Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Takových témat jsou tu stovky, použij lupu! Ty recepty nebudou jiný, když se napíší posté.
Mam pocit, ze aktualne levne neni nic. Lusteniny jsou drahe, zelenina, maso.. Reseni je umet vycihnout akce, nekupovat polotovary, umet varit, mit vsechny ty zasoby kde skladovat a mit prachy - protoze koupit celou krutu, 30 kg brambor od farmare, nastrouhat korenovku v akci do mrazaku, koupit deset kilo kosti v makru… to chce proste mit ty penize navic.
Nedávno tady byla obdobná diskuse, kdy zakladatelka měla rozpočet na jídlo 50 Kč, to doufám není tvůj případ. Ale bylo tam hodně rad, takže koukni tam.
Spíš to chce koukat na akce, já jedu hodně luštěniny, sice taky podražily, ale pořád to nestojí tolik co kilo masa
takže karbanátky z čočky, nebo dělám třeba i z brokolice, kapusty apod, k tomu většinou bramborovou kaši. Včera sem třeba koupila kuře a mám to na 3 obědy (upekla sem stehna, prsa nakrájím na kostičky do nějaké omáčky a ze zbytku polívku), hodně teď jedem i husté polévky, opět hodně z luštěnin. Hodně uděláš i z brambor (zapečené, bramboráky, škubánky). Me teď teda spíš děsí ty ceny základních potravin (mouka, cukr, vejce, olej apod) bez toho se člověk neobejde a to zdražuje nejvíc ![]()
No mňa napadajú napríklad:
zemiakové placky se zelím, voda sa vymačká a nie je to finálne ani cítiť, dajú sa piecť i v trúbe a nie sú tak mastné;
kaša zo šošovice (používam červenú) a mletého mäsa s rajčatovou konzervou, ochutiť sa dá ako chcete;
rôzne husté polievky a k tomu sa dá upiecť slaný báleš, napr. my na SK odkiaľ pochádzam robíme niečo na štýl foccacia cesta buď len so soľou, alebo kyslá smotana navrch, a kôpor ale to už vychádza viac;
alebo naopak niečo k tomu nasladko;
so zemiakmi sa dá vymyslieť milión vecí…
Holky prosím nějaké recepty na levná jídla, jsem samoživitelka s 12 letou dcerou nechci ji šidit ale musim levněji vařit, ovoce a zeleninu ji kupuju, jde mi o hlavní levná jídla obědy a večeře…moc děkuji