Letošní vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
20.10.22 08:08
@Auhagenn píše:
@Svistice Tak samozřejmě to nemyslím na lidi, kteří si vezmou dvě kostky másla :D Ale když si někdo bere třeba 10 kostek másla, tak to už mi přijde prostě sobecký.

Tady je to asi už normál, že lidi nemyslí aj na ostatní, bylo to už před lety. Dělávala sem v Albertu, poslali nám určité množství zboží (bylo aj omezení ks /osoba), pár sobců regál vybrakovalo a lidi se pak po nás vozili 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
12622
20.10.22 08:11
@Annabela11 píše:
Dobré ráno…Kolik letos máte naplánováno peci cukroví? já se obávám že asi ani jeden druh jelikož v obchodech po vcerejsim zjištění není ani kilo cukru 8o

Cukrovi dostavam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.10.22 08:13

Kde žiješ? U nás je ho dostatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
20.10.22 08:16
@Auhagenn píše:
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.

Jako sorry, ale na nejakou solidaritu si v obchode hrat nehodlam. Pokud vim, ze zbozi spotrebuju, tak si klidne nakoupim do zásoby za dobrou cenu, to je snad logický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
20.10.22 08:17

Já nikdy nepochopila to, co dělá třeba i naše tchýně. Upeče třeba 20 druhů cukroví a tolik času, kolik s tím za*ebe. Proboha proč tolik? To jako třeba 5 kusů cukroví, které opravdu všichni jí, vypadá na stole chudě? Pak to akorát dostaneme my a v březnu vyhazujeme, protože je bez šance to sníst. Každý rok pořád to stejné dokola a nedá si říct.
My děláme už roky jenom rohlíčky, linecké a třeba kokosové koule. To mě asi ty 4 kostky másla a i za plnou cenu nezruinují. A z Hery péct rozhodně nebudu, to se nedá jíst.

Nějak to zdražení neprožíváme. Buď koupím víc v akci, nebo prostě nekoupím a udělám něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.10.22 08:21

@Annabela11 málo, ne kvůli cenám potravin, ale kvůli tomu, abychom ho zase nežrali po kilech :lol: ušetříme :jazyk: jinak ceny surovin na vánoční pečení neřeším, vánoční svátky slavíme jednou do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.10.22 08:22

@Malineka vymenim tchyni za mojí, která naopak tahá cukroví ze mne :lol:

Jinak letos budu pect perníčky (asi zadelam do vany, u nás je po nich strašná poptávka :lol: ), rohlicky, linecke a neco z vlašáků, protože jich mame hrozne moc. A zbytek objednám, nebaví mne se matlat s kremovymi, polevami apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
20.10.22 08:22

@Villanelle Pro mě to logický není, že se neberou ohledy na ostatní lidi, ale chápu, že každý to má jinak. Proto mě právě zajímalo zda takový lidi přemýšlí i nad ostatními, teď vím že ne a jsem zase o něco chytřejší :D

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
20.10.22 08:23
@Auhagenn píše:
@Svistice Tak samozřejmě to nemyslím na lidi, kteří si vezmou dvě kostky másla :D Ale když si někdo bere třeba 10 kostek másla, tak to už mi přijde prostě sobecký.

Oni to ale zaplatí, nevyberou to zdarma ;)

• Citovat
  • Upravit
80119
20.10.22 08:23

@Auhagenn každý myslí jen a jen na sebe, místo co by myslel jen a jen na mě! Když si někdo vezme deset kostek, asi je potřebuje, ne? Vážně tě těch šedesát korun položí?

Příspěvek upraven 20.10.22 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
20.10.22 08:24

@Auhagenn já taky u levného zboží rozhodně nepřemýšlím, jestli Maruška z Horní Dolní, až ve 4 hodiny přijede nakoupit, bude mít :D
Jakože co je mi po tom :) na mě taky někdy nezbyde a vlasy si kvůli tomu netrhám.
Kdybych měla doma víc místa, tak koupím taky víc a klidně i dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.10.22 08:25

@shadowbabe a proč by měli? Když vím, že za měsíc spotřebuji 24 litrů mléka a můžu jo koupit za půlku v akci, klidně si ta dvě balení vezmu. Nežijeme za komunistů, aby zboží byl nedostatek. Zase ale nemám problém koupit si ty potřebné věci ani za normální cenu, když akční dojde a nenapadlo by mě, vozit se po personálu obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
20.10.22 08:25

Já nepeču, protože bych to snědla a po tom prostě nijak netoužím. Letos asi udělám teda mini indiánky a linecké pro manžela a tím končím drahá Mary…

• Citovat
  • Upravit
Auhagenn
20.10.22 08:29

@inkakřivák Počkej ale mě nejde o to, že bych třeba to máslo v akci chtěla, protože bylo v akci, ale protože jsem ho potřebovala a tím, že byla akce tak nebylo. Představ si že mám v lednici máslo za 55 Kč a je mi to jedno kolik stálo. Nakupuji podle toho co potřebuji a né podle toho co je v akci.

• Citovat
  • Upravit
37132
20.10.22 08:31

Já udělám tak 3-4 druhy a ne po tunách :D pár perníčků, nějaké linecké, takové kakaové placky a úly :D na experimenty a méně oblíbené druhy letos kašlu :D a taky nebudu cukrovím obdarovávat celé příbuzenstvo jako v předešlých letech, kdy sem každému dávala ještě bednu cukroví navíc k darkum :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí