi z toho ekluje. Nejlépe je v teniskách, polobotkách nebo případně v pantoflích.
U kluků puberťáků ten pohled/názor předpokládám bude obdobný a asi se jim nedivím, že to nechtějí nosit. ![]()
U holek taky ne, klasické sportovní sandály jsou ošklivé a málokdy se k něčemu hodí, ty módní běžné zase málokdy sednou a často dřou. Z balerín často bolí nohy, takže tenisky, polobotky jsou pro ně dost často nejlepší volba ![]()
Příspěvek upraven 27.05.26 v 20:48
@Quinn7 píše: Více
Já taky tak. A jen conversky, klidně až do prosince, mám zatepleny. I na svatbe jsem je měla 😀 Sandály bych si treba nevzala nikdy.
@zzpet píše: Více
U nás k tomu ještě hláška "to nosí jen Karen
"..i když i ta už je asi out
A nenosí nic jiného než vysoké fusekle a tenisky, ale tajně občas přeběhne město v tátových pantoflích
a občas skuhrá o mast proti svědění (plíseň)
@Snopy123 píše: Více
Ja sla v neděli kolem zastávky MHD na kterou pražilo slunko. Vedro neskutečné a tam na lavičce sedí chlap tak 20-30 vzhledově v černé zimní bunde a vyhříval se na tom slunku.
Jinak mladé muže 15+ jsem viděla několikrát mit tmavou mikinu, dlouhé tepláky a tenisky v tomto vedru.
@Anezka1990 píše: Více
Já zase teda sandály miluju. Nosím teda barefoot a ne sportovní. I když i sportovní sandále mohou být hezké, souhlasím, že většina se mi nelíbí. Ale už se mi podařilo v minulosti najít i pěkné, co na první pohled sportovně nevypadaly.
Ale od prvních teplých dní až dokud to jde, nosím jen sandále.
Conversky se mi teda líbí taky:-).
@lucad77 píše: Více
Vozím dceru na kurz tance, tam je vzorek holek 12-17 let. Některé mají mikiny a dlouhé gatě, hodně teď letí jortsy (takové ty kratší rifle, ne kraťasy), trička klasika nebo topy, tílka…
Dcera 12 třeba dneska šla do školy v úplně krátkých riflových kraťasech a tričku. Ráno mikinu, odpoledne ji sundává…
Jinak ona občas vezme i sukni, ale ne do školy. Školu výrazně odlišuje, nechce tam vyčnívat. Na mimoškolní aktivitu, do města, nákupy, na kroužek, do kina atd… tam je to lepší, občas sukně, hodně nosí takové ty kratší topy, kraťasy, jortsy… A vypadá hezky, sluší jí to…
Na nohách pouze tenisky. Sandály jsou pro starý lidi:-).