Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Mar__tanka1983 píše:
trošku to hodím do legrace, ale čověk, co má intoleranci na mouku, mléčné výrobky a vajíčka, nechť žvejká křížaly![]()
![]()
![]()
To je pertinentní návrh. Nebo slané „cukroví“ typu klobáska napíchnutá s feferonkou.
@Sedmnactnulajedna Jasně, s jídlem problém nebude, to mají s dcerou vychytanē, ale cukroví nikdy nejedl, rodinaneslavila vánoce /dlouhý příběh/,a já mu chci dopřát aspoň jeden, dva druhy.
Díky všem za tipy
@Mar__tanka1983 píše:
Peču jen pár druhů, a klidně na to koupim máslo za 65 a kilo cukru za 35
Ta stovka rozdíl mě fakt nerozhází, vzhledem k tomu, že mě celý Vánoce stojí třeba osmičku ( i s dárky).
Když vidím, za co se peče „na kšeft“, to je (pro mě) drahota, to by se mi kroutily i prsty u nohou…ale ty tři másla, dvě mouky a dva cukry mě asi nezruinujouPřiznám se, že sežrat mi toho doma na kila, upeču radši třeba štrůdl
![]()
Dívám se na to stejně 👍
@siso píše:
@Sedmnactnulajedna Jasně, s jídlem problém nebude, to mají s dcerou vychytanē, ale cukroví nikdy nejedl, rodinaneslavila vánoce /dlouhý příběh/,a já mu chci dopřát aspoň jeden, dva druhy.
Díky všem za tipy
Tak ať se zadaří a chutná 👍
Ještě jsem dělávala burizonové hrudky, ale je to v karamelu, tak možná s nějakou čokoládou a mamka dělávala hrudky kornflakové s čokoládou ![]()
@Auhagenn píše:
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.
Nevadí, protože to neberu ve velkém, max.3 nebo 4 kusy, takže zahlcený mrazák máslem opravdu nemám. Ano taky kroutím hlavou když vidím přehnaný zásoby někoho v košíku. Ale co nadělám, taky jsem chtěla v akci listové těsto a měli prázdné škatule už první den akce, tak prostě upeču něco jiného no Přece kvůli tomu neskončím na koronární jednotce ![]()
@mamule42
To kroužení hlavou nechápu. U mě by sis vykroutila hlavu
Nakupuji na měsíc plus další košík má dcera, která studuje na VŠ, a my jí taky tímto přispíváme. Pečivo si dělám, a pokud je sezóna přísun ovoce a zeleniny máme. Pokud ne, dokupuji už jen ovoce plus zeleninu.
@siso píše:
@Venett Děkuji, já určitě něco zkusím.
Ještě dělávám směs nasekaných oříšků a suš. ovoce v rozpuštěných ledových kaštanech ![]()
Pečení bych si vyptala u zkušenějších ![]()
@Serpentini píše:
Vietnamci mě neskutečně iritují. V létě u nás měli Magnum v akci. Přijdeme k mrazákům, tam Vietnamec narvaný dva plný vozíky Magnumama hezky napytlíkovaný do sáčků, co sebral u zeleniny. Právě vybíral posledních pár kousků. Kromě vegan komplet vybíleno. Fakt jsem byla neskutečně vytočená, protože to si prostě za plnou cenu nekoupím. A neměla jsem čas tam x hodin stát a čekat, jestli doplní.
Takhle pamatuju, že hodně nakupovali u nás v Kauflandu ![]()
@mamule42 píše:
Nevadí, protože to neberu ve velkém, max.3 nebo 4 kusy, takže zahlcený mrazák máslem opravdu nemám. Ano taky kroutím hlavou když vidím přehnaný zásoby někoho v košíku. Ale co nadělám, taky jsem chtěla v akci listové těsto a měli prázdné škatule už první den akce, tak prostě upeču něco jiného no Přece kvůli tomu neskončím na koronární jednotce
Mně fascinuje, že někdo hodí oko k jinému do košíku a hned ví, že to jsou přehnané zásoby a kroutí nad tím hlavou. Taky bych chtěla mít takové schopnosti a vědět, že to tak k skutečně je a nenakupuje třeba na nějakou velkou oslavu, nebo na tábor, nebo pro prarodiče z obou stran, nebo se dostane autem do obchodu jen jednou za čas… nebo vlastně nechtěla, protože po obsahu cizích košíků fakt nekoukám
Proboha lidi, hleďte si raději svého.
P. S.: já takto rozhodně nenakupuju, protože co si nakoupím, to si také v rukou odnáším domů, takže víc jak dvě tašky neunesu. Aby to nevypadalo, že jsem ta pověstná potrefená husa…
@siso píše:
Díky všem za tipy
Já bych možná zkusila datlovou pastu a do ní nasekat oříšky a nějaké sušené nebo kandované ovoce, pak bych to vykoupala v čokoládě nebo obalila v kokosu (datlová pasta je lepkavá, mohlo by to na tom držet). Já si z ní dělám müsli tyčinky, kdy do ní právě přidám ovoce a oříšky a je to dobrý.
@shadowbabe píše:
Takhle pamatuju, že hodně nakupovali u nás v Kauflandu
Oni takhle nakupují úplně všude. Jdou cíleně jen po zboží v akci, které pak s přirážkou prodávají ve vecerkach.
Taky kokosové „mléko“ - je husté jako kondenzované. Myslím, že by z něj šly slavné Raffaello kuličky.
Na pečení nějakých cookies klidně arašídové nebo mandlové „máslo“. Datle jako sladidlo a zahušťovadlo taky dobrý nápad.
Pak samozřejmě třeba mandlová mouka, resp. strouhané oříšky. Nedoporučuju kokosovou, protože ta je strašně kašovitá.
Nebo koule z popcornu slepené karamelem.
Vegani místo vajíček používají taky nálev ze sterilované cizrny.
Jinak bych asi sáhla po nějaké té Heře. Vím, že to není top, ale službu v tomto případě udělá.
Dovedu si představit nějaké jablečné tarteletky nebo štrůdl z bezlepkové mouky.
Ale to jsou všechno věci, co tě určitě taky napadly, nebo je snadno najdeš na netu.
@siso vítejte v klubu dietářů
skvělé jsou raw věci. Jsem si říkala, že tu posbírám inspiraci… no uvidíme…
Děláváme tyhle „marokánky“, jak nemusím sladké, tak naprosto dokonalé.
Já teda nemáčím v čokoládě, buď jen tak, nebo pokapu hořkou 90% čokoládou…
Příspěvek upraven 20.10.22 v 12:52
Já myslím, že ceny surovin na pečení lidé řeší, slyším to od sousedek, rodiny, kolegyň. A proto chápu, jak to myslíš.
Já peču jen na chuť, pro děti a muže, sama to nejím a nebaví mě to. Krabičku dostanu od mamky, takže to není velký zásah do rozpočtu. Akce na základní suroviny, ale vyhledávám taky.