Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Serpentini tak chápu koupit dvacet současné už je v peněžence vidět. Ale to jedno? Vždyť je to levnější než kafe.
@inkakřivák píše:
@Serpentini tak chápu koupit dvacet současné už je v peněžence vidět. Ale to jedno? Vždyť je to levnější než kafe.
Přiznám se, že nevím kolik stojí kafe ![]()
@Serpentini ti povím přesně, naposledy tady na místě, kam si chodím natáhnout deku a poflakovat se o víkendu, zdražili ze 60 na 80
Pořídila jsem si termohrnek.
@Auhagenn píše:
A pak se v obchodě když je akce divím proč lidi nakupují věci v takovém množství, cpou to do mrazáku
přesně…a ještě jsou pasivně agresivní
Jinak pokud je mnou běžně kupované zboží v akci, jsem spíš mrzutá. Právě proto, že je v půlce případů vyprodané. Šla jsem do Lidlu pro mascarpone, normálně ho tam mají za solidní peníz a je vždycky, ale bylo v akci, takže nebylo, mají jen jeden druh, takže smůla. A obíhat o dost vzdálenější obchody se mi teda fakt nechtělo. Krom toho, že třeba do Billy to mám o kilák dál a stojí tam o půlku víc i bez akce.
@siso Tak to už je problém. Bez vajec. Bezlepková mouka, bezlaktozove máslo jde, ale péct bez vajec, to nevím. Ale zeptám se kamarádky veganky.
Třeba do dortu se dá vejce nahradit (jednou jsem dělala kamarádce vegance dort), co si pamatuju, tak jablečný protlak nebo nabobtnalá chia semínka… Drobné cukroví je ale něco jiného, tam to musí držet přesnou konzistenci a držet i po upečení a nedrolit se… A třeba vyšlehané bílkové cukroví si s náhradou bílku taky představit nedokážu.
Sušené švestky (případně namočené v rumu), do nich mandle a celé namočit do čokolády
Pak třeba nějaké ne (za)pečené hrudky z ovesných nebo jiných vloček, sušeného ovoce, medu, skořice, kokosu, ořechů…
Jinak on asi něco jí, tak ti může dát tipy, ne?
Peču jen pár druhů, a klidně na to koupim máslo za 65 a kilo cukru za 35 ![]()
Ta stovka rozdíl mě fakt nerozhází, vzhledem k tomu, že mě celý Vánoce stojí třeba osmičku ( i s dárky).
Když vidím, za co se peče „na kšeft“, to je (pro mě) drahota, to by se mi kroutily i prsty u nohou…ale ty tři másla, dvě mouky a dva cukry mě asi nezruinujou ![]()
Přiznám se, že sežrat mi toho doma na kila, upeču radši třeba štrůdl
![]()
U nás cukr je. Jinak budu péct jako každý rok. Perníčky, Linecké, plněný perník, kokosové kuličky a marcipánove brambory. Zas děti neochudim o cukroví jenom kvůli tomu, že je cukr drahý. Jo a máslo u nás v jednotě stojí 60 Kč. Ale třeba v Albertu se mi občas podaří za 35.. ![]()
@siso píše:
Letos pro mě bude cukroví výzva, protože u nás bude dceřin přítel, který má intoleranci na mouku a na mléčné výrobky. Snad něco vymyslím. Naštěstí toho nedělám tolik, aby mě ceny másla a mouky zruinovaly.
trošku to hodím do legrace, ale čověk, co má intoleranci na mouku, mléčné výrobky a vajíčka, nechť žvejká křížaly
![]()
@Mar__tanka1983 Souhlasím, bude to výzva, ať už s pečením, tak s jídlem. Bohužel chlapec za svou intoleranci nemůže. Ale co, nějak se s tím popasuji.
U nás je i ve večerce u Vietnamců cukr. My zas tak velkou spotřebu nemáme. Když teď koupím 3 kila. Tak mi většina zůstane na pečení cukroví.
A budeme dělat klasiku oblíbenou u nás všech, tj. iššelské kolečka, linecké světlé, tmavé i ořechové, pudingové banánky, Rafaelo kuličky, úly a 23. moje mini větrníky domácí.
A poslední víkend v listopadu uděláme perníky, ať si je můžou děti brát na svačinu celý prosince.
Oni mají rádi perníky průběžně v prosinci. Ale na svátky jsou u nás oblíbené plněné druhy. Hlavně krémové.
A asi to uděláme, jak se udělalo loni. Která paní v důchodu dá cukroví na fb poslední chvíli, že ji zbylo. Tak kilo od ní koupím. Tak jsme to udělali i loni na Štědrý den. Bylo mi paní líto. Tak jsem muže pro krabičku poslala.