Levné recepty sem s nimi!

Anonymní
20.11.22 11:57

Levné recepty sem s nimi !

Holky prosím nějaké recepty na levná jídla, jsem samoživitelka s 12 letou dcerou nechci ji šidit ale musim levněji vařit, ovoce a zeleninu ji kupuju, jde mi o hlavní levná jídla obědy a večeře…moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20884
20.11.22 12:15

Takových témat jsou tu stovky, použij lupu! Ty recepty nebudou jiný, když se napíší posté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.11.22 12:29

Mam pocit, ze aktualne levne neni nic. Lusteniny jsou drahe, zelenina, maso.. Reseni je umet vycihnout akce, nekupovat polotovary, umet varit, mit vsechny ty zasoby kde skladovat a mit prachy - protoze koupit celou krutu, 30 kg brambor od farmare, nastrouhat korenovku v akci do mrazaku, koupit deset kilo kosti v makru… to chce proste mit ty penize navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.11.22 13:19

Nedávno tady byla obdobná diskuse, kdy zakladatelka měla rozpočet na jídlo 50 Kč, to doufám není tvůj případ. Ale bylo tam hodně rad, takže koukni tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
20.11.22 13:29

Na netu najdeš určitě recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.11.22 14:44

Spíš to chce koukat na akce, já jedu hodně luštěniny, sice taky podražily, ale pořád to nestojí tolik co kilo masa :D takže karbanátky z čočky, nebo dělám třeba i z brokolice, kapusty apod, k tomu většinou bramborovou kaši. Včera sem třeba koupila kuře a mám to na 3 obědy (upekla sem stehna, prsa nakrájím na kostičky do nějaké omáčky a ze zbytku polívku), hodně teď jedem i husté polévky, opět hodně z luštěnin. Hodně uděláš i z brambor (zapečené, bramboráky, škubánky). Me teď teda spíš děsí ty ceny základních potravin (mouka, cukr, vejce, olej apod) bez toho se člověk neobejde a to zdražuje nejvíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
21.11.22 16:46

No mňa napadajú napríklad:
zemiakové placky se zelím, voda sa vymačká a nie je to finálne ani cítiť, dajú sa piecť i v trúbe a nie sú tak mastné;
kaša zo šošovice (používam červenú) a mletého mäsa s rajčatovou konzervou, ochutiť sa dá ako chcete;
rôzne husté polievky a k tomu sa dá upiecť slaný báleš, napr. my na SK odkiaľ pochádzam robíme niečo na štýl foccacia cesta buď len so soľou, alebo kyslá smotana navrch, a kôpor ale to už vychádza viac;
alebo naopak niečo k tomu nasladko;
so zemiakmi sa dá vymyslieť milión vecí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák