Levnější prášek. Pere? Voní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Budu se zájmem tuto diskuzi sledovat, zajímalo by mě, který prášek nakonec zvítězí, já bych ráda takový, kde netřeba už aviváž a stejně silně po vyprání voní.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barush píše:
Peru nám všem v Lovele, nemám ráda ty fosfáty a tak. A letos vysadím mydlici lékařskou a zkusím jak pere. Obsahuje spoustu saponin, naše praprababičky v tom praly běžně.Asi taková pronikavá vůně jako z chemie to nebude, ale zas je zadarmo a ekoDám pak vědět jak muj pokus dopadne
A jak se v tom jako pere? Otrháš kvítko a co dál? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já normálně peru v Persilu. Někdy koupím Lanzu a nemůžu si stěžovat. Jednou jsem koupila nějaký prášek od podomního prodejce hrozně ho vychvaloval. Bylo to něco strašného nevypralo mi to manželovy montérky tak jsem to musela prát znova. Už bych to nikdy nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:Barush píše:A jak se v tom jako pere? Otrháš kvítko a co dál?
Peru nám všem v Lovele, nemám ráda ty fosfáty a tak. A letos vysadím mydlici lékařskou a zkusím jak pere. Obsahuje spoustu saponin, naše praprababičky v tom praly běžně.Asi taková pronikavá vůně jako z chemie to nebude, ale zas je zadarmo a ekoDám pak vědět jak muj pokus dopadne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peru v Lanze a dobrý, ariel nesnáším.. mám ten na skvrny a ještě mi nevypral jedinou skvrnu.. na skvrny jedině Denkt z DM..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua: Nene, neotrháš žádné kvítečka, vytrháš kořeny a nasušíš. Prodávají se už i hotové nasušené kořeny právě na praní ale když chce člověk ušetřit tak si radši vypěstuje sám.Ale myslím že mydlice roste i volně v přírodě, akorát by se muselo trochu pohledat. Jinak dál,no co dál,to mě nenapadlo. No nejspíš to hodim do pračky, ne?místo prášku.Teda ten kořen se nejdřív na prášek podrtí.S pračkou by to asi nemělo udělat nic,ale nevim, tohle musím ještě vygooglit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barush píše:
A to jako strčíš do automatky, nebo budeš prát v ruce? No jsem zvědavá, dej vědět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, jestli se vám po těch levných prostředcích neničí oblečení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha
No zní to zajímavě… Našla jsem akorát „recept“ na šampon, ale princip by mohl být podobný
http://www.zeny.cz/…ice-lekarske
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetaP píše:
Peru v Lanze a dobrý, ariel nesnáším.. mám ten na skvrny a ještě mi nevypral jedinou skvrnu.. na skvrny jedině Denkt z DM..
Myslíš ten odstraňovač skvrn ve spreji? Mám oba a mám pocit, že funguje víc Ariel než ten z DM (takový modrý sprej)
To abych udělala nějaký test, když se mi to tak sešlo, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
AhaNo zní to zajímavě… Našla jsem akorát „recept“ na šampon, ale princip by mohl být podobný
http://www.zeny.cz/…ice-lekarske
To je dobrý
, jestli si v létě vzpomenu, tak vyzkouším. Jenom jesli ta mydlice nebude náhodou chráněná
Pamatuju si, že rostla hodně u řek, když jsme jeli vodu, tak jsem na ni furt čučela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.slovane.cz/view.php?…
Asi ten roztok potom naliju místo prášku,to by s pračkou nemělo udělat nic. Jinak myslím že roste právě u vody,a chráněná tuším není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:PetaP píše:Myslíš ten odstraňovač skvrn ve spreji? Mám oba a mám pocit, že funguje víc Ariel než ten z DM (takový modrý sprej)
Peru v Lanze a dobrý, ariel nesnáším.. mám ten na skvrny a ještě mi nevypral jedinou skvrnu.. na skvrny jedině Denkt z DM..To abych udělala nějaký test, když se mi to tak sešlo, co?
ten modrý sprej používám na čalounění, na oblečení používám žlučové mýdlo denk a fakt všechno, borůvky,jahody.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peru ve Formilu z Lidlu a vypral vždycky dobře
a myslím, že cena je bezkonkurenční, teď je v akci 8,5kg za 299kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já peru v Bunuxu a jsem spokojená.Nějak extra nevoní(jakože není navoněný),ale to mi vyhovuje.Nemám ráda když kolem mě někdo projde a má navoněný prádlo.
Ariel mi přijde hrozně navoněný.Formil pere taky dobře,ale ten je úplně bez vůně.A na mimčo jsem si teď koupila Batole a ten mi hrozně voní,chodím očuchávat prádlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit