Levné rodinné auto a levné všechno na něj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
5.10.16 13:12
@zvidavajanca píše:
Ony to nejsou jen gumy, ale ten plech předemnou, když dojde k názaru, každý má jiné deformační schopnosti a tím i schopnosti zachránit život.Spousta ojetin je opravená, tak, že není poznat, že jsou bourané, ale byly. Tachometry stočené, nějaké skryté závady totéž.
Ano, nové auto je drahé, ale šla bych do nového - právě kvůli neznámé historii vozu.
Bazary mají zájem prodat, řeknou ti jaký je to super auto ve skvělým stavu. Kolik mamin tu nadává, že některá na bazérku tvrdila, že to je TOP stav nové a ono to bodíčko, mikynka nebo kalhoty jsou onošené. Nebo boty odřené nebo já nevím co. A to o nic nejde - ale když pak člověk zjistí, že auto je bourané a sestavené ze dvou aut (byla o tom dobrá reportáž někde ;)), tak to může být horší.

Mne to vysvetlovat nemusis, my menime auta jednou za pet let, puvodni dame na protiucet a protoze je to dovozce a auto je u nej servisovane a vi jake je, tak jeho hodnota je na protiucet zajimava, tim padem ani nove auto nevyjde tak draho… ;)

Octavku bych brala jen jako sluzebni, nedam na ni dopustit pri nehode nas skvele podrzela (napalila to do nas svoji nepozornosti krava v Saabu v 80 km rychlosti, Saaba zrusila, ale ani nam ani ji a holce uvnitr se nastesti nic nestalo) pres to jako osobni auto bych ji nemela. Ted mame auto mesic nove, je to SUV ctyrkolka v plne vybave a v automatu - cenove vychazi stejne jako nejlevnejsi Octavie bez vybavy, takze ne dekuji Octavku zebraka s blbý motorem fakt ne, to radsi plne vybaveneho japonce se ctyrletou zarukou.., :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
5.10.16 13:17
@arinecka píše:
Ne každý má finance na nové auto, nevím jestli jde falšovat servisní knížka ale řekla bych že snad ani ne, od toho je aby ses právě tu historii vozu dozvěděla, takže bych to zas tak nehrotila :mrgreen:

Asi tak, kamaradka si takhle kupuje primo u VW auta z protiuctu u nich servisovana, uz ma treti a zadny problem. Mmch my taky davame auta na protiucet a auto, ktere jsme dali v zari melo najezd 55 tisic km a nikdy s nim nic nebylo, pravidelne prohlidky byly v autorizovanem servisu a auto bylo jako druhe k dojizdeni do prace, taky si ho obratem koupil technik pro zenu primo z toho servisu :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
5730
5.10.16 13:17

@Hanka1 Jsou lidé, jako třeba já, kterým jsou SUV nesympatická a nechtějí je… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.10.16 13:19
@malinika píše:
@Hanka1 Jsou lidé, jako třeba já, kterým jsou SUV nesympatická a nechtějí je… :nevim:

A jsou lidi kteri jezdi o vikendech pravidelne do hor a dvakrat az trikrat za zimu i do tech vyssich nez jsou ty ceske ;) a SUV na tyto ucely potrebuji, zvlast kdyz v mestskem provozu zerou pouhych sedm litru

• Citovat
  • Upravit
10266
5.10.16 13:21
@Saatine píše:
Ono je to těžké, třeba u těch pneumatik bych se spíše koukala na testy, než na cenu. Jsi ve smyku ani nevíš jak.
A nejde jen o auto jako značku, ale i o ten výkon. Protože třeba u Škodovky jsou už motory prověřené a některé jsou problémové, takže to, že zkoumá výkon není vůbec špatné :D
Chlap třeba miloval svoji jedničkovou Octávii 2,0 TDi žrala minimálně, jsou dostupné díly i repasované, takže i velmi levně, auto spolehlivé žádné větší opravy nepotřebovalo. Ale i tak běžná údržba vycházela relativně draho. Někde bych našla servisní protokoly. Díky tomu se ale nikdy nic nevysypalo. A kdybychom se nevybourali, tak i když je to „pan manaager“ jezdí pořád s ní.
U dvojkové Octavie už je to více o výběru toho motoru, protože právě co si pamatuju z jeho zažraných přednášek, tak právě tam některé blbly.. Ojeté auto je fakt mravenčí práce na výběr :)

Jedničková Octavia se s motorem 2,0 TDI nedělala. Dělala se 1,9 TDI nebo SDI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10266
5.10.16 13:23
@Hanka1 píše:
Za stejnou cenu je Altea je v plne vybave, kdezto Octavia orezany zebrak a navic Alteu mi oproti Octavce nikdo na nahradni dily neukradne…

Jenže zase s epodívej, kolik Octavií je v nabídce a kolik Seatů Altea XL… Takže vybrat v dobrém stavu prostě může být proti Octavii problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10266
5.10.16 13:24

@isp Ještě mě napadá, že na tahání přívěsu je skvělé Volvo V70 s motorem D5. Celkově je to bezpečné, spolehlivé, robusní auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.10.16 13:25
@Hanka1 píše:
A jsou lidi kteri jezdi o vikendech pravidelne do hor a dvakrat az trikrat za zimu i do tech vyssich nez jsou ty ceske ;) a SUV na tyto ucely potrebuji, zvlast kdyz v mestskem provozu zerou pouhych sedm litru

Jojo, všimla jsem si toho paradoxu. Tato auta si kupují převážně městští lidé (podle SPZ, které potkávám, je to taková trochu výsada Pražáku - nic proti nim nemám) :)
Lidé, kteří skutečně žijí na horách (i vyšších než jsou v ČR, mají převážně klasická nebo i pidi autíčka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.10.16 13:26
@Premek_Orac píše:
Jenže zase s epodívej, kolik Octavií je v nabídce a kolik Seatů Altea XL… Takže vybrat v dobrém stavu prostě může být proti Octavii problém.

Jenze ja se tomu nedivim, protoze ja ji taky chtela pustit po peti letech do sveta, uz by ji koupil i soused, co cekali druhe dite hlavne kvuli kufru, ale neudelala jsem to, uz ji mam osmy rok a dala jsem si strop ji pustit do sveta jako desetiletou, kvuli bezpecnosti a to deti jsou uz velke a kufr vozim poloprazdny…proste mi tak sedla, ze se mi ji nechce davat pryc… :*

• Citovat
  • Upravit
10266
5.10.16 13:29

@Hanka1 Tak to je dobře. Opravdu je důležité, aby auto člověku vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
5.10.16 13:30

Ojety mercedes ML posledni rady nebo ojete volvo xc
Vozis deti, vice nez na cenu koukej na bezpecnost
Par tisic a treba jedn ozelena dovolena ti pri bouracce rozhodne o zivote, zdravi tvych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.10.16 13:33
@malinika píše:
Jojo, všimla jsem si toho paradoxu. Tato auta si kupují převážně městští lidé (podle SPZ, které potkávám, je to taková trochu výsada Pražáku - nic proti nim nemám) :)
Lidé, kteří skutečně žijí na horách (i vyšších než jsou v ČR, mají převážně klasická nebo i pidi autíčka).

Jenze ty nevis, ze kdyz jsou u Muzea dva centimetry snehu, tak je v Praze snehova kalamita :mrgreen: delam si srandu, ale u dost lidi to je o egu, v Praze pracuju :mrgreen: lidi v horach proste na tech podminkach umi jezdit nebo se prizpusobi, ja po lonske jizde pri snehove kalamite v Lombardii, kdy behem 4 hodin napadlo 60 cm snehu a my v tom stoupali 27 serpentin do lyzarskeho strediska jsem se fakt prvne v aute bala a to manzel je opravdu zkuseny a klidny ridic a jezdi od svych 18, kdyz jsme dojeli tak si on abstinent sel dat panaka a priznal ze se taky bal. Paradoxne Italove to kalili z kopce ve Fiatu Punto vysmati, pravda - meli snehove retezy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32028
5.10.16 13:39
@Anonymní píše:
Tak hlavně kvalitu, když se začne sypat kia nebo hyundai tak se to veze a nedoplatíte se za ty prkotiny..opel to samé citroen fuj, francouzi auta neuměj..klasika škoda, wolksvagen, ještě i ten seat, bmw to už vyjde dráž i ojeté a vše je na to drahé..z toho bych vybírala a hledala autíčka..a fordy jsou dobrý

Pokud ti jde o kvalitu, tak se v podstatě nevyhneš němcům, ale ti zas mívají dražší servis. Ford je dobré auto, má to dobré jízdní vlastnosti, spotřeba záleží na motorizaci - ale upřímně, nedoporučovala bych jít do úplně slabého motoru. Pokud jste 4, tak se vám to vůbec nevyplatí, nehledě na to, že ty malé nesmysly jsou mnohem hůř udělané a míň vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.10.16 13:40
@Hanka1 píše:
A jsou lidi kteri jezdi o vikendech pravidelne do hor a dvakrat az trikrat za zimu i do tech vyssich nez jsou ty ceske ;) a SUV na tyto ucely potrebuji, zvlast kdyz v mestskem provozu zerou pouhych sedm litru
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10266
5.10.16 13:44
@Saatine píše:
@Premek_Orac Máš pravdu, jsem jen ženská a dneska jsem se koukala na Kodiaka, tak jsem si zafixovala 2,0 :/

V poho. Jen mě mrzí to,,jsem jen ženská." Z pohledu chlapa to vnímám vždy jako projev… prostě nelíbí se mi, když to ženská takhle podává. Vím, že to píšu tak nějak navíc, vím, žes to možná napsala s úsměvem ale slyším (resp. čtu) to dnes již podruhé… Pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat