Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dáte sem prosím nějaké tipy na odpolední svačiny pro děti 4 a 2 r.? Já už nemám žádnou fantazii, sama v létě ani moc nemám chuť na jídlo. Díky ![]()
Dávám cottage nebo bílý jogurt a k tomu ovoce nebo zeleninu. Někdy pečivo s máslem a domácí marmeládou.
Ty jo tak to neřeš, kašli na to. My se stravujeme docela zdravě, plus já mám dietní omezení, ale se svačinami jsem si nikdy nedělala hlavu.
Na stole pod poklopem je pořád nakrájené nějaké ovoce, nebo zelenina, vedle v misce jsou buď piškoty nebo nějaké kukuřičné krekry. Když chtějí něco jiného, řeknou si. Dneska chtěl synek jogurt, dost bílý a nasypala jsem mu do toho borůvky.
Předevčírem jsem zase smíchala tvaroh s medem, dala jsem do toho maliny a spadlo to do nich.
Mají rádi sýr, tak nakrájím na talíř tvrdý sýr, k tomu zelenina.
Moje děti v tomhle počasí max. nějaké ovoce, hodně jede meloun nebo jim mixnu mražené ovoce s jogurtem na zmrzlinu.
Mám teda starší. Zachvilku přijdou po příměsťáku. Zas budou úplně uvaření. Prva je pošlu, ať se osvěží ve vodě a teď jsem jim umyla hrozny. V misce mají pořád přírodní mandle nebo kešu, sušené ovoce.
Včera jsem jim pekla bublaninu. Dala jsem tam maliny a borůvky. Tak do ní se po příchodu pustili.
Teď jede spíš ovoce a zmrzlina na všechny způsoby.
Příspěvek upraven 20.07.22 v 15:41
Jako malá jsem s rodiči v létě trávila celé dny na koupališti, živa jsem byla z ovoce, zeleniny, pečeného kuřete s chlebem a zmrzliny.
Taky hodně peču, sladké i slané. Různé buchty, koláče, záviny.
Minulé jsem dělala špenátový závin se šunkou a sýrem, k tomu dip ze zakysané smetany. Udělala jsem 2 a byl na svačinu na 2 dny, kdo to druhý den nechce jíst, ať si trhne nohou a udělá si něco jiného.
Občas udělám puding, nebo různé kaše, saláty, když se mi moc chce tak palačinky, na slano i na sladko.
Většinou když už něco kuchtím, tak aspoň na 2 dny.
Ovoce, zelenina, jogurt, zmrzlina, nějaká letní buchta/koláč. Třeba taková ta jogurtova s piškoty a ovocem.
U nás právě taky jedou hlavně jogurty, zmrzlina a meloun. Teď jsem jim uvařila vajíčka na tvrdo, k tomu nakrájela zeleninu.
Základ je prostě osvěžit se. Dětem chutná i sýr a křup v horku. Takže si umí nabírat nějaký sýr na různé tyčinky.
Kupuju ty kilové jogurty a tvarohy, z toho jde vždycky něco vymyslet. Taky mám pořád ve špajzu tortilly a nějaké ty zdravé krekry, v mrazáku ovoce. Teď je sezóna, chodíme na borůvky a maliny.