Letos bych Vánoce zrušila!

Anonymní
7.12.12 18:35

Letos bych vánoce zrušila!

Ahoj holky, letošní vánoce bych zrušila.
Nejenže nemůžeme dát dohromady peníze na všechny dárky, ale hlavně je všichni kolem nás bojkotujou.
Obě švagrové, naši, tchýně s tchánem…Prý nemá cenu vyhazovat peníza za blbosti a prý ani neví co koupit…bla bla bla.
Dřív si každej dal maličkost a bylo to.
Například švagrová, ta brečí kvuli penězům, ale v létě si koupila auto za 350.000,–,byla na dovolené která stála 40.000,– a 25.prosince jede nahory a vrací se 2.ledna. :roll:
Neberte to jako závist, ale jen mě mrzí, že pak brečí kvuli penězum. Řekla jsem jí, že stačí nějakej kosmetickej balíček za 200,– a je to. Prý to je balíček za 200,– pro mě, další pro mámu, další pro bráchu,..atd. no a ve finále je to prý dost peněz. Těch balíčků by bylo 11.
Prý bude lepší, když oni nám nic nekoupí a prý ani nebudou nic čekat od nás. Ještě aby to :evil:
Tchýně zase remcá, že nemá čas něco kupovat, že nám dá peníze, moje máma že si máme něco koupit a pak nám dá peníze.
Malému chceme koupi do pokojíku novou telku. Místo toho, aby se všichni složili, tak po přednesení našeho nápadu všichni řekli, že dostane pěknej dárek, tak že mu koupí každej nějakou blbost :( Tchýně například knížku za 150,–.Prý aby od nich pod stromečkem něco měl. Knížek má hromadu a vůbec ho to nebere.
Každej mohl dát třeba 500,– a zbytek bych s manželem doplatila.
Chápu že je to jen o penězích, ale dát někomu aspoň malej dárek snad nikoho nezrujnuje.
Příde mi to, že poslední dobou všichni berou vánoce jako povinost. A místo aby byl doma klid a pohoda, tak jsou všichni nasraný, že museli někomu něco koupit.
S manželem jsem se včera kvuli tomu pohádala a je mi z toho smutno.
V naší rodině se vánoce neslaví už 10 let. Mamka si tenkrát našla jiného chlapa, s kterým byla chvilu a vrátila se domu.Od té doby s tátou žijou v jednom baráku a to je vše. Neslaví se od té doby vánoce, svátky, narozeniny, prostě nic. Těšila jsem se, že s manželovou rodinou a s našim synem budeme mít už jen a jen krásné vánoce, ale tady to stojí taky za ho… :zed: :zed:
Mám sto chutí hodit cukrový do popelnice a s ním i vánoční výzdobu. Nebýt malého, tak to udělám. Ale chci a budu se snažit, aby aspoň on prožíval krásné vánoce.
Já si ty letošní budu spíš přežívat, než si je užívat.
Děkuji, že jsem se mohla vypovídat :*
Fakt jsem strašně naštvaná, ale zároveň zklamaná a zraněná.
Píšu anonymně, jelikož sem chodí pár lidí, kteří to nemusí číst.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
7.12.12 18:39

Tak ja osobne nevim na co si stezujes, jedniny kdo podle me bojkotuje Vanoce ses ty. Vzdyt ti prece muze byt jedno, kdo co synovi nebo vam da, ale hlavne, ze se sejdete a malickost taky staci. Chces aby vam kazdy dal 500kc, vidis a me se treba osiobne nelibi kdyz mi nekdo nakaze co mu dat pod strom. Podle me jediny kdo dela bojkot ses ty.

• Citovat
  • Upravit
2926
7.12.12 18:40

Hele, Vánoce děláš hlavně kvůli svým dětem, zbytek příbuzenstva ať si jede na Vánoce třeba do tramtárie. My kupujeme dárky pouze dětem, sobě navzájem a prarodičům. Sourozencům, tetičkám atd. nekupuju nic, je nás opravdu hodně a všem nám stačí, že si dáme společnej oběd a kafe. ;)

Takže cukroví nevyhazuj, co dostane tvůj syn od ostatních, na to se vykašli, však na tom svět nestojí. Udělejte si pěkné Vánoce doma, o to jde, všechno ostatní je vedlejší. :mavam:

Mmch. raději bych koupila 10 knížek než jednu telku do pokojíku. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.12.12 18:48

Ta televize mě hned taky překvapila. Telka do pokojíku je milejší než knížky. A přístup celý vaší rodiny je zvláštní. Švagrový bych vůbec nekecala do toho, za co si utratí svoje peníze. Taky bych radši jela na hory a na dovču, než dávala pětikilo na bednu pro dítě. A respektovala bych, jaký si přejou mít Vánoce, nenutila bych je kupovat dárky.
Můžete strávit štědrej večer jen s manželem a synem a budou to krásný vánoce. Pokud je ostatní nechtěj slavit, ať je neslavěj.
My letos máme vánoce skromný, páč mě nenapadá, co komu dát (17lidí), takže to budou drobnosti, který je potěšej, nehodlám se nervovat a oslňovat darama, když si každej může drahý věci koupit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.12.12 18:48

Já teda taky nějak nerozumim problému. A už vůbec ne to tomu, říkat švagrové, a´t koupí kosmetickej balíček za 200,–, to Ti jde tolik o to, aby Ti někdo něco dal? :think: V tom nevidim logiku a význam Vánoc..Sama píšeš, že nemůžete dohromady dát peníze, tak kupte jen dětem v rodině a je to, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
7.12.12 18:49
:hug:

Příspěvek upraven 07.12.12 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
7.12.12 18:49

Proc, kdyz nemuzete dat dohromady penize na vsechny darky, nejsi rada, ze si s sirokym pribuzenstvem darky davat nebudete a jen si spolu uzijete vanocni pohodu? Nemaji prave o ni byt Vanoce? Ne o darcich? Darky jsou prece hlavne pro deti. :nevim:
Synovi kupte, co chcete, ale rikat ostatnim, co mu maji dat mi prijde zvlastni. :think:
Snaz se nad to povznest, dej si trochu cukrovi, vajecny konak, pust si koledy a tes se na Vanoce se svym muzem a synem. ;)

U nas v rodine se treba davaji darky jen detem a uplne mi to vyhovuje. Vzdyt my dospeli si muzem vsechno koupit sami a nemusim cekat na Vanoce, abych dostala neco, co nechci nebo nepotrebuju. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6926
7.12.12 18:51

No a proč byste vy nemohli mít pěkný Vánoce?? Dyť to není o dárcích s příbuznejma! My si teda taky nic nedáváme s širší rodinou. :nevim:

Jestli Ty chceš hezký Vánoce, tak si je udělej, je to JEN na Tobě!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
7.12.12 18:53

To je tak neuvěřitelná sobeckost, sebestřednost, chamtivost… nevím, jak už to jinak nazvat.

Přestaň ostatním vnucovat svoje představy o tom, jaké kdo má koupit dárky a jestli vůbec - Vánoce snad nejsou o tom, jaké se kupují dárky.

Udělej si je s rodinou po svém a nech ostatní žít. Když Vám budou chtít něco dát, dají… jestli Ty chceš něco dát jim, udělej to. Snad to neděláš na oplátku, ne? Pokud ano, tak se na to rovnou vykašli.

Televizi dítěti do pokoje ani nekomentuji - kdybych já patřila do Tvé rodiny a Ty bys předpokládala, že Ti na ni k Vánocům přispěji, se zlou by ses potázala, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@blorchi
Já to nemyslela špatně. Jen jde o to, že nikdo nechce kupovat blbosti, ale ve finále je koupí. Neřikám, že by měl dát každej 500,– ale myslím si, že by bylo lepší se složit na telku, než aby někdo koupil malému traktor, který jeho vůbec nezajímá a přesto už to bude 10,kterej dostal. Koupěj mu traktor, ale že ho to nebere a nemá z toho radost už nikoho nezajímá. Hlavně že oni splnili svůj úkol a něco mu koupili. O to jde.
V loni dostal DVDéčka s takovýma naučnýma hrama a úkolama. Je to pro 1-5 hráčů. Fakt je to super. Docela u toho malej musí přemýšlet. Dostal je od tchýně.
No super, akorát že mi na DVD nekoukáme a tudíž jsme ho neměli. Takže jsme po vánocí šli koupit DVD přehrávač, jelikož malej řval, že se chce na to koukat.

• Citovat
  • Upravit
6926
@Scarlett2011 píše:
U nas v rodine se treba davaji darky jen detem a uplne mi to vyhovuje. Vzdyt my dospeli si muzem vsechno koupit sami a nemusim cekat na Vanoce, abych dostala neco, co nechci nebo nepotrebuju. :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
7.12.12 18:54

Připadá mi, že nevíš co vlastně chceš :).

1. Stěžuješ si, že Vám dá tchýně a mamka peníze ať si koupíte dárky samy X stěžuješ si, že tchýně nepřispěje synovi na dárek, který chceš koupit Ty a vybere dárek sama.
  1. Stěžuješ si, že nedáš dohromady peníze na všechny dárky X když má tentýž problém někdo jiný řekneš, že to je hloupost, že na malý dárek má každý, a nechápeš, proč by každý nemohl přispět 500 kč
  1. Stěžuješ si, že přece stačí malý dárek X když tchýně vybere malý dárek je to zase špatně :nevim:

Takže pro mě tvoje diskuze nemá hlavu ani patu.. na co si vlastně stěžuješ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihl.Cuarentena
7.12.12 18:55

Televize do pokojíčku je zjevně zhoubná zhovadilost, podle mého názoru. Myslím, že zbytečně ostatním vnucuješ svoje představy. Zařiď se podle sebe a nech to na nich.

• Citovat
  • Upravit
29730
7.12.12 18:57

Mne spis pripada, ze ty beres Vanoce jako povinnost neco vam dat :nevim: Vsichni se maji slozit na televizi (!) pro dite, svagrova ti ma koupit balicek za dve kila 8o… mne tohle prijde dost husty, no kazdy to ma takovy, jaky si to udela, ale chtit po nekom darky? Moc tomu nerozumim :nevim: Ja bych byla stastna, kdyby se u nas prestaly nakupovat blbosti, jen aby se neco dalo… :roll: Pracuju na tom :mrgreen: Nejradsi bych to omezila jen na deti, uplne trpim, kdyz mam vymyslet, co bych chtela ja, ja nic nechci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.12.12 18:57

Nechápu nadávání na Vánoce. Dyť je to tak krásnej svátek. Proč se někdo nervuje? Čim? Já nedělám vánoční úklid, cukroví jen, co se mi chce, pokud se mi chce, dárky jaký chci, komu chci, navštívim koho chci a kdy chci…prostě POHODA.

A taky nevim, co bych k Vánocům chtěla. ;)

Příspěvek upraven 07.12.12 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová