Letos bych Vánoce zrušila!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.12.12 19:31

@kate02
Nechci nikomu říkat o peníze. Každý ví, kolik co stojí a pokud chtěj, tak můžou sami říct, že se složíme.

• Citovat
  • Upravit
8594
7.12.12 19:32

Ted dočítám diskuzi, vy jste se do ní teda pustily :twisted:…já si myslím, že to bylo myšleno malinko jinak…že jde spíš než o to, že chce dárky, tak o ten princip-…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.12.12 19:32

Anonymní, vy nemáte na dárky, ale půjčit rodině tolik peněz, máte? Kde jste to proboha vzali?
Hele, právě protože jsi nezažila tolik vánoc si je nekaž. Každý má jinou představu. Udělejte si svoje vánoce, svoje tradice a budou krásné. Nekaž je synovi protože tys je nezažila krásné a neplní se ti představa nebo chceš aby tady za 30 let psal o tom, jak mu maminka kazila vánoce protože nedostala dárky?

• Citovat
  • Upravit
Nepřihl.Cuarentena
7.12.12 19:33
@Anonymní píše:
Holky, omlouvám se těm, které to pobouřilo.
Nemá cenu dál pokračovat.
Chtěli jsme koupit každému pěkný dárek, ale cenově to nedáme, takže nakonec dostane každý něco menšího.
Pro mě vánoce mají velkou cenu.Kdo nezažil, nedokáže pochopit.Moje mamka mě do 6 let vychovávala sama.Bez rodičů, jelikož už nežili a bez mého otce. Peníze neměla, tak vánoce se u nás nedrželi. Pak si našla chlapa, nynějšího taťku. S ním jsme slavili vánoce 2 roky a pak se maminka spustila a opět bylo po vánocích. No a další vánoce se vším všudy jsem zažila před 3 roky, co jsem se přistěhovala k manželovi. Takže já slavila 5 vánoc ze 30.Což je docela smutné :,(
Nejde mi o cenu dárků, ale spíš o to, že si na vás někdo vzpoměl a chtěl vás potěšit.
Je mi líto že jste se na mě rozzlobily.
Jen jsme se chtěla vypovídat a nestála jsem o to, abych byla označená jen já za tu špatnou. Letos to ještě zvládnu, ale příští rok už na všechny kašlu.
Bojuju za něco, co je už stejně prohrané :,(

Fakt to neřeš, ať si to zbytek příbuzných dělá podle sebe, vy už jste samostatná jednotka a užijte si to prostě spolu. Já se teda priznám, že o Vánocích mám nejradši klid a naprosto nesnáším, když k nám třeba na Štědrý den chodí návštěvy.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
7.12.12 19:33

Zakladatelko, nečtu diskuzi, možná se budu po někom opakovat nebo to schytám že jsem zlá :nevim: Ale ty jsi tak sobecká, rozmazlená, panovačná jak můžeš někomu určovat co ti má koupit nebo na co ti mají dát peníze. Oni peníze třeba nemají, a ty jim určuješ že musí něco dát, to že si švagrová koupila v létě auto a byla na dovče NO A CO?! jsou to její peníze, a i kdyby se v penězích koupala je její věc za co je utratí, a třeba taky utratila a teď nemá a 11×200 pro ni je třeba dost peněz :nevim: řešíš hlouposti, uvědom si že jsou vánoce a víš kolik lidí třeba teď řeší samotu, nemoci své nebo svých dětí, víš kolik mamin přepočítává každou korunu a jsou rády že svým dětem koupí aspoň nějakou blbost za 50 kč, asi nevíš, protože jinak by jsi si vážila toho co máš a nebyla takováhle…
Nechtěla bych být tvou příbuznou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.12 19:36

@Caty
Teď momentálně před vánocema není dost peněz.
Manžel se naštval a začali jsme se stavbou RD, takže peníze cpeme do baráku. Měli jsme teď větší výdaje, než se čekalo, takže nezbylo tolik, jak jsme měli představu :? Chtěli jsme každému koupit, co si přál a o čem mluvil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.12 19:41

@K.Black
Možná by bylo lepší si přečíst pořádně celou diskuzi, než se do někoho pustíš :(
Nevím co je to tady na emiminu za tradici, ale pokaždé když má někdo problém, tak mu ostatní sypou do rány sůl. Hned se do něj obujou, soudí, uráží.
Každý má právo si říct názor, ale slušně a v klidu a né si vybíjet zlost na někom, kdo mu zrovna nesedl názorem a nebo přístupem.

• Citovat
  • Upravit
Caty
7.12.12 19:42

Anonymní, tak zkuste promluvit s rodiči at vám peníze vrátí a hlavně kašli na ostatní. Děláš vánoce snad pro syna ne pro ostatní rodinu. Vykašli se na to. Jestli chceš tak kosmetické balíčky nakup, potěší že jste si vzpomněli. Jestli nechceš, nekupuj nic a korunky ušetřete. Nevaž se na to co dělají ostatní, udělejte si to po svém. Když stavíte, tak nekupujte nic, max třeba prání, vonavou svíčku nebo co já vim, pozornost.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
7.12.12 19:43

Dočteno ;) já osobně teda proti televizi v pokojíčku nemám nic, a knihy? syna zajímali tak do 6, tak mu je nebudu kupovat dál, jen proto že by to tak mělo být ;)

Zakladatelko, dělej si vánoce podle sebe ale jen v rámci své rodiny, ušetříš si spoustu starostí a nervů ;) to že si jako dítě neměla vánoce, je smutné ale spousta z nás tady měla daleko horší věci v dětství. Teď jsi hospodyně ty a na té záleží jaké budou vánoce, chlap se dá vždycky nasměrovat jak žena potřebuje ;)
Nikomu nic nekupuj, jen synovi a manželovi a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
7.12.12 19:47
@Anonymní píše:
@K.Black
Možná by bylo lepší si přečíst pořádně celou diskuzi, než se do někoho pustíš :(
Nevím co je to tady na emiminu za tradici, ale pokaždé když má někdo problém, tak mu ostatní sypou do rány sůl. Hned se do něj obujou, soudí, uráží.
Každý má právo si říct názor, ale slušně a v klidu a né si vybíjet zlost na někom, kdo mu zrovna nesedl názorem a nebo přístupem.
četla jsem postupně, nejdřív jsem reagovala podle úvodního příspěvku, nerada se řídím tím co píšou ostatní. Jo bylo to tvrdší, ale dovysvětlila jsi postupně, proto i můj další koment je jiný.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.12 19:47

@Caty
Nejhorší je, že bydlíme s tchýní ve dvou generačním baráku a na štědrý večer se tu schází celá rodina :roll:
V loni jsem jsem chtěla vánoce v klidu, že si je uděláme nahoře s manželem. To jsem neměla řikat. Prý její syn by nikdy bez rodiny na vánoce nebyl, že si nemyslela, že jednou se takového přístupu dočká ve vlastním baráku. Prý vždy všechny její děti byli na štědrý den s rodiči a bylo jedno, jestli jsou sami, nebo mají vlastní rodinu.
Takže ono je to těžký. Přemýšlím, že půjdu pryč z tohodle baráku a nejlíp ještě před vánoci. Pak už by ty vánoce možná byli v klidu.

• Citovat
  • Upravit
20885
7.12.12 19:48

Ale no tak :) Mě si třeba nerozčílila vůbec, jen je pravda že jsi to vše napsala dost nesrozumitelně ;) To že víš a nejsi odvařená z toho, že kluk dostane další knihy které ho netankují tak to chápu. Já mám třeba taky rači jak se mě někdo ptá co holkám koupit. švagrová mi třeba napsala sms zda to či ono se mi zamlouvá a já napsala že ano a bylo to. Já to letos řešila tak, že jsem toho holkám nakoupila víc, neboť vím že třeba rodiče mi dají penízky a já jim pak ten dárek dám a oni ho holkám aspoň zabalí :mrgreen:Já osobně jsem taky pro, aby se kupovalo jen dětem. Ale fakt nechápu proč by sis tím mělat kazit vánoční náladu. Cukroví nevyhazuj, to by byla škoda ;) Jak někdo psal, mysli na to, že jste spolu a dárky neřeš ;) Jinak nemám ani nic proti tomu když někdo přispěje na něco většího, a není mi hanba jim o tom říct pokud mi řeknou že neví co koupit. Nevím kolik je synovi takže jestli je televize dobrá volba to nevím :nevim: my třeba máme jednu starší, ale dceři jsem ji do pokoje nedala, stačí že čučí tady v obýváku :P Takže si dej svařáčka a těš se na vánoce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.12 19:50

@K.Black
V pohodě, jen mi vadí, že se tady nedá nic řešit v klidu.
Každá diskuze vždy končí a někdy hned začíná napadáním, urážkama…a končí uzamčenou diskuzí.
Můžu říct, že pokud má pak někdo nějaký problém a žádá pomoc, tak z některých příspěvků má člověk pak náladu akorát tak na provaz. :,(

• Citovat
  • Upravit
Caty
7.12.12 19:54
@Anonymní píše:
@Caty
Nejhorší je, že bydlíme s tchýní ve dvou generačním baráku a na štědrý večer se tu schází celá rodina :roll:
V loni jsem jsem chtěla vánoce v klidu, že si je uděláme nahoře s manželem. To jsem neměla řikat. Prý její syn by nikdy bez rodiny na vánoce nebyl, že si nemyslela, že jednou se takového přístupu dočká ve vlastním baráku. Prý vždy všechny její děti byli na štědrý den s rodiči a bylo jedno, jestli jsou sami, nebo mají vlastní rodinu.
Takže ono je to těžký. Přemýšlím, že půjdu pryč z tohodle baráku a nejlíp ještě před vánoci. Pak už by ty vánoce možná byli v klidu.

Tak třeba my s našima na vánoce letos budeme, budou tam moji rodiče, moje sestra a manžel a naše děti a moc se na to těším Jsme spolu 7 let a budou to takto druhé vánoce. S tchánovci bych to ale nikdy neudělala. Jejich štědrý den je o ničem ikdybych od nich dostala auto nebo barák, prostě nikdy. Navíc tchýně je kapitola sama o sobě :twisted: no amluvila jsi o tom s manželem že chceš být jen s ním a synem? nebo tam jděte apak si udělejte svůj štědrý večer.

• Citovat
  • Upravit
20885
7.12.12 19:58

No mě by třeba taky nevadilo trávit třeba štědrý den i s více lidma, už jsem i uvažovala že bych naše pozvala, ale asi to padne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová