Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Annabela11 píše:
Dobré ráno…Kolik letos máte naplánováno peci cukroví? já se obávám že asi ani jeden druh jelikož v obchodech po vcerejsim zjištění není ani kilo cukru…
Cukrovi dostavam..
@Auhagenn píše:
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.
Jako sorry, ale na nejakou solidaritu si v obchode hrat nehodlam. Pokud vim, ze zbozi spotrebuju, tak si klidne nakoupim do zásoby za dobrou cenu, to je snad logický.
Já nikdy nepochopila to, co dělá třeba i naše tchýně. Upeče třeba 20 druhů cukroví a tolik času, kolik s tím za*ebe. Proboha proč tolik? To jako třeba 5 kusů cukroví, které opravdu všichni jí, vypadá na stole chudě? Pak to akorát dostaneme my a v březnu vyhazujeme, protože je bez šance to sníst. Každý rok pořád to stejné dokola a nedá si říct.
My děláme už roky jenom rohlíčky, linecké a třeba kokosové koule. To mě asi ty 4 kostky másla a i za plnou cenu nezruinují. A z Hery péct rozhodně nebudu, to se nedá jíst.
Nějak to zdražení neprožíváme. Buď koupím víc v akci, nebo prostě nekoupím a udělám něco jiného.
@Annabela11 málo, ne kvůli cenám potravin, ale kvůli tomu, abychom ho zase nežrali po kilech
ušetříme
jinak ceny surovin na vánoční pečení neřeším, vánoční svátky slavíme jednou do roka.
@Malineka vymenim tchyni za mojí, která naopak tahá cukroví ze mne ![]()
Jinak letos budu pect perníčky (asi zadelam do vany, u nás je po nich strašná poptávka
), rohlicky, linecke a neco z vlašáků, protože jich mame hrozne moc. A zbytek objednám, nebaví mne se matlat s kremovymi, polevami apod.
@Villanelle Pro mě to logický není, že se neberou ohledy na ostatní lidi, ale chápu, že každý to má jinak. Proto mě právě zajímalo zda takový lidi přemýšlí i nad ostatními, teď vím že ne a jsem zase o něco chytřejší ![]()
@Auhagenn každý myslí jen a jen na sebe, místo co by myslel jen a jen na mě! Když si někdo vezme deset kostek, asi je potřebuje, ne? Vážně tě těch šedesát korun položí?
Příspěvek upraven 20.10.22 v 08:26
@Auhagenn já taky u levného zboží rozhodně nepřemýšlím, jestli Maruška z Horní Dolní, až ve 4 hodiny přijede nakoupit, bude mít ![]()
Jakože co je mi po tom
na mě taky někdy nezbyde a vlasy si kvůli tomu netrhám.
Kdybych měla doma víc místa, tak koupím taky víc a klidně i dvakrát.
@shadowbabe a proč by měli? Když vím, že za měsíc spotřebuji 24 litrů mléka a můžu jo koupit za půlku v akci, klidně si ta dvě balení vezmu. Nežijeme za komunistů, aby zboží byl nedostatek. Zase ale nemám problém koupit si ty potřebné věci ani za normální cenu, když akční dojde a nenapadlo by mě, vozit se po personálu obchodu.
Já nepeču, protože bych to snědla a po tom prostě nijak netoužím. Letos asi udělám teda mini indiánky a linecké pro manžela a tím končím drahá Mary…
@inkakřivák Počkej ale mě nejde o to, že bych třeba to máslo v akci chtěla, protože bylo v akci, ale protože jsem ho potřebovala a tím, že byla akce tak nebylo. Představ si že mám v lednici máslo za 55 Kč a je mi to jedno kolik stálo. Nakupuji podle toho co potřebuji a né podle toho co je v akci.
Já udělám tak 3-4 druhy a ne po tunách
pár perníčků, nějaké linecké, takové kakaové placky a úly
na experimenty a méně oblíbené druhy letos kašlu
a taky nebudu cukrovím obdarovávat celé příbuzenstvo jako v předešlých letech, kdy sem každému dávala ještě bednu cukroví navíc k darkum ![]()
Tady je to asi už normál, že lidi nemyslí aj na ostatní, bylo to už před lety. Dělávala sem v Albertu, poslali nám určité množství zboží (bylo aj omezení ks /osoba), pár sobců regál vybrakovalo a lidi se pak po nás vozili 🤷🏻♀️