Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@S.Berankinová píše:
My jedem do Chorvatska. V sezóně. Dvě rodiny, tedy 4 dospělí a 2 menší děti. Apartmán pro nás všechny máme za 17 tis. na týden. Půjčíme si větší auto, abychom se pohodlně vešli všichni (VW transporter). Za pronájem auta, pohonné hmoty a poplatky po cestě počítáme 20 tis. Většinu jídla vozíme z domova. Rozhodně nestojím celý den u plotny. Obědy mám naplánované na cca 30 minut přípravy nejdéle. Pečivo, ovoce, zeleninu budeme samozřejmě kupovat na místě čerstvé. Takže ubytko + cesta vyjde na 37 tis. Tím že to rozdělíme na dvě rodiny, tak mou rodinu to bude stát cca 19 tis. + jídlo z domova + peníze na útratu na místě. Myslím, že do 30 tisíc za všechno se v pohodě vejdem. Pro tříčlennou rodinu krásná cena za super dovolenou. Letecký zájezd pro nás tři by nás určitě vyšel dráž.
za týden určitě nevyšel, koukni na bluestyle, pokud musíte z Čech, momentálně platí ještě dva dny dítě zadarmo a za 15000 na dospělou osobu týden si můžeš vybírat.
Jinak tedy jih Itálie, je to darda na dopravu a je to daleko, ale zase tam nejsou zácpy, takže za těch cca 20 hodin nejpozději se tam dojede, je to asi tak stejné jako v zácpách do Chorvatska. Od Gargána níže už je ta Itálie taková snesitelnější. A dole je krásně a ubytování se tam dá sehnat dost levně.
@S.Berankinová píše:
My jedem do Chorvatska. V sezóně. Dvě rodiny, tedy 4 dospělí a 2 menší děti. Apartmán pro nás všechny máme za 17 tis. na týden. Půjčíme si větší auto, abychom se pohodlně vešli všichni (VW transporter). Za pronájem auta, pohonné hmoty a poplatky po cestě počítáme 20 tis. Většinu jídla vozíme z domova. Rozhodně nestojím celý den u plotny. Obědy mám naplánované na cca 30 minut přípravy nejdéle. Pečivo, ovoce, zeleninu budeme samozřejmě kupovat na místě čerstvé. Takže ubytko + cesta vyjde na 37 tis. Tím že to rozdělíme na dvě rodiny, tak mou rodinu to bude stát cca 19 tis. + jídlo z domova + peníze na útratu na místě. Myslím, že do 30 tisíc za všechno se v pohodě vejdem. Pro tříčlennou rodinu krásná cena za super dovolenou. Letecký zájezd pro nás tři by nás určitě vyšel dráž.
Já myslím, že na 30 tis/týden pro 3 by ses dostala i letecky na first/last minute.My letos neletíme kvůli zdravotním problémům dcery a právě ceny za Chrovatsko a Itálii mi celkem vyrazily dech. Každopádně se mi podařilo i tak vyštrachat z nabídky čtyřhvězdičkový hotel na pláži s plnou penzí, dítě all inclusive (family hotel, takže extra služby pro děti) na týden pro 2 dopsělé a 1 dítě za ca 28 000,–…
@terinka4444 píše:
no my máme dvě menší děti, ale za tyhle peníze já právě lítám na tři týdny s AI. Ale nám tedy nevadí velké resorty, máme je raději než samotný apartmán. Prostě mám ráda kompletní služby se vším všudy. Mně právě 60litrů za Chorvatsko, kam se táhnu autem a sama si vařím a ještě tam táhnu potraviny přijde šílená pálka.
Mě to přijde za hubičku. Sami v domě na pláži…žádná přeplněná pláž, kde člověk pořád hlídá věci, cizí lidi mě ruší, animátoři otravují… taky jsme párkrát letěli do resortu, děcka měly ještě slevu, tak se to dalo. Ale na kratší dobu (11 dní)a vždycky bylo nějaké ale…auto považuju za výhodu, domácí nám vždycky doporučí nějaký výlet, na trajekt berou svoje auto, abychom neplatili drahou dopravu a žádné jídlo netaháme. Autolednici s pár balíčky masa. K dispozici máme loď, kajak, bereme drona, kluk si vezme motorový člun na ovladačko…to by v přeplněných rezortech nehrozilo…A hlavně ten božský klid. Ten je k nezaplacení.
@kontramatka píše:
Mě to přijde za hubičku. Sami v domě na pláži…žádná přeplněná pláž, kde člověk pořád hlídá věci, cizí lidi mě ruší, animátoři otravují… taky jsme párkrát letěli do resortu, děcka měly ještě slevu, tak se to dalo. Ale na kratší dobu (11 dní)a vždycky bylo nějaké ale…auto považuju za výhodu, domácí nám vždycky doporučí nějaký výlet, na trajekt berou svoje auto, abychom neplatili drahou dopravu a žádné jídlo netaháme. Autolednici s pár balíčky masa. K dispozici máme loď, kajak, bereme drona, kluk si vezme motorový člun na ovladačko…to by v přeplněných rezortech nehrozilo…A hlavně ten božský klid. Ten je k nezaplacení.
jo, tak to je věc, co mě vyděsí, jen to čtu ![]()
@terinka4444 píše:
jo, tak to je věc, co mě vyděsí, jen to čtu
Jo, tak ty potřebuješ koukat chlapům jestli mají v plavkách bramboru, tak to si musíš ty rezorty užívat ![]()
Já poslouchám jak řvou cikády a jak se řehtají racci a dokonce i naše děcka tam šeptají, protože v tom tichu je prostě blbé normálně mluvit ![]()
@kontramatka píše:
Jo, tak ty potřebuješ koukat chlapům jestli mají v plavkách bramboru, tak to si musíš ty rezorty užívat
Já poslouchám jak řvou cikády a jak se řehtají racci a dokonce i naše děcka tam šeptají, protože v tom tichu je prostě blbé normálně mluvit
no tak na jiné chlapy koukat nepotřebuju, ale ležet v tichu a poslouchta, jak řvou cikády, to fakt nemusím. Mám ráda a akce a ruch okolo sebe a večerní rušný život.
@terinka4444 píše:
no tak na jiné chlapy koukat nepotřebuju, ale ležet v tichu a poslouchta, jak řvou cikády, to fakt nemusím. Mám ráda a akce a ruch okolo sebe a večerní rušný život.
hlavně máš super smysl pro humor. Gratuluji. ![]()
Jinak o ležení nevím kdo tu psal, ale teda já ne.
Já bych busem jela snad jedině do Chorvatska, dál už je to šílená cesta. Ale co čtu a slyším, tak Chorvatsko má nehorázný ceny jak služeb, tak i potravin, v restauracích ždímají turisty a to mně za ty jejich přeplněný a rozpálený oblázkový pláže nestojí.
Zkus se podívat na nějaké first u cestovek, ono se někdy dají sehnat letecké zájezdy třeba i s polopenzí za cenu Chorvatska s vlastní dopravou a vlastním jídlem.
Záleží, jaký máte rozpočet, ale v CK by ti podle vašich požadavků poradili.
@kontramatka píše:
hlavně máš super smysl pro humor. Gratuluji.
Jinak o ležení nevím kdo tu psal, ale teda já ne.
Chorvatsko je prave velmi dobra volba na aktivni dovolenou
A po celodennim vylete si uzit klidu v soukromi je k nezaplaceni. Mame takove misto v Madarsku a nadsena jsem prave z toho, ze mame vecer klid od ostatnich lidi ![]()
@cecetka píše:
Chorvatsko je prave velmi dobra volba na aktivni dovolenouA po celodennim vylete si uzit klidu v soukromi je k nezaplaceni. Mame takove misto v Madarsku a nadsena jsem prave z toho, ze mame vecer klid od ostatnich lidi
@S.Berankinová píše:
Za 30tisíc pro 2 dospělé a dítě, si myslím, že byste našli super letecké zájezdy
my byli předloni v chorvatsku a ta dovolená nás vyšla dráž než letecký zájezd s all inclusive (a to nemluvím p Egyptě, který je hrozně levný) a ještě jsem tam měla starost o vaření. ALE, já to tam mám moc ráda, je to tam skvělý na výlety a celkově se mi tam moc líbí. Jen pokud nejdes po tom vysloveně nejlevnějším ubytování a víceméně jen nevaris z dovezenych surovin, tak to levněji, než letecký zájezd i s jídlem nevyjde.
Ono je to Chorvatsko dost o štěstí. jednou jsme byli ve střední Dalmácii a bytní na nás kašlali, no tenkrát nám to připadalo normální, ale dnes jezdíme úplně na jih a Chorvatska a tam jsme jako u rodiny. Perfektní péče a vztahy, píšeme si v průběhu roku, když jedeme domů, děcka pláčou a je jim smutno jako by to byla babička s dědečkem. Milujeme je. Laskavější lidi jsme potkat nemohli.
Ano, 100 lidí 100 různých chutí. Já Chorvatsko miluju. V sezóně i mimo sezónu. Proti leteckým zájezdům do obřích resortů vůbec nic nemám. Naopak. To taky miluju
Ale cenově se tedy nějak nemůžu do těch 30 tisíc vejít. I s dítětem zdarma. Když už totiž letecky, tak s all a čtyřhvězdičkový hotel minimálně. Byli jsme ve tříhvězdě a allinclusiv si tam představují trochu jinak než já
. Takže na konci července (to jedeme do toho Chorvatska) takové zájezdy (výhradně tedy do Evropy, mimo nechci) jsou od 20 tis. za osobu a výš. Plus ještě nějaké euro (či jiná zahr. měna) do kapsy s sebou na útratu. Což je už v případě Chorvatska započítáno v těch mých 30 tisících.
Navíc tedy si připlácíme luxus v podobě zapůjčení toho transportéru. Kdybychom totiž jeli každá rodina svým autem, tak počítám za cestu cca 7 - 8 tis. maximálně na rodinu. Takže půlka z ubytování je asi 8 500 (celkem pro obě rodiny bylo za 17 tis.) a s cestou za 8 tisíc je to pro mě opravdu velice přijatelná cena za týdenní dovolenou u moře. To bychom se vešli včetně jídla a útraty na místě do 25 tisíc jako prd.