Letošní vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
20.10.22 08:59

Na pečení nakoupím v Polsku, stejně jako tam nakupuji téměř vše ostatní. Takže budu péct jako vždy - teda pokud čas dovolí, oproti minulým létům doma na rodičákách jsem už v zaměstnání :mrgreen: ale jako vážně, odmítám tu drahotu tady podporovat. Bydlíme ve městě, které má s Polskem hranice, takže nám už je jedno, jestli si zajedem o 2 km dál, když berem benzín, drogerku, jídlo tak se to vyplatí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.10.22 08:59

@inkakřivák Hele já nevím proč někteří pečou tolik druhů :nevim: já osobně si myslím že je to taky hovadina ale je pravda že to některé lidi prostě baví. Treba tchýně známá peče 20druhu dává to celé rodině a pak to dává do mrazáku protože to už nikdo nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
20.10.22 09:00
@Annabela11 píše:
@Kriss Tina Děkuji za normální odpověď…vždy peču tak 6druhu, letos udělám asi tak 2 max 3.A co slyším od kolegyň z práce tak to mají stejně.

Ze by konecne lidi trochu zhubli? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.10.22 09:00

@Annabela11 Pistáciové košíčky zní dobře. Můžu poprosit o recept :mavam:

• Citovat
  • Upravit
80142
20.10.22 09:04

Bydlím na vesnici s jednou jednotou. Když něco nutně potřebují, tak koupím. Nikdy se nestalo, že by měli všechno vyprodané. A i ta másla mají víc druhů, stejně jako mají cukr bílý i třtinový. Na velké nákupy jezdíme do města. Není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.10.22 09:05
@Annabela11 píše:
Dobré ráno…Kolik letos máte naplánováno peci cukroví? já se obávám že asi ani jeden druh jelikož v obchodech po vcerejsim zjištění není ani kilo cukru 8o

já nevím teda kde žiješ, ale tady u nás je cukru všude plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.10.22 09:07

@Auhagenn hele, ale to není vina zákazníka, který si zlevněné zboží koupí a chce ušetřit, ale vedení obchodu, který za dané zlevněné zboží u kterého může výprodej předpokládat, nezajistí potřebnou náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
20.10.22 09:08

@Annabela11 asi jí to baví péct. Tak ať peče. Mě jen štvou lidí, kteří pláčou, jak je draho a jaká bída a jak nemají, a pak napecou na vánoce deset kilo cukroví jako hloupí. Kdysi jsem tolik pekla, i víc, ale rozdávala jsem rodině. Teď už si děti pečou samy, sourozenci to nejedí, a zbytek už zemřel. Takže peču pro nás. Tři plechy třeba a stačí to. My stejně raději chlebíčky a jednohubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.10.22 09:10

@shadowbabe já tam kdysi dělala taky a klidně jsem to babčám ráno poradila, když potřebovaly dva balíky mléka, mouky nebo cukru, ať si to ještě jednou obejdou. Víc mě s.rali Vietnamci, kteří tam naběhli ve velkém, nakoupili v akci a sami pak prodávali za nižší, než klasickou prodejní cenu. A obchod je v tom podporoval, nikdo se s nimi nechtěl hádat a pro ně omezení neplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
20.10.22 09:10
@Annabela11 píše:
@Pitaya1 Hele jestli si tady chceš dělat z někoho prd..ky tak si to nech pro někoho jiného nejsem na tebe zvědavá… konkrétne ty nikdy nenapíšeš nic normálně…a pokud chodíš do obchodu tak nás asi přehled ne :roll:

Tak u nás a jak sis tasy jistě přečetla, ani u jiných, cukr nechybí. Takže chyba je někde jinde ;) Ale ty jsi evidentně dneska vstala zadkem nahoru.

• Citovat
  • Upravit
2790
20.10.22 09:14

Já letos nestíhám a nemíním se uhnat. Takže jsem si objednala kilo (ještě za 750 Kč), což mi přijde OK cena a doma upeču jen perníčky. A to kvůli dětem pro atmosféru, jinak bych se vyprdla i na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.10.22 09:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.10.22 09:23

@inkakřivák Souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.10.22 09:24

Chodím do obchodu, kde se úplně běžné stává, že něco nemají. Jednou vajíčka, jindy třeba kornflejky nebo rajčata. Tak to prostě nekoupím, a když to opravdu nutně potřebuju, tak to musím sehnat jinde.
Nevím, kolik co stojí. Potřebujeme máslo na týden, tak koupím každý týden jedno máslo. Potřebujeme jeden cukr na půl roku, tak koupím jeden cukr za půl roku. Mrazák potřebuju na mraženou zeleninu a ovoce, které u nás jedou na kila, a nějaké maso, abych měla aspoň trochu zásobu.
Na Vánoce upečeme nějaké cukroví a vánočku, suroviny koupím na poslední chvíli. Kdyby nebyl cukr, tím líp, museli bychom si poradit bez něj, zdravěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.10.22 09:38
@Auhagenn píše:
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.

Neznám jediného člověka, kterému by to vadilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport