Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky poraďte, mám výhodný paušál na volání, kde mám 100SMS zdarma, ale ty mi nestačí
.
Kdysi měl vodafone (dřív Oskar) výhodnou kartu na SMSky, tarif Odepiš.
Nevíte, zda má nějaký operator podobnou nabídku? Nebo někdo z těch nových operatorů? Právě na SMS - buď volné nebo levné:-)
Dneska, když máš všude wifiny nebo internet v mobilu se sms už tolik neposílají, proto asi taky operátoři na levný sms lidi nelákají. Máš smartfouna? Nainstaluj nějaký messenger a máš to zadarmo ![]()
Bez sms zadarmo už si to neumím představit
Píšu tak 800 sms měsíčně, dřív i okolo 3000. Platím 400kč za neomezené sms do všech sítí, 200 minut volání a 300mb internetu a spokojenost. Paušál mi ale v dubnu končí tak budu chtít zas ještě levnější.
@Gina108 píše:
Nainstaluj nějaký messenger a máš to zadarmo
A tím myslíš nějaké psaní si přes internet? (Tj. nepošle SMS) Nebo nějakou app na SMS zdarma - ty jsou však často nespolehlivé, navíc, když se dnes rozmáhají virtuálné operátoři. Občas je třeba vědt i operátora dotyčného.
@Almira-Alm A co to máš za tarif?
Já mám nějaký přes tchána u T-mobile - na 5 čísel mezi sebou volání zdarma, 100sms (což mi nestačí) a volání možná taky 200min.
Základní platba je asi 250, ale díky mým SMS se dostanu i na 400 (což manžel těžce nese, vyzvídá, necháoe že ženské jsou „ukecané“), tak jsem si říkala, že bych si koupila druhou SIM, dobíjela na terminálu a on by nevěděl nic.
@danik Nějaký od Vodafonu. Já si vždy objednávám tarif přes Tarifomat. Tam ti spočítají co nejvýhodnější nabídku a mají ještě daleko levnější tarify než jsou na internetu.
@Almira-Alm zkoušela jsem to přes Tarifomat, zadala, kolik provolám a propíšu, volali mi zpátky a nebyli mi schopni nic nabídnout.
Tak jsem to zkusila včera večer znovu, s tím, že jsem si zadala jen SMS a provolání 100 a najednou mi vyjelo spoustu odkazů.
Nejlepší asi od CEZ mobil - 200 SMS za 150kč.
Já ale neznám nikoho, kdo by měl tohoto operátora. Snad budu spokojená.
Pokud mi bude někdo na to nové číslo psát, tak jemu se to bude účtovat jako jakákoliv jiná SMS do jiných sítí, že jo?
Abych si nepořídila jiného operátora a známí si se mnou přestanou psát:-)
@danik
Ano jako do jiných sítí. Případně záleží pod jakým operátorem ČEZ mobil je, protože je to jen virtuální operátor.
@danik píše:ČEZ Mobil jede na síti O2. Jinak vše smlouvy na dobu neurčitou, balíčky a nastavení se mohou měnit každý měsíc. Bát se určitě není čeho.
@Almira-Alm zkoušela jsem to přes Tarifomat, zadala, kolik provolám a propíšu, volali mi zpátky a nebyli mi schopni nic nabídnout.
Tak jsem to zkusila včera večer znovu, s tím, že jsem si zadala jen SMS a provolání 100 a najednou mi vyjelo spoustu odkazů.
Nejlepší asi od CEZ mobil - 200 SMS za 150kč.Já ale neznám nikoho, kdo by měl tohoto operátora. Snad budu spokojená.
Pokud mi bude někdo na to nové číslo psát, tak jemu se to bude účtovat jako jakákoliv jiná SMS do jiných sítí, že jo?
@danik píše:Účtovat se to bude odesílateli dle jeho tarifu jako sms do jiných sítí, pokud nebude též u ČEZ. Pokud využívá elektřinu nebo plyn, pak jsou sms v síti zdarma.
Nejlepší asi od CEZ mobil - 200 SMS za 150kč.Já ale neznám nikoho, kdo by měl tohoto operátora. Snad budu spokojená.
@danik Nepřijde mi to výhodné. Kdybys připlatila ke svému stávajícímu tarifu 150kč tak můžeš mít sms i neomezené. Nějak mi nepřijde nápad s druhou simkou rozumný. Zbytečná komplikace..
@Almira-Alm píše:
@danik Nepřijde mi to výhodné. Kdybys připlatila ke svému stávajícímu tarifu 150kč tak můžeš mít sms i neomezené. Nějak mi nepřijde nápad s druhou simkou rozumný. Zbytečná komplikace..
No tak samozřejmě si to musí spočítat. Záleží na tom, kolik jí stojí sms na stávajícím tarifu. U ČEZ Mobil nemusí mít žádný hlasový tarif, může mít jen ty sms a pak bude platit jen těch 150 Kč za 200 sms. Po vyčerpání sms je další za 1,20. Hlasovou službu platit nebude.
@danik píše:
Holky poraďte, mám výhodný paušál na volání, kde mám 100SMS zdarma, ale ty mi nestačí![]()
.
Kdysi měl vodafone (dřív Oskar) výhodnou kartu na SMSky, tarif Odepiš.Nevíte, zda má nějaký operator podobnou nabídku? Nebo někdo z těch nových operatorů? Právě na SMS - buď volné nebo levné:-)
Jo, jinak pokud se ti jedná jen o sms v síti Vodafonu, pak má balíček ke kartě: za 249 máš neomezené volání a sms v síti. Tarify dle mého pohoršily. Dříve super, byli nejlevnější a též smlouvy na dobu neurčitou, dnes už jsem zírala, co mi nabídli - vlastně spíš nic, než moc
.
Bohužel je to tak, že mobil platím ze společného účtu. Základní tarif je cca 200kč, když napíšu víc SMS, platím samozřejmě víc (posledně 400) a manželovi to vadí (proč si píšu s kámoškama blbosti atd - máme trochu blbého šéfa v kanceláři a je pravda, že občas si o něm píšeme SMS, domlouváme se na oběd, na kafe - fakt hovadiny, ale o co jde, jen o SMS. A pak klasicky s jinýma známýma, s mamkou, ségrou).
Proto chci druhou SIM, kterou si budu platit ze svých peněz a on nebude o ničem vědět a nebude nadávat.
Na vodafone jsem v volala, ano tam jsou SMS v síti zdarma, ale kromě chlapa nikdo vodafone nemá:-)
@danik píše:
Bohužel je to tak, že mobil platím ze společného účtu. Základní tarif je cca 200kč, když napíšu víc SMS, platím samozřejmě víc (posledně 400) a manželovi to vadí (proč si píšu s kámoškama blbosti atd - máme trochu blbého šéfa v kanceláři a je pravda, že občas si o něm píšeme SMS, domlouváme se na oběd, na kafe - fakt hovadiny, ale o co jde, jen o SMS. A pak klasicky s jinýma známýma, s mamkou, ségrou).
Proto chci druhou SIM, kterou si budu platit ze svých peněz a on nebude o ničem vědět a nebude nadávat.Na vodafone jsem v volala, ano tam jsou SMS v síti zdarma, ale kromě chlapa nikdo vodafone nemá:-)
No, tak pak vidím tu SIM od ČEZ jako dobré řešení. A pokud ti to nebude vyhovovat, vždy to můžeš zrušit…
Otázka je, co bude když manžel zjistí že máš ještě jednu SIM, ale to už je zase jiná věc.