Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Svistice píše:
@Annabela11 Přestaň šířit nesmysly, v Era v Albertu bylo cukru celá paleta.![]()
A budu péct jako obvykle.
Pokud někdo nepřemýšlí, tak holt bude muset naběhnout začátkem prosince do obchodu, koupit cukr za 30, mouku za 25 a maslo za 65. Jeho boj.
Cukr jsem koupila ještě v létě v akci, včera mouku za 17 kc., před 14 dny rum a vanilkový lusk mám ještě od lonska. V mrazáku mám másla, ořechy jako vždy samosberem.
Ježišmarja, já nemám v mrazáku ani jednu kostku másla, co budu dělat?
![]()
No mě ty ceny pořád nepřijdou tak dramatické, aby mi to zabránilo udělat těch pár kousků oblíbeného cukroví, jako vždy. Ale my toho nikdy nepekli na kila…
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.
@Smudlinka01 píše:
Právě jsem se vrátila z ranního nákupu a i ten cukr si shodou okolností nesu… To mě nenapadlo, že jsem natrefila na tak luxusní zboží dle popisu
Fuj, to zní jako,, právě jsem se vrátil z Hradu".
@jdusiproradu píše:
Ježišmarja, já nemám v mrazáku ani jednu kostku másla, co budu dělat?![]()
![]()
Dle zakladatelky asi neupeces. ![]()
Věřím, že v obchodech ještě do Vánoc bude akce na „vánoční pečení“ a ten cukr se sežene i levněji než teď. Jinak ta moje jedna várka lineckého (aby bylo něco na stůl) snad náš rozpočet unese… No, možná s dcerou zkusím ještě perníčky ![]()
V Coopu měli moučku i krupici. Sice dražší, ale měli. My sysli máme zásoby ještě levného cukru.
@Auhagenn píše:
@mamule42 To teda, ale nevadí ti, že tím že si lidi vezmou věc i do mrazáku a né jen na běžnou potřebu se nedostane akční zboží na ostatní? Už několikrát se mi stalo, že jsem si v obchodě chtěla koupit třeba to zmíněné máslo k běžné potřebě a nebylo, protože ho lidi kupovali v akci ve velkém.
Jako že kdyz si vezmu do svého trisuplikoveho mrazáku 2 kostky másla a 2 kg hladké mouky, způsobim újmu ostatním nakupujicim?
To je opravdu vtip dne.
@Svistice Tak samozřejmě to nemyslím na lidi, kteří si vezmou dvě kostky másla
Ale když si někdo bere třeba 10 kostek másla, tak to už mi přijde prostě sobecký.
@Auhagenn píše:
@Svistice Tak samozřejmě to nemyslím na lidi, kteří si vezmou dvě kostky máslaAle když si někdo bere třeba 10 kostek másla, tak to už mi přijde prostě sobecký.
Většina lidí se řídí heslem „Urvi co můžeš“ ![]()
My to nejíme, takže peču max trošku lineckého + od chlapovo mamky míváme perníčky a linecké. Jinak cukr tady je po okolí a včera mi chlap dovezl máslo za 38,– ![]()
Tak snad nemas k tehle kombinaci drahoty a nedostatku v obchodech jeste i plynovou troubu. ![]()
Já budu dělat tři druhy jako každý rok a ještě crinkles. Cukru mají v obchodech hromady. Nakoupeno výrazně dopředu nemám a žíly mi to netrhá, akce je pořád někde nějaká.