Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano nikdo neříká, že je to kravina televize v pokojíku - já jsem psala, taky o televizi, ale třeba já jsem myslela, jako příbuzenstvo, že si myslí, že je to blbost- pokud to někdo vzal i na mě, že zakldatelce vyčítám televizi ![]()
Jak psem psala.. Třbeba se to babičkám nelíbí a prostě nechtějí dát peníze na to, co považují za blbost - oni..
@madrianova píše:
Já zakladatelku chápu, mě to přijde normální to co píše..
místo aby rodina poslouchala co by malého potěšilo, koupí kravinu co ho nezajímá, nebo dají peníze aby to měli z krku..
zakladatelka prostě jen chtěla malému udělat k vánocům radost..a
pokud se na to všichni vykašlou, tak asi taková radost nebude..já taky říkám co mají koupit, tchýně a tchán, minule koupili blbosti co by nezaujali ani mě!!! od tý doby jim říkám co koupit, co malou zaujme a co se jí líbí! protože oni to prostě neumí odhadnout a neví!a i za 100kč se dá koupit dárek co dítě potěší, stačí jen poslouchat co má dítě rádo…
nevidím na tom článku vůbec nic špatného!!!§§§
jo a mimochodem strejda koupil taky takovou blbost, že sme to museli do obchodu jít vrátit…takže co z těch vánoc malá měla???nic! a to přítel říkal, malí nic moc nekupuj, koupí dárek naši a stejda, no to jo teda!!! absolutně nepoužitelný věci.
takže asi tak, kdo nezažije, nechápe…
Přesně tak. Já ji také chápu. Dřív dávala rodina malému co je napadlo a když se na to pak malý ani nepodíval a hrál si jen s věcmi od nás, tak jim to bylo líto a mně zas bylo líto jich… Tak jsme je postupem času trochu nasměrovali a teď už se ptají. Dám třeba víc návrhů, tchýně pak zas vidí něco jiného, tak se zeptá a já to jdu omrknout. Jestli to je dobré nebo jen vyhazování peněz. Je to tak 50:50.
Uznávám, že někdy očas přinesou něco, o čem bych si myslela, že je to úplná hloupost. Ale světe div se, malému se to líbí. Takže dnes prostě poradím co si myslím já, ale zároveň řeknu, že to nechám na nich. Musím říct, že když jsme například nasměrovali švagra co koupit malému - byl tomu sám rád. Jsou to syna nejoblíbenější hračky. ![]()
A co se týče dávání dárků dospělým, souhlasím, že je to stres, ale opravdu si třeba přeji něco, co bych si sama nekoupila (třeba novou kabelku) a zase naopak někomu koupím něco „luxusnějšího“, do čeho by sám neinvestoval. Takže u nás v rodině frčí seznamy a z nich si pak pro druhé vybíráme. ![]()
Co se týče knih, já jsem sice knihomol, ale moje sestra která je doktorka byla silná dyslektička a nikdy nečetla. Nepřečetla v životě o moc víc, než odborné knihy ke studiu. A manžel má VŠ i postgraduál a nikdy taktéž nečetl žádnou beletrii, pouze odbornou literaturu. Já jsem pedagog a osobně si myslím, že knihy nejsou v dnešní době samospasitelné - vždyť i přístup ke knihám když se začaly běžně tisknout byl takový, jaký je dnes k TV! Říkalo se, že kvůli nim lidé přestanou přemýšlet!
(Už si nepamatuji, který filosof to řekl.) Já si myslím, že děti se musí naučit zacházet s TV i počítačem, tím nemyslím technicky…
Já bych sice TV do pokojíčku nedávala, ale my jí se ségrou také měly a nic tak hrozného se nestalo.
Byla bych tolerantnější, děvčata. Jo a nejvíc mě pobavily pravopisné chyby u jedné ze skalních odpůrkyň TV zde. Evidentně by asi tedy měla číst ještě víc, chi chi. ![]()
@madrianova píše:
Nechápu proč by měla být zakladatelka panovačná a sobecká? jen navrhla, že se můžou složit na telku, to je pěkný dárek ne?
fakt někdy nechápu ty kecy lidí co sem přispívají…asi ví ne???kolik má švagrová peněz, taky takovou jednu znám, pořád si kupuje drahé věci, pak je prodá, koupí další a synovcovi dá dárek za 100kč…a nekoupí mu ani zmrzlinu, pokud do toho nevidíte, nemá cenu urážet zakladatelku takovými slovy..
někdy mi přijdete padlé na hlavu a zlé fakt!!!§§§
Ale ona nenavrhla, že se můžou složit, ona řekla, že ji budou prckovi kupovat a v tom vidím zásadní rozdíl
Prostě buď řeknu na rovinu, o co mi jde, nebo pak nejsem naštvaná, že ostatním nedošlo, že ve skutečnosti chci peníze, jen si o ně nechci říkat na plnou hubu… ![]()
@lopata píše:
Taky to nechapu- naše děcka maj televizi a dvd v pokoji od mala.. když chtějí mít klid, zavřou se dveře a dívaj se na tv, my si děláme svoje, večer se dívaj na pohádku v telce, když chctěj, tak jo a když ne tak ne.. je to blbá malá televize za pár tisícovek.. nechápu co je na tom tak strašnýho… a místo kravin se mohla celá rodina složit na televizi..
nevím, jak staré máš děti, ale pokud malé (řekněme do těch 8 let), tak to se nebojíš, že si budou samy TV přepínat a koukat třeba na kriminálky, TV zprávy apod.? Je pravda, že nám běží TV jako kulisa půl dne a máme celou dobu TV přepnutou na OČKO kvůli písničkám. Ráno, jak chystám snídani, se děti koukají na německý dětský kanál KIKA. Když po obědě děcka spí, tak si přepínám kanály a skoro na všech kanálech běží kriminálky a jiné nevhodné věci pro děti. Myslím, že na to mají ještě hodně času. Je mi jasné, kdyby měly děcka TV v pokojíčku, tak starší přepíná kanály a čučí na věci, na které si ještě musí počkat. Jinak k zakladatelce, nejlíp ze všech do vystihla Bohunka, to se na mně zakladatelko nezlob a třeba se tím něco uvědomíš. Já věřím, že ano.
@nepřihlášená mili píše:
nevím, jak staré máš děti, ale pokud malé (řekněme do těch 8 let), tak to se nebojíš, že si budou samy TV přepínat a koukat třeba na kriminálky, TV zprávy apod.? Je pravda, že nám běží TV jako kulisa půl dne a máme celou dobu TV přepnutou na OČKO kvůli písničkám. Ráno, jak chystám snídani, se děti koukají na německý dětský kanál KIKA. Když po obědě děcka spí, tak si přepínám kanály a skoro na všech kanálech běží kriminálky a jiné nevhodné věci pro děti. Myslím, že na to mají ještě hodně času. Je mi jasné, kdyby měly děcka TV v pokojíčku, tak starší přepíná kanály a čučí na věci, na které si ještě musí počkat. Jinak k zakladatelce, nejlíp ze všech do vystihla Bohunka, to se na mně zakladatelko nezlob a třeba se tím něco uvědomíš. Já věřím, že ano.
ne, protože naše děcka se dívaj na telku jen večer, přes den vůbec… a navíc tam jde jen jednička, žádné jiné programy a je to telka jen na dvd a pohádky.. nevhodné věci?? počkej až pujde tvoje děcko do školy, tam se naučí takové věci, že telka je proti nim romantický film…
@lopata píše:
ne, protože naše děcka se dívaj na telku jen večer, přes den vůbec… a navíc tam jde jen jednička, žádné jiné programy a je to telka jen na dvd a pohádky.. nevhodné věci?? počkej až pujde tvoje děcko do školy, tam se naučí takové věci, že telka je proti nim romantický film…
však právě, proč jim to cpát ještě doma
@lopata No nevim, sice mam teprv tretaka, ale takovy s…ky se ve skole neuci
A kupodivu neni ani mimo, jak mi vyhrozovali nektery lidi (televizi nemame vubec). ![]()
@asha píše:
@lopata No nevim, sice mam teprv tretaka, ale takovy s…ky se ve skole neuci![]()
A kupodivu neni ani mimo, jak mi vyhrozovali nektery lidi (televizi nemame vubec).
Známá taky nemá televizi vůbec a mimo její děti rozhodně nejsou.
Nedovedu si představit, že by děli měly telku v pokojíčku. U nás se u telky scházíme, povídáme… Takhle by se každej zašil do svý kukaně a nazdar. ![]()
@Davdan Ja vim, ze je to OT…nicmene ja jse porad prekvapena, ze neni mimo
Obcas tu ctu, k cemu vsemu jsou „tlaceny“ mladsi deti na ZS, musi mit dotykac, musi mit pocitac, hry a ja nevim, co vsechno, kazdu ptakovinu z reklam. Ani nevim, co ted frci
Ja tohle neznam. Kluk ma obycejny mobil, na kterym si obcas zahraje hry, do skoly ho nosit nesmi. A jinak po nicem zvlast neprahne, mozna mame stesti na skolu ![]()
@asha píše:
@Davdan Ja vim, ze je to OT…nicmene ja jse porad prekvapena, ze neni mimoObcas tu ctu, k cemu vsemu jsou „tlaceny“ mladsi deti na ZS, musi mit dotykac, musi mit pocitac, hry a ja nevim, co vsechno, kazdu ptakovinu z reklam. Ani nevim, co ted frci
Ja tohle neznam. Kluk ma obycejny mobil, na kterym si obcas zahraje hry, do skoly ho nosit nesmi. A jinak po nicem zvlast neprahne, mozna mame stesti na skolu
To bude o osobnosti dětí.
Teda. soudím z okolí.. Některé vůbec nejsou „IN“ a přesto jsou sebevědomé, nad věcí, cool.
A naopak. Hoodně to bude o rodině a jaký ta dá základ.
Od toho se odvíjí, jestli je dítě silné v kramflecích. ![]()
@Davdan píše:
To bude o osobnosti dětí.Teda. soudím z okolí.. Některé vůbec nejsou „IN“ a přesto jsou sebevědomé, nad věcí, cool.
A naopak. Hoodně to bude o rodině a jaký ta dá základ.
Od toho se odvíjí, jestli je dítě silné v kramflecích.
No některým dětem je to úplně fuk a ani cool nechtějí být. Mám dvě dcery 11 a 9 a ta starší po takových věcech vůbec netouží. K vánocům ji stačí puzzle nebo knížka. Má uplně starý obyčejný mobil. Ta mladší ta je úplně jiná, ted k narozeninám dostala dotykáč jelikož to bylo její jediné přání, dostala ten nejlevnější ale růžový, tak je spokojená
. Jinak není to jen tím co vidí ve školce, protože je ve třídě mezi prvníma kdo ho má. Je teda fakt že to zase vidí u synovce s neteří, ale ti mají chytré telefony s wifinou tak se ptala jestli ji tu wifi nemůže tatka stáhnout do toho mobilu
Je to prostě o povaze dítěte, i když vychovou se to dá taky ovlivnit, ale ne vždy a uplně. ![]()
@Haňulík píše:
No některým dětem je to úplně fuk a ani cool nechtějí být. Mám dvě dcery 11 a 9 a ta starší po takových věcech vůbec netouží. K vánocům ji stačí puzzle nebo knížka. Má uplně starý obyčejný mobil. Ta mladší ta je úplně jiná, ted k narozeninám dostala dotykáč jelikož to bylo její jediné přání, dostala ten nejlevnější ale růžový, tak je spokojená. Jinak není to jen tím co vidí ve školce, protože je ve třídě mezi prvníma kdo ho má. Je teda fakt že to zase vidí u synovce s neteří, ale ti mají chytré telefony s wifinou tak se ptala jestli ji tu wifi nemůže tatka stáhnout do toho mobilu
Je to prostě o povaze dítěte, i když vychovou se to dá taky ovlivnit, ale ne vždy a uplně.
Já tím cool myslela cool pro mě.
Jakože ne že by byly v partě kdo ví co, prostě jsou celkově cool. ![]()
Jasně, povaha udělá dost, ale hnízdem, ze kterýho vylezou, to je hoodně ovlivněný. Ono jablko nepadá daleko… Víš jak. ![]()
Pro děti jsou Vánoc edůležité, to oslav klidně bez nich, však dítě ti nevyčte, že nemá drahý dárky, děti jsou rádi, za panenku, nebo maličkost za pár kaček a udělá mu to velkou radost a o tom to je, ne o tom kdo dal komu jak drahý dárek
@lopata píše:
nevhodné věci?? počkej až pujde tvoje děcko do školy, tam se naučí takové věci, že telka je proti nim romantický film…
Aha… takže místo toho, abychom si s nimi večer sedli, povykládali s nimi, přečetli něco rozumného a pokusili se napravit ty „škody ze školy“, tak jim k tomu můžeme rovnou přidat ještě něco z televize… protože už je to stejně fuk… chápu to správně?
Hmmm… zajímavý názor. ![]()